vmbuilder kvm doesn't create guest domain

Asked by Davide Rizzo on 2013-02-04

I'm trying to setup a KVM Ubuntu guest. I use vmbuilder. When vmbuilder cli returns I see the image files in ubuntu-kvm/ but virsh list --all doesn't list any new domain and I can't start the guest.

This is the command I issue:

# vmbuilder kvm ubuntu --suite precise --flavour virtual --arch i386 -o --ip 192.168.42.180 --hostname davide --part vmbuilder.partition --user davide --name davide --pass davide -vv 2> err_log

These are the contents of the vmbuilder.partition file:

root 20000
swap 4000
---

This is the output of vmbuilder (err_log file):
http://paste.ubuntu.com/1609761/

Other info:

The host is running Ubuntu 12.04.1 LTS Server

uname -a:
Linux tornado.thmdev.com 3.2.0-33-generic #52-Ubuntu SMP Thu Oct 18 16:29:15 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

virsh version:
Compiled against library: libvir 0.9.8
Using library: libvir 0.9.8
Using API: QEMU 0.9.8
Running hypervisor: QEMU 1.0.0

Version of python-vm-builder package:
0.12.4+bzr477-0ubuntu1

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu vm-builder Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2013-02-04
Last reply:
2013-02-05
Davide Rizzo (sorcio) said : #1
Jason (zzs) said : #2

I did not see the "--libvirt qemu:///system" in your command, IMHO it supposes to add the VM to the list.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Davide Rizzo for more information if necessary.

To post a message you must log in.