Port Forwarding Problems

Asked by COKEDUDE on 2010-07-06

I'm having difficulty with getting Transmission 1.93 from the ubuntu repository to forward ports correctly. I have a WRT54GS router. I have done everything the guides say to do and I can't get my ports to forward.
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GS/Utorrent.htm

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu transmission Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2010-07-20
Last reply:
2010-08-13
arjun (arjunak01) said : #1

do you use a firewall?

What are you forwarding for? The web interface or the port the app uses for torrents? If its for torrent I believe the router supports upnp so is not needed. If you get no connections without the port forward then yes its needed. If you outline your intention it will help.

Charles Kerr (charlesk) said : #3

From the OP's log it appears that he's sharing nonfree content. Transmission is not intended for infringing use, either by its developers or by Ubuntu. Therefore, technical support should not be given in such cases either.

COKEDUDE (cokedude) said : #4

No.

I'm just trying to get my ports to forward correctly in transmission. When I check in Transmission if my ports are forwarded correctly it doesn't think so. I also checked portforward.com and it also doesn't think my ports are forwarded correctly.

And as for the logs those are just examples.

COKEDUDE (cokedude) said : #5

Thx

You will need to check your routers manual on how to set it up. You may need to reboot the router in between changes to apply

Is not a transmission issue you need to work on your router nat... rule and port forwarding...

I don't know this router but to have less issue on port forwarding i usually put internal pc (with a fixed ip ) into a dmz ( see router instructions ) so i have not issue with port forwarding in this way i always set a firewall on dmz defined pc.

Hth

COKEDUDE (cokedude) said : #8

Why do you think this a Router problem? My ports forward correctly on my windows system and I haven't touched my router settings since then.

arjun (arjunak01) said : #9

you must use the same ports that you used in windows. which is the port that you have forwarded?

COKEDUDE (cokedude) said : #10

50000 is the port I use in Windows with utorrent.

arjun (arjunak01) said : #11

then use the same port in ubuntu, install gufw and ensure that the firewall settings are correct

COKEDUDE (cokedude) said : #12

That was the first port I tried and it didn't work.

Supposing the nat is done regarding the ip please be sure your pc get same ip when you run in Windows and when you run in Ubuntu

Derek Sanders (dereksanders) said : #14

I am having the same problem.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask COKEDUDE for more information if necessary.

To post a message you must log in.