Screen Resolution

Asked by jason little on 2008-01-31

Monitor: Samsung SyncMaster 216BW (native resolution is 1680X1050)
Graphics Card: Radeon RV200 QW
Operating System: Ubuntu 7.10

Resolution of 1440x900:
everything is fine (ubuntu's output resolution matches what the monitor's perceived input resolution is)

Resolution of 1680x1050:
1/3 of the right hand side of the screen does not show on the monitor and the portion that does show looks stretched and larger than it should (larger text than on the 1440x900 screen); however when looking at the resolution that the monitor thinks it is receiving it says it is 1680x1050.

Resolution of 1920X1200:
everything is fine (ubuntu's output resolution matches what the monitor's perceived input resolution is)

When running Ubuntu 7.04 everything was fine at 1680x1050 which is the resolution that I would like to run at, since it is the native resolution of my monitor.

Any suggestions??

p.s. I've tried with one other video card (onboard one) with the same issue noted above.

Thanks in advance for any light you can shed on this weird problem.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Olivier (olivier-lacroix) said :
#1

Hi !

What driver are you using : ati or fglrx ? what is the output of the following command ?

sudo xrandr

Revision history for this message
jason little (jason-d-little) said :
#2

Video Driver: ATI

The output for the command sudo xrandr is:

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1440 x 900, maximum 1920 x 1200
DVI-0 connected 1440x900+0+0 (normal left inverted right) 474mm x 296mm
   1680x1050 59.9 + 60.0
   1920x1200@60 60.0
   1680x1050@60 60.0
   1600x1024@60 60.0
   1280x1024 59.9
   1440x900@60 60.0*
   1280x960 59.9
   1280x800@75 75.0
   1280x800@60 60.0
   1152x864 75.0 74.8
   1280x768@60 60.0
   1280x720@60 60.0
   1024x768 70.1 60.0
   832x624 74.6
   800x600@72 72.2
   800x600 72.2 75.0 60.3 56.2
   800x600@75 75.0
   800x600@60 60.3
   800x600@56 56.2
   640x480 75.0 72.8 66.7 60.0
   720x400 70.1
S-video disconnected (normal left inverted right)

On Thu, 2008-01-31 at 03:56 +0000, Olivier wrote:
> Your question #23527 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/23527
>
> Status: Open => Needs information
>
> Olivier requested for more information:
> Hi !
>
> What driver are you using : ati or fglrx ? what is the output of the
> following command ?
>
> sudo xrandr
>

Revision history for this message
jason little (jason-d-little) said :
#3

Hello,

Thank you for the help.

I connected using the DVI rather than VGA cable, and that fixed my
problem.

I don't know how, but it did.

Jason
On Thu, 2008-01-31 at 03:56 +0000, Olivier wrote:
> Your question #23527 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/23527
>
> Status: Open => Needs information
>
> Olivier requested for more information:
> Hi !
>
> What driver are you using : ati or fglrx ? what is the output of the
> following command ?
>
> sudo xrandr
>

Revision history for this message
marcobra (Marco Braida) (marcobra) said :
#4

So please close this question...

Thank you

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask jason little for more information if necessary.

To post a message you must log in.