Display problem..... Plz help...

Asked by Dhinakar on 2009-11-28

My monitor samtron 56v supports 1152*864
but I cant set that resolution

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu xserver-xorg-video-intel Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2009-11-29
Last reply:
2009-11-29

This question was reopened

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #1

my Xorg.cong

Section "Device"
 Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
 Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
 Identifier "Default Screen"
 Monitor "Configured Monitor"
 Device "Configured Video Device"
EndSection

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #2

In display preferences ... ( system -> preferences -? Display preference )
It shows as unknown monitor
I can get 1024*768 resolution
In windows XP I can have 1152*864

i have intel 810 motherboard and intel 82810E display

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #3

In display preferences ... ( system -> preferences -? Display preference )
It shows as unknown monitor
I can get 1024*768 resolution
In windows XP I can have 1152*864

i have intel 810 motherboard and intel 82810E display

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #4

i have intel 810 motherboard and intel 82810E display card

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #5

I have UBUNTU 9.10

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #6

I have UBUNTU 9.10

Please copy and aste here the result of this terminal command:

lspci

Thank you

Omer Akram (om26er) said : #8

i don't think this will help but try it any way. read the comment #3.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1166148

Omer Akram (om26er) said : #9

i don't think this will help but try it any way. read the comment #3.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1166148

Omer Akram (om26er) said : #10

i don't think this will help but try it any way. read the comment #3.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1166148

Omer Akram (om26er) said : #11

i don't think this will help but try it any way. read the comment #3.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1166148

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #12

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82810E DC-133 (GMCH) Graphics Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 05)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801BA IDE U100 Controller (rev 05)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 05)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller (rev 05)
01:05.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)

Dhinakar (dhinakar-1989) said : #13

@om26er
doesnt help :(

wojox (wojox) said : #14

Replace Device section with this:

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "i810"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "Intel 810"
EndSection

wojox (wojox) said : #15

Replace Device section with this:

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "i810"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "Intel 810"
EndSection

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Dhinakar for more information if necessary.

To post a message you must log in.