Issue with price when the product Default UoM is different from the product Purchase UoM

Asked by lgxyz on 2019-02-21

Here is the problem:
- We have wires in inventory that we use for production (BOM) in "Default UoM" inches
- We have the same wires that we purchase in "Purchase UoM" feet
- The wire cost price is 0.49/feet

OBSERVED RESULT:
- The Purchase Order calculate the price using the "Default UoM".
- The UoM conversion from inches to feet make the "Purchase UoM" factor at 12.000048
- We have to convert the "Cost Price" to 0.04083 (0.49 / 12 = 0.04083), this takes to much time and is confusing.
- When adding the wire to the PO we get 0.48996 instead of 0.49 because of the rounding.
  Result, NOT good because we never get the right purchase price on the purchase order.
- Also, the stock values are in inches and this is not good as well.

EXPECTED RESULT:
- That purchase price calculation ia based on the purchase unit defined in the product and that
   the supplier information does take the purchase unit into account (instead of the production unit).
- Stock values should be expressed in feet (Purchase UoM), not in inches.

Anyone found a solution ?
Thanks

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
OpenERP Documentation Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2019-04-15
Last reply:
2019-04-15
Launchpad Janitor (janitor) said : #1

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

lgxyz (lgxyz) said : #2

Still have the problem

----- Original Message -----
From: "Launchpad Janitor" <email address hidden>
To: <email address hidden>
Sent: Saturday, March 09, 2019 4:58 AM
Subject: Re: [Question #678703]: Issue with price when the product Default
UoM is different from the product Purchase UoM

Your question #678703 on OpenERP Documentation changed:
https://answers.launchpad.net/openobject-doc/+question/678703

    Status: Open => Expired

Launchpad Janitor expired the question:
This question was expired because it remained in the 'Open' state
without activity for the last 15 days.

--
If you're still having this problem, you can reopen your question either
by replying to this email or by going to the following page and
entering more information about your problem:
https://answers.launchpad.net/openobject-doc/+question/678703

You received this question notification because you asked the question.

Launchpad Janitor (janitor) said : #3

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

lgxyz (lgxyz) said : #4

still having this problem

----- Original Message -----
From: "Launchpad Janitor" <email address hidden>
To: <email address hidden>
Sent: Wednesday, March 27, 2019 4:58 AM
Subject: Re: [Question #678703]: Issue with price when the product Default
UoM is different from the product Purchase UoM

Your question #678703 on OpenERP Documentation changed:
https://answers.launchpad.net/openobject-doc/+question/678703

    Status: Open => Expired

Launchpad Janitor expired the question:
This question was expired because it remained in the 'Open' state
without activity for the last 15 days.

--
If you're still having this problem, you can reopen your question either
by replying to this email or by going to the following page and
entering more information about your problem:
https://answers.launchpad.net/openobject-doc/+question/678703

You received this question notification because you asked the question.

Launchpad Janitor (janitor) said : #5

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

lgxyz (lgxyz) said : #6

Still have the problem

Thanks

----- Original Message -----
From: "Launchpad Janitor" <email address hidden>
To: <email address hidden>
Sent: Friday, April 12, 2019 5:02 AM
Subject: Re: [Question #678703]: Issue with price when the product Default
UoM is different from the product Purchase UoM

Your question #678703 on OpenERP Documentation changed:
https://answers.launchpad.net/openobject-doc/+question/678703

    Status: Open => Expired

Launchpad Janitor expired the question:
This question was expired because it remained in the 'Open' state
without activity for the last 15 days.

--
If you're still having this problem, you can reopen your question either
by replying to this email or by going to the following page and
entering more information about your problem:
https://answers.launchpad.net/openobject-doc/+question/678703

You received this question notification because you asked the question.

Manfred Hampl (m-hampl) said : #7

A cause for not receiving any answer can be that your question has been asked in a wrong area.
Your problem has nothing to do with the documentation system for openERP

You probably better look for help somewhere else, I suggest https://www.odoo.com/page/community

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask lgxyz for more information if necessary.

To post a message you must log in.