USB not mounting or drivers not present

Asked by Julian on 2011-07-20

I have an HP Presario, my windows crash so i replace the hard drive and decided to install Unbuntu 10.4 when I plug in USB devices they receive power for the USB port but they do not mount to my system. I believe my USB driver aren't present. how can I fix this problem?

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu udisks Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2011-07-20
Last reply:
2011-07-20

Did you remove the hardware properly when you last used it (using safely remove / eject)?

Julian (jmesa772) said : #2

only thing I removed was the hard drive. USB ports have not work from point of install so I didn't have a remove or eject option when I initially plugged my phone to the USB

Yes but did you safetly remove it or did you just unplug it from the system?

Julian (jmesa772) said : #4

I unplugged for the system didn't see any option to eject or unmount it never appeared on the system

Then that's why. There is a proper way to remove devices from ALL OSes.

In Windows XP:
http://2.bp.blogspot.com/_68sk2PaFt3Q/TIEu5VeJx2I/AAAAAAAAFVQ/jFawaZ0oJiE/s1600/Safely+Remove+Hardware+In+Windows.png

In Windows 7:
http://www.kanasolution.com/wp-content/uploads/2010/12/safe-removal-icon.png

In Ubuntu:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhrW0_dPtt57k75c6-rZxQQz1UmCOyrzihV8S4GnPBLz7153og&t=1

If you simply wrench the device from the system you risk data corruption as well as the device being marked as dirty. This causes devices to not automount in Ubuntu.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Julian for more information if necessary.

To post a message you must log in.