I am trying to install an epson cx 7400 scanner in 9.0; I did it in 8.04 but I can't remember how.

Asked by vladesq on 2009-08-28

I have an all in one epson cx 7400. I installed it in 8.04 and everything worked. I can't remember how I got the scanner to work. Can I get it to work in 9.0????

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu sane-backends Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Tom
Solved:
2009-08-30
Last query:
2009-08-30
Last reply:
2009-08-29
peter (peter-neuweiler) said : #1

Did you check the site epson.com for a driver?
Peter

peter (peter-neuweiler) said : #2

Or you have to choose System > Administration > Printing.
Peter

vladesq (vladesq) said : #3

The only drivers that Epson provides are for Mac and Windows.

Going to System\administration\printing doesn't help because I'm looking for a way to get the scanner to work; the printer always works in Linux.

Tom (tom6) said : #4

https://help.ubuntu.com/community/SynapticHowto
Use either search tool to find "sane", install sane and then seee if scanner magically works now already
Good luck ad regards from
Tom :)

vladesq (vladesq) said : #5

Tom,

No matter what I try, I get a message that says: UNABLE TO GET EXCLUSIVE LOCK: This usually means that another package management application (like apt-get or aptitude) is already running. Please close that application first.

Where have I gone wrong.

Thanks for your help and patience.

Regards

> To: <email address hidden>
> From: <email address hidden>
> Subject: Re: [Question #81235]: I am trying to install an epson cx 7400 scanner in 9.0; I did it in 8.04 but I can't remember how.
> Date: Fri, 28 Aug 2009 21:58:02 +0000
>
> Your question #81235 on sane-frontends in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/sane-frontends/+question/81235
>
> Status: Open => Answered
>
> Tom proposed the following answer:
> https://help.ubuntu.com/community/SynapticHowto
> Use either search tool to find "sane", install sane and then seee if scanner magically works now already
> Good luck ad regards from
> Tom :)
>
> --
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/sane-frontends/+question/81235/+confirm?answer_id=3
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/sane-frontends/+question/81235
>
> You received this question notification because you are a direct
> subscriber of the question.

_________________________________________________________________
HotmailĀ® is up to 70% faster. Now good news travels really fast.
http://windowslive.com/online/hotmail?ocid=PID23391::T:WLMTAGL:ON:WL:en-US:WM_HYGN_faster:082009

You must be sure no other package manager are running on your system... in doubt i suggest you the easy wa:y please reboot your pc.

Hope this helps

vladesq (vladesq) said : #8

Thanks, Tom. After trying everything that I thought would work, I went to the website you recommended and followed instructions. I had to reinstall Sane and reboot. Everything works now.

Thanks again,

Joe

Tom (tom6) said : #9

Brilliant, nicely done :)))
I like the search tool at the top of those guides :)
Congrats and regards from
Tom :)