gub missing from one partition

Asked by David Wassell on 2019-08-23

as above

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu grub2 Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
actionparsnip
Solved:
2019-09-04
Last query:
2019-09-04
Last reply:
2019-09-04
Manfred Hampl (m-hampl) said : #1

Please provide more details about your system setup.

It is sufficient to have grub installed in one partition and one boot block, even if you have several hard disks - what exactly is your problem?

   Ubuntu 19.04AMD A10-9700 radeon r7 10 complete core 4c=6gx4
  Graphic llvmpipe(LLUM 8.0.128bits)
  Grome 3.32.1
  OS 64bit
Disc 2T

   Partition that will not boot Requires fsck manual come up error 4 and no grub sda5 original program

so far have run Grub update on from new install sda6 the up shows it recognized sda5 but still
  will not boot from there (sda5)

Manfred Hampl (m-hampl) said : #3

How many partitions do you have?
What's their purpose and operating systems?
Have you correctly installed the bootloader on /dev/sda?

I suggest that you run boot-info https://help.ubuntu.com/community/Boot-Info to verify.

      from top down

     Partitions   2 on 2tb disc

    original   now non booting  19.04   sda5 865.99Gib  ext 4 /
media/dav...  ;;new and Booting   19.04 sada6 996.93 Gib   ext 4/

    when asked to up date Grub   the first partition was found but still
would not boot

   the boot appears as  /sda/sda2   fat 32  /boot/efi

     a Window 10 disc was removed  to eliminate is from the problem on
the above

    yes I have read   Boot

On 24/08/19 6:23 PM, Manfred Hampl wrote:
> Your question #683240 on grub2 in Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+question/683240d
>
> Status: Open => Needs information
>
> Manfred Hampl requested more information:
> How many partitions do you have?
> What's their purpose and operating systems?
> Have you correctly installed the bootloader on /dev/sda?
>
> I suggest that you run boot-info https://help.ubuntu.com/community/Boot-
> Info to verify.
>

Manfred Hampl (m-hampl) said : #5

Please provide a link to the results from boot-info

     Thanks all Have resolved this ;

On 24/08/19 8:27 AM, Manfred Hampl wrote:
> Your question #683240 on grub2 in Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+question/683240
>
> Status: Open => Needs information
>
> Manfred Hampl requested more information:
> Please provide more details about your system setup.
>
> It is sufficient to have grub installed in one partition and one boot
> block, even if you have several hard disks - what exactly is your
> problem?
>

Please mark as solved if there is no more issue

was a small Window partition that was the problem
It was on the original partition as not read by the new partition
Result removed this but in the end had to clean original partition (saving data first )
Then reinstall runs well now