How create log under Linux ?

Asked by Nick on 2017-10-23

Hello :)

I upgrade Xubuntu from 17.04 to 17.10 and Widelands became crashes each time when I try to run game on certain map.

How can I search information about crash and create log-file to post bug-report?

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
widelands Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Nick
Solved:
2017-10-23
Last query:
2017-10-23
Last reply:
2017-10-23
SirVer (sirver) said : #1

Have you tried running it from the console?

Nick (nick222-yandex) said : #2

widelands

This is Widelands Version bzr8465-201710230832 (Release)
Set home directory: /.../.widelands
Adding directory: /usr/share/games/widelands/data
selected language: (system language)
using locale ru_RU.UTF-8
Graphics: Try to set Videomode 800x600
Graphics: OpenGL: Version "3.0 Mesa 17.2.2"
Graphics: SDL_GL_RED_SIZE is 8
Graphics: SDL_GL_GREEN_SIZE is 8
Graphics: SDL_GL_BLUE_SIZE is 8
Graphics: SDL_GL_ALPHA_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_BUFFER_SIZE is 24
Graphics: SDL_GL_DOUBLEBUFFER is 1
Graphics: SDL_GL_DEPTH_SIZE is 24
Graphics: SDL_GL_STENCIL_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_ACCUM_RED_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_ACCUM_GREEN_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_ACCUM_BLUE_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_ACCUM_ALPHA_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_STEREO is 0
Graphics: SDL_GL_MULTISAMPLEBUFFERS is 0
Graphics: SDL_GL_MULTISAMPLESAMPLES is 0
Graphics: SDL_GL_ACCELERATED_VISUAL is 1
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_MAJOR_VERSION is 2
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_MINOR_VERSION is 1
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_FLAGS is 0
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_PROFILE_MASK is 2
Graphics: SDL_GL_SHARE_WITH_CURRENT_CONTEXT is 0
Graphics: SDL_GL_FRAMEBUFFER_SRGB_CAPABLE is 0
Graphics: OpenGL: Double buffering enabled
Graphics: OpenGL: Max texture size: 16384
Graphics: OpenGL: ShadingLanguage: "1.30"
**** GRAPHICS REPORT ****
 VIDEO DRIVER x11
 pixel fmt 370546692
 size 800 600
**** END GRAPHICS REPORT ****
[] Section [global], key 'ai_training' not used (did you spell the name correctly?)
[] Section [global], key 'auto_speed' not used (did you spell the name correctly?)
lastserial: 0
┏━ Running Lua for world:
┃ Resources: 1ms
┃ Terrains: 12ms
┃ Immovables: 215ms
Ошибка сегментирования (стек памяти сброшен на диск)

SirVer (sirver) said : #3

This looks a lot like https://bugs.launchpad.net/widelands/+bug/1720819 - an upstream SDL bug. Try running the game with --nosound, if it works it is that bug.

This is not an issue in Widelands but in SDL unfortunately.

Nick (nick222-yandex) said : #4

Yes - now it work !

Thank You :)