Unbuntu opent niet

Asked by RIP

Ik wil ubuntu erop zetten, nu heb ik het gebrand, maar als ik windows opnieuw opstart krijg ik gewoon het Inlog scherm.
En ik kan hem bij windows niet openen, want dna staat er: Via het web opsoren of in Lijst selecteren,
hoe komt dit en kan iemand me helpen?
Alvast bedankt.

Question information

Language:
Dutch Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Ralf Nieuwenhuijsen (ralf-nieuwenhuijsen) said :
#1

Answer in dutch:
==========
Ten eerste adviseer ik je in het engels vragen te stellen. Dan zullen er meer mensen zijn die de vraag kunnen beantwoorden.

Maar om je vraag te beantwoorden. Wanneer je computer opstart, dan start het eerst altijd je BIOS op. Dit hele klein ingebouwde systeem houdt bij welke harddrives je hebt en welke schijf je wilt uitvoeren.

Bij de meeste computers is dat zo ingesteld dat hij eerst de cd-drive probeert, daarna je harde schijf. Als er dus een cd met een operating system (zoals de ubuntu cd) in zit, dan zal dat uitgevoerd worden. Vindt hij geen CD met een operating systeem, dan zal hij kijken of er een operating systeem op je harde schijf staat.

In nieuwere computers kijkt hij eerst naar je harde schijf. Meestal kan je dan een toets indrukken tijdens het opstarten om te kiezen waar hij moet kijken naar een operating systeem. Meestal zijn dat een van deze toetsen: F10, F1, DEL

Als je snel kijkt kan je het waarschijnlijk zien. Maar je kan ook gewoon proberen. Stel je drukt op f10 en je krijgt een menu'tje: CD-DRIVE, HARD DRIVE 1, etc. Dan kies je CD-DRIVE.

Wel wil ik je waarschuwen met het installeren van Ubuntu. Als je al moeite hebt om te booten vanaf een CD en niet in staat bent in het engels vragen te stellen, dan ben ik bang dat je misschien iets doet waar je spijt van krijgt. Zoals per ongeluk heel windows eraf gooien en daarmee ook al je documenten kwijt zijn.

Maak alsjeblieft voordat je begint een backup van alle bestanden die je nooit kwijt wilt. Zet ze bijvoorbeeld op een USB stick of brand ze op een CD. Standaard installeert Ubuntu over windows heen. (dan ben je windows dus kwijt). Je kan ook kiezen voor dual-boot (dat je zowel windows als ubuntu op je computer laat staan). Let goed op bij de vraag hoe je je harde schijf wil partitioneren. Hier kan je kiezen tussen 'Alles wissen en aan Ubuntu toekennen', 'Ubuntu naast Windows installeren' ..

Als je nog problemen hebt, kun je mij gerust replyen op deze email..

Revision history for this message
RIP (teun-klaasse) said :
#2

Wel als ik op ubuntu druk bij windows gewoon als ik al ingelogd ben staat er via het web opsporen of in een lijst selecteren.
en ik heb n HP a560.

> To: <email address hidden>> From: <email address hidden>> Subject: Re: [Question #14695]: Unbuntu opent niet> Date: Sun, 7 Oct 2007 19:43:12 +0000> > Your question #14695 on Ubuntu changed:> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/14695> > Status: Open => Answered> > Ralf Nieuwenhuijsen proposed the following answer:> Answer in dutch:> ==========> Ten eerste adviseer ik je in het engels vragen te stellen. Dan zullen er meer mensen zijn die de vraag kunnen beantwoorden.> > Maar om je vraag te beantwoorden. Wanneer je computer opstart, dan start> het eerst altijd je BIOS op. Dit hele klein ingebouwde systeem houdt bij> welke harddrives je hebt en welke schijf je wilt uitvoeren.> > Bij de meeste computers is dat zo ingesteld dat hij eerst de cd-drive> probeert, daarna je harde schijf. Als er dus een cd met een operating> system (zoals de ubuntu cd) in zit, dan zal dat uitgevoerd worden. Vindt> hij geen CD met een operating systeem, dan zal hij kijken of er een> operating systeem op je harde schijf staat.> > In nieuwere computers kijkt hij eerst naar je harde schijf. Meestal kan> je dan een toets indrukken tijdens het opstarten om te kiezen waar hij> moet kijken naar een operating systeem. Meestal zijn dat een van deze> toetsen: F10, F1, DEL> > Als je snel kijkt kan je het waarschijnlijk zien. Maar je kan ook gewoon> proberen. Stel je drukt op f10 en je krijgt een menu'tje: CD-DRIVE, HARD> DRIVE 1, etc. Dan kies je CD-DRIVE.> > Wel wil ik je waarschuwen met het installeren van Ubuntu. Als je al> moeite hebt om te booten vanaf een CD en niet in staat bent in het> engels vragen te stellen, dan ben ik bang dat je misschien iets doet> waar je spijt van krijgt. Zoals per ongeluk heel windows eraf gooien en> daarmee ook al je documenten kwijt zijn.> > Maak alsjeblieft voordat je begint een backup van alle bestanden die je> nooit kwijt wilt. Zet ze bijvoorbeeld op een USB stick of brand ze op> een CD. Standaard installeert Ubuntu over windows heen. (dan ben je> windows dus kwijt). Je kan ook kiezen voor dual-boot (dat je zowel> windows als ubuntu op je computer laat staan). Let goed op bij de vraag> hoe je je harde schijf wil partitioneren. Hier kan je kiezen tussen> 'Alles wissen en aan Ubuntu toekennen', 'Ubuntu naast Windows> installeren' ..> > Als je nog problemen hebt, kun je mij gerust replyen op deze email..> > -- > If this answers your question, please go to the following page to let us> know that it is solved:> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/14695/+confirm?answer_id=0> > If you still need help, you can reply to this email or go to the> following page to enter your feedback:> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/14695> > You received this question notification because you are a direct> subscriber of the question.
_________________________________________________________________
http://www.live.com/?mkt=nl-nl
Live.nl

Revision history for this message
Albert Damen (albrt) said :
#3

Wat zie je als je in Windows verkenner de inhoud van de CD bekijkt? Zie je één grote file of zie je meerdere bestanden en folders?
De file die je hebt gedownload moet als image op de CD worden gebrand, niet als file. Gezien de foutmelding die je krijgt. lijkt het erop dat je het bestand als file hebt gebrand.

Revision history for this message
RIP (teun-klaasse) said :
#4

Ik zie een file,

Revision history for this message
Albert Damen (albrt) said :
#5

In dat geval zal je een nieuwe CD moeten branden. Hoe dat precies gaat hangt af van de software die je gebruikt. Kijk naar kreten als image of iso.

Revision history for this message
Jan Claeys (janc) said :
#6

Nederlandstalige documentatie vind je hier:
http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/

Bijvoorbeeld over het branden van een CD:
http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/installatie/ubuntubranden/

En kennis van het Engels is echt geen verplichting.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask RIP for more information if necessary.

To post a message you must log in.