My screen flikering (sony vaio with radeon graphics card). How to correct this issue .

Asked by Koti Reddy on 2012-10-04

HI . I installed ubuntu 12.04 through Wubi-installer.org ,installation was good but My screen was Flikering (sony viao with radeon graphics card). Flikering will get when there is no power plug . If i plug in to AC power plugin there is no flickring . Could you plz help me how to resolve this problem .

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu xserver-xorg-video-ati Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2012-10-31
Last reply:
2012-10-31

Can you give the output of:

sudo lshw -C display; lsb_release -a; uname -a

Thanks

Koti Reddy (koti-aero) said : #2

 *-display
       description: VGA compatible controller
       product: Thames [Radeon 7500M/7600M Series]
       vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: 00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=fglrx_pci latency=0
       resources: irq:47 memory:b0000000-bfffffff memory:c4000000-c401ffff ioport:5000(size=256) memory:c4040000-c405ffff
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 12.04.1 LTS
Release: 12.04
Codename: precise
Linux ubuntu 3.2.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Fri Sep 7 16:16:45 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Koti Reddy (koti-aero) said : #3

 *-display
       description: VGA compatible controller
       product: Thames [Radeon 7500M/7600M Series]
       vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: 00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list
rom
       configuration: driver=fglrx_pci latency=0
       resources: irq:47 memory:b0000000-bfffffff memory:c4000000-c401ffff
ioport:5000(size=256) memory:c4040000-c405ffff
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 12.04.1 LTS
Release: 12.04
Codename: precise
Linux ubuntu 3.2.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Fri Sep 7 16:16:45 UTC 2012
x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

On Fri, Oct 5, 2012 at 12:31 AM, actionparsnip <
<email address hidden>> wrote:

> Your question #210358 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/210358
>
> Status: Open => Needs information
>
> actionparsnip requested more information:
> Can you give the output of:
>
> sudo lshw -C display; lsb_release -a; uname -a
>
> Thanks
>
> --
> To answer this request for more information, you can either reply to
> this email or enter your reply at the following page:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/210358
>
> You received this question notification because you asked the question.
>

ok and the output of:

xrandr

Thanks

Have you also tried the Unity2D session, see if it helps

Koti Reddy (koti-aero) said : #7

Hi . I install my os and re install once again. Now Flickering is there,
the out fut of sudo lshw -C display; lsb_release -a; uname -a
is
 *-display
       description: VGA compatible controller
       product: Thames [Radeon 7500M/7600M Series]
       vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: 00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list
rom
       configuration: driver=radeon latency=0
       resources: irq:45 memory:b0000000-bfffffff memory:c4000000-c401ffff
ioport:5000(size=256) memory:c4040000-c405ffff
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 12.04.1 LTS
Release: 12.04
Codename: precise
Linux ubuntu 3.2.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Fri Sep 7 16:16:45 UTC 2012
x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
sony@ubuntu:~$
out put of xrandr is

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 16384 x 16384
LVDS connected 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm
x 0mm
   1366x768 60.0*+
   1280x720 59.9
   1152x768 59.8
   1024x768 59.9
   800x600 59.9
   848x480 59.7
   720x480 59.7
   640x480 59.4
HDMI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

could you plz help me .

On Fri, Oct 5, 2012 at 9:55 AM, actionparsnip <
<email address hidden>> wrote:

> Your question #210358 on xserver-xorg-video-ati in Ubuntu changed:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
>
> actionparsnip proposed the following answer:
> http://askubuntu.com/questions/74171/is-my-ati-graphics-card-supported-
> in-ubuntu
>
> May help
>
> --
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358/+confirm?answer_id=5
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
>
> You received this question notification because you asked the question.
>

Koti Reddy (koti-aero) said : #8

Hi
I did following steps

1).sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make
debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0
dh-modaliases
2).
sudo apt-get install fglrx fglrx-amdcccle

and restarted my system . Even though the is my problem .
please help in this situation ..

On Thu, Oct 11, 2012 at 9:31 AM, Koti Reddy <
<email address hidden>> wrote:

> Your question #210358 on xserver-xorg-video-ati in Ubuntu changed:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
>
> Status: Answered => Open
>
> You are still having a problem:
> Hi . I install my os and re install once again. Now Flickering is there,
> the out fut of sudo lshw -C display; lsb_release -a; uname -a
> is
> *-display
> description: VGA compatible controller
> product: Thames [Radeon 7500M/7600M Series]
> vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
> physical id: 0
> bus info: pci@0000:01:00.0
> version: 00
> width: 64 bits
> clock: 33MHz
> capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list
> rom
> configuration: driver=radeon latency=0
> resources: irq:45 memory:b0000000-bfffffff memory:c4000000-c401ffff
> ioport:5000(size=256) memory:c4040000-c405ffff
> No LSB modules are available.
> Distributor ID: Ubuntu
> Description: Ubuntu 12.04.1 LTS
> Release: 12.04
> Codename: precise
> Linux ubuntu 3.2.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Fri Sep 7 16:16:45 UTC 2012
> x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
> sony@ubuntu:~$
> out put of xrandr is
>
> Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 16384 x 16384
> LVDS connected 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm
> x 0mm
> 1366x768 60.0*+
> 1280x720 59.9
> 1152x768 59.8
> 1024x768 59.9
> 800x600 59.9
> 848x480 59.7
> 720x480 59.7
> 640x480 59.4
> HDMI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
> VGA-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
>
> could you plz help me .
>
> On Fri, Oct 5, 2012 at 9:55 AM, actionparsnip <
> <email address hidden>> wrote:
>
> > Your question #210358 on xserver-xorg-video-ati in Ubuntu changed:
> >
> >
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
> >
> > actionparsnip proposed the following answer:
> > http://askubuntu.com/questions/74171/is-my-ati-graphics-card-supported-
> > in-ubuntu
> >
> > May help
> >
> > --
> > If this answers your question, please go to the following page to let us
> > know that it is solved:
> >
> >
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358/+confirm?answer_id=5
> >
> > If you still need help, you can reply to this email or go to the
> > following page to enter your feedback:
> >
> >
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
> >
> > You received this question notification because you asked the question.
> >
>
> --
> You received this question notification because you asked the question.
>

Launchpad Janitor (janitor) said : #9

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

Koti Reddy (koti-aero) said : #10

Hi
I installed ubuntu 12.10 .
Every thing was fine . But i can't able to adjust my screen brightness (
Sony viao . Modal :SVE15115ENW)
Could you plz help me with this problem .

Regards
B.koti

On Fri, Oct 26, 2012 at 2:26 PM, Launchpad Janitor <
<email address hidden>> wrote:

> Your question #210358 on xserver-xorg-video-ati in Ubuntu changed:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
>
> Status: Open => Expired
>
> Launchpad Janitor expired the question:
> This question was expired because it remained in the 'Open' state
> without activity for the last 15 days.
>
> --
> If you're still having this problem, you can reopen your question either
> by replying to this email or by going to the following page and
> entering more information about your problem:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+question/210358
>
> You received this question notification because you asked the question.
>

If you run:

sudo modprobe sonypi

Does it work ok?

Please close as solved, or as a duplicate of:
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/212821

Either way, this is now done

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Koti Reddy for more information if necessary.

To post a message you must log in.