screen black on boot radeon 6480g

Asked by aaron on 2016-06-02

i installed zenial from usb, checksumed properly.. I ran .......sudo lspci |more
[sudo] password for aaron:
and got this...

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h Processor Roo
t Complex
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Sumo [
Radeon HD 6480G]
00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] BeaverCreek HDMI Au
dio [Radeon HD 6500D and 6400G-6600G series]
00:03.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h Processor Root
 Port
00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h Processor Root
 Port
00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h Processor Root
 Port
00:10.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controll
er (rev 03)
00:10.1 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB XHCI Controll
er (rev 03)
00:11.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller
[AHCI mode] (rev 40)
00:12.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controll
er (rev 11)
00:12.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controll
er (rev 11)
00:13.0 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controll
er (rev 11)
00:13.2 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB EHCI Controll
er (rev 11)
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 13)
00:14.1 IDE interface: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH IDE Controller
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH Azalia Controller (
rev 01)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 11)
00:14.4 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH PCI Bridge (rev 40)
00:14.5 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH USB OHCI Controll
er (rev 11)
00:14.7 SD Host controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SD Flash Cont
roller
00:15.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Hudson PCI to PCI bridge
(PCIE port 0)
00:15.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Hudson PCI to PCI bridge
(PCIE port 1)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 0 (rev 43)
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 6
00:18.6 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 5
00:18.7 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 12h/14h Processor
 Function 7
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Seymou
r [Radeon HD 6400M/7400M Series]
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101/2/6E PCI Ex
press Fast/Gigabit Ethernet controller (rev 05)
03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11bgn Wireless Netw
ork Adapter (rev 01)
i had to do a fsck on my

i also did this... sudo apt-get install nvidia-current
because ive been trying to follow other posts so i dont trouble you guys.. but i think professional help is the right thing in this case, because there seem to be too many technical variables and unknowns.. i can boot up with the usb if i go through some options but the screen with the keyboard and person wont even show

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu xserver-xorg-video-nv Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
aaron
Solved:
2016-06-02
Last query:
2016-06-02
Last reply:
aaron (themightyspringwater) said : #1

Gallium 0.4 on AMD SUMO2 (DRM 2.43.0, LLVM 3.8.0)
AMD A4-3305M APU with Radeon(tm) HD Graphics × 2
64 bit

aaron (themightyspringwater) said : #2

ok, i changed a boot option in advanced setup from hmci to ata or something, now it prompts me to be able to run ubuntu without crashing.. so maybe its solved, but i feel it should just run without a prompt.. but i don't know maybe we can fix that if its a bug.