Com fer que les finestres tinguin un comportament com de goma?

Asked by Jayhawker

Fa mesos en rera vaig instal·lar pel Paquet de programes no sé què que fa que les finestres semblin com de goma. A l'hora de traslladar una finestra d'un cantó a l'altra de l'escriptori, si estan reduïdes de tamany (No ocupant tota l'àrea de la pantalla), tenen un comportament com si no fossin rígides. Trobo que és divertit i en certa mesura agradable. Però la veritat és que no me'n recordo de com es deia aquest paquet. No m'estic referint al Beryl; és més senzill i només proveeix uns qunts efectes d'aquest tipus. Allò cert és que ho vaig instal·lar amb el 7.10. Ara tinc el 8.04. Però en fi, de tota manera, si algú sap com es feia al 7.10. agrairia igualment la informació. Vaig de bòlit i ja no me'n recordo on ho vaig trobar. Per cert, el 8.04 no mata gaire, oi? No trobo cap espectacular diferència i en canvi, per exemple, no hi ha manera de baixar-se els diccionaris en català.

Merci.

Jayhawker

Question information

Language:
Catalan Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Arnau Alcázar (arnau) said :
#1

El programa es diu Compiz i està instal·lat de sèrie amb l'Ubuntu. Per activar el tema de les finestres de goma, has d'anar a Sistema->Aparença->Efectes Visuals i activar els efectes extra.

Revision history for this message
Orestes Mas (orestes) said :
#2

Poques diferències? Depèn. Si fas servir Gnome hi ha algunes diferències entre la versió que ve amb la Hardy i la que tenia la Gutsy, però si uses KDE et pots instal·lar la nova versió KDE4 i aquí les diferències sí que són espectaculars respecte la 3.5 de la Gutsy.

De tota manera, que hi hagi grans diferències no vol dir que sigui més fàcil de treballar-hi. El KDE4 de la Hardy és la 4.0, i encara està en un estat una mica "beta". La 4.1, que sortirà al juny, incorporarà més funcionalitat nova i aquesta sí que ja valdrà la pena usar-la en un entorn en producció.

Revision history for this message
Jayhawker (singlesnap) said :
#3

Moltes mercès. Ara el problema és que en intentar activar el compiz, no em deixa. Em surt un missatge en anglès que emdiu: Desktop effects could not be enabled. Hi ha alguna manera de solucionar-ho? O potser és que l'ordinador no té prou canya?

Merci de tota manera per la vostra atenció.

Jayhawker

Revision history for this message
Arnau Alcázar (arnau) said :
#4

Segurament et surt aquest missatge perquè el controlador és
incompatible amb el Compiz. A mi em va passar en un portàtil amb la
Gutsy. Digues el model de gràfica que tens i podem mirar si és això.

On 5/16/08, Jayhawker <email address hidden> wrote:
> Question #33189 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/33189
>
> Status: Answered => Open
>
> Jayhawker is still having a problem:
> Moltes mercès. Ara el problema és que en intentar activar el compiz, no
> em deixa. Em surt un missatge en anglès que emdiu: Desktop effects could
> not be enabled. Hi ha alguna manera de solucionar-ho? O potser és que
> l'ordinador no té prou canya?
>
> Merci de tota manera per la vostra atenció.
>
> Jayhawker
>
> --
> You received this question notification because you are an answer
> contact for Ubuntu.
>

--
Arnau Alcázar Lleopart
E-mail: <email address hidden>
Jabber id: <email address hidden>
http://arnau.alcalleop.cat

Revision history for this message
Orestes Mas (orestes) said :
#5

Els efectes d'escriptori fan ús d'un estàndard que es diu OpenGL. Si el teu sistema no suporta OpenGL, no es podrà activar el compiz.

Per tal de suportar OpenGL cal que:

1) El maquinari (targeta gràfica) ho suporti. Bé, també es pot emular per programa, però llavors es perd l'acceleració, i la cosa va tan lenta que no és usable.

2) El controlador (driver) amb què fas anar la targeta gràfica suporti OpenGL. Bàsicament aquest controlador sap com traduir les crides a les funcions OpenGL a instruccions específiques de la targeta gràfica. Vaja, que si fas anar la millor targeta gràfica del món amb un controlador VGA podràs veure l'escriptori però no podràs activar el compiz, perquè l'estàndard VGA no inclou res de OpenGL.

Sovint els fabricants de targetes gràfiques no proporcionen informació sobre el seu funcionament intern. En aquest cas no es pot escriure cap controlador lliure que suporti OpenGL, i no hi ha més remei que recórrer a el controlador (generalment privatiu) per GNU/Linux que el fabricant tingui a bé proporcionar-te. No cal dir que no tots els fabricants es molesten a programar controladors per GNU/Linux, si bé els principals (ATI, NVidia) si que ho fan.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Jayhawker for more information if necessary.

To post a message you must log in.