how to setting huawei ets 1201 in ubuntu?

Asked by nidhi on 2009-10-07

i try thsi link information for huawei ets 1201 - http://installing-huawei-cdma-modem-in-linux.blogspot.com/
first type in root dmesg -c
this massage in middle show
    usb 2-4: New USB device found, idVendor=12d1, idProduct=1010
usb 2-4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
usb 2-4: Product: Huawei Technologies
usb 2-4: Manufacturer: Huawei, Incorporated
usb 2-4: configuration #1 chosen from 1 choice
 creating ttyusb file after type dmesg -c no any massage show
    gedit /etc/wvdial.conf
   file created and after creat
    gedit /etc/resolv.conf
    and type type
wvdial huawei
and this result show

[root@nidhi nidhi]# wvdial huawei
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such file or directory
--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such file or directory
--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such file or directory
but type
[root@nidhi nidhi]# ls /dev/ttyS*
and this result show -
/dev/ttyS0 /dev/ttyS1 /dev/ttyS2 /dev/ttyS3

my quetion is how to setting huawei ets 1201 in ubuntu (linux).

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu wvdial Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
nidhi (nidhi1500) said : #2

 thanx for your help, but next trouble found
i try in terminal root

[root@nidhi nidhi]# wvdial huawei
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
--> Sending: ATQ0
--> Re-Sending: ATZ
--> Modem not responding.
[root@nidhi nidhi]#

this problem found. so what is next step?

nidhi (nidhi1500) said : #3

my modem property in window xp is
10-10-2009 08:21:23.421 - Modem type: Mobile Adapter - ETS Modem
10-10-2009 08:21:23.421 - Modem inf path: oem0.inf
10-10-2009 08:21:23.421 - Modem inf section: Modem0
10-10-2009 08:21:23.421 - Matching hardware ID: usb\vid_12d1&pid_1010&mi_00
10-10-2009 08:21:23.437 - 460800,8,N,1, ctsfl=0, rtsctl=1
10-10-2009 08:21:23.453 - Initializing modem.
10-10-2009 08:21:23.468 - Send: AT<cr>
10-10-2009 08:21:23.468 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.468 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.484 - Send: AT&FE0V1X1&D2&C1S0=0<cr>
10-10-2009 08:21:23.500 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.500 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.515 - Send: AT<cr>
10-10-2009 08:21:23.515 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.515 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.531 - Waiting for a call.
10-10-2009 08:21:23.546 - Send: ATS0=0<cr>
10-10-2009 08:21:23.546 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.546 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.546 - 460800,8,N,1, ctsfl=0, rtsctl=1
10-10-2009 08:21:23.546 - Initializing modem.
10-10-2009 08:21:23.562 - Send: AT<cr>
10-10-2009 08:21:23.562 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.562 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.578 - Send: AT&FE0V1X1&D2&C1S0=0<cr>
10-10-2009 08:21:23.593 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.593 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.609 - Send: AT<cr>
10-10-2009 08:21:23.609 - Recv: <cr><lf>OK<cr><lf>
10-10-2009 08:21:23.609 - Interpreted response: OK
10-10-2009 08:21:23.609 - Dialing.
10-10-2009 08:21:23.625 - Send: ATDT####<cr>
10-10-2009 08:21:25.609 - Recv: <cr><lf>CONNECT 230400<cr><lf>
10-10-2009 08:21:25.609 - Interpreted response: Connect
10-10-2009 08:21:25.609 - Receive Connect but CD was low, Waiting for signal to go high
10-10-2009 08:21:25.640 - After waiting 20ms CD is still low.
10-10-2009 08:21:25.671 - CD has been raised
10-10-2009 08:21:25.671 - Connection established at 230400bps.
10-10-2009 08:21:25.671 - Error-control off or unknown.
10-10-2009 08:21:25.671 - Data compression off or unknown.
10-10-2009 08:21:55.671 - Read: Total: 36075, Per/Sec: 1201, Written: Total: 15776, Per/Sec: 524
10-10-2009 08:23:55.671 - Read: Total: 539063, Per/Sec: 4191, Written: Total: 122103, Per/Sec: 886
10-10-2009 08:25:55.671 - Read: Total: 1330972, Per/Sec: 6599, Written: Total: 170652, Per/Sec: 404
10-10-2009 08:27:55.671 - Read: Total: 1341006, Per/Sec: 83, Written: Total: 173858, Per/Sec: 26
10-10-2009 08:29:55.671 - Read: Total: 1360977, Per/Sec: 166, Written: Total: 179240, Per/Sec: 44
 -nidhi

The following 2 guides explain what to do when you encounter the error

"Modem not responding"

http://tlab.org/huawei-e220-3g-usb-data-card-with-tele2-in-ubuntu-linux
http://www.mohdshakir.net/2007/12/05/huawei-e220-in-gutsy-gibbon-kubuntu

Google is our friend ;-)

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask nidhi for more information if necessary.

To post a message you must log in.