Borderless photo printing

Asked by Leopold Puchas on 2015-04-15

Border less printing results in e small white border on the left and bottom side of the picture. I am using HPLIP 3.15.2 installed on RHEL 7.1 and the HP Envy 7640 e-All-in-one printer.
The real photo paper size is 4 x 6 inches, although it is labeled with 10 x 15 cm. I select the paper size Photo 4 x 6 inches border less or 10 x 15 cm (it does not make a difference). To produce the printout I am using shotwell. The size of the printed area is always 100 x 150 mm instead of 4 x 5 inch. Also when I cut out an area with the size of 4 x 6 inches and printing it, I still get the small (about 1.5 mm and 2.5 mm ) white borders.
Tried several printer settings without success. It looks to me like a bug. Does anyone have an idea how to fix this.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Open
For:
HPLIP Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2015-06-29
Last reply:
2015-06-29
Sanjay Kumar (sanjay-kumar14) said : #1

Hi,

Can you try below steps.

http://hplipopensource.com/hplip-web/install/manual/index.html

=> Reconfigure print queue using below commands.

       => hp-setup -r (remove all print queues)

       => hp-setup

=>Try printing now.

If problem does not get solved then please run following command to capture the logs and send the logs.

$su -c "hp-logcapture"

=>Document used for printing.

=>Scanned copy of printed document.

**Please use "Create a bug report" to attach the logs as "Ask a Question" does not provide the file attachment option

Hi,

have created Bug #1469677. It seems to be also instable. On the 3rd try it started to print in black and white.

Mit freundlichen Grüßen,

Ing. Leopold Puchas
Tel: 0680 3123099
Email: <email address hidden>

> Am 29.06.2015 um 10:56 schrieb Sanjay Kumar <email address hidden>:
>
> Your question #265243 on HPLIP changed:
> https://answers.launchpad.net/hplip/+question/265243
>
> Status: Open => Answered
>
> Sanjay Kumar proposed the following answer:
> Hi,
>
> Can you try below steps.
>
> http://hplipopensource.com/hplip-web/install/manual/index.html
>
> => Reconfigure print queue using below commands.
>
> => hp-setup -r (remove all print queues)
>
> => hp-setup
>
> =>Try printing now.
>
>
> If problem does not get solved then please run following command to capture the logs and send the logs.
>
> $su -c "hp-logcapture"
>
> =>Document used for printing.
>
> =>Scanned copy of printed document.
>
> **Please use "Create a bug report" to attach the logs as "Ask a
> Question" does not provide the file attachment option
>
> --
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
> https://answers.launchpad.net/hplip/+question/265243/+confirm?answer_id=0
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/hplip/+question/265243
>
> You received this question notification because you asked the question.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Leopold Puchas for more information if necessary.

To post a message you must log in.