Openshot 1.4.3 does not open blender 2.76

Asked by Omar on 2015-12-04

omar@omar-System-Product-Name:~$ which blender
/usr/bin/blender
omar@omar-System-Product-Name:~$

Blender, the free open source 3D content creation suite is required for this action (http://www.blender.org).

Please check the preferences in OpenShot and be sure the Blender executable is correct. This setting should be the path of the 'blender' executable on your computer. Also, please be sure that it is pointing to Blender version 2.62 or greater.

Blender Path:
/usr/bin/blender

Error Output:
No frame was found in the output from Blender

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
OpenShot Video Editor Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2015-12-04
Last reply:
2015-12-07
Olivier Girard (eolinwen) said : #1

This bug https://bugs.launchpad.net/openshot/+bug/1199960 and this faq
https://answers.launchpad.net/openshot/+faq/1860can help you perhaps.

2015-12-04 22:42 GMT+01:00 Omar <email address hidden>:

> New question #276718 on OpenShot Video Editor:
> https://answers.launchpad.net/openshot/+question/276718
>
> omar@omar-System-Product-Name:~$ which blender
> /usr/bin/blender
> omar@omar-System-Product-Name:~$
>
> Blender, the free open source 3D content creation suite is required for
> this action (http://www.blender.org).
>
> Please check the preferences in OpenShot and be sure the Blender
> executable is correct. This setting should be the path of the 'blender'
> executable on your computer. Also, please be sure that it is pointing to
> Blender version 2.62 or greater.
>
> Blender Path:
> /usr/bin/blender
>
> Error Output:
> No frame was found in the output from Blender
>
> --
> You received this question notification because you are an answer
> contact for OpenShot Video Editor.
>

--
Olivier
Cenwen un elfe sur la banquise/ an elve on the ice
Mon blog perso sur le multimédia, Ubuntu, Linux et OpenShot :
http://linuxevolution.wordpress.com/
Le forum d'Openshot où vous me trouverez : http://openshotusers.com/
http://openshotusers.com/forum/index.php
Nothing is lost until the last second.
The family motto : When we want, we can.
Astuces, Actualités, Logiciels, bref sur tout ce que je ne fais d'articles
dessus Google+ <https://plus.google.com/u/0/111472725110173916234/posts>

Somebody had mentioned that after axe-ing out blender completely and installing inkscape that openshot rendered just fine. Can anyone confirm this, and if so copy over some detailed instructions. Too many people wondering about openshot and blender as being compatible together (for the majority).
Thanks.

David Sherer (davesherer) said : #3

I uninstalled openshot in the package manager then installed the latest version from the openshot website.

Ubuntu 14.04 (Trusty) and above

    sudo add-apt-repository ppa:openshot.developers/ppa
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install openshot-qt

I am running:
linuxmint 18 which is equivalent to Ubuntu 16.04
Blender 2.76b

I also installed Inkscape .91 but this was for Openshot 1.4.3. I have not tested titles yet. The animated is not complaingin anymore and are rendering.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Omar for more information if necessary.

To post a message you must log in.