Trying to create a python virtual environment but getting OSError

Asked by Swamy on 2014-01-05

I have installed python3.3, pip-1.5, ditribute-0.7.3, virtualenv-1.11.

I am giving the below command to create virtual environment

virtualenv --no-site-packages test

I am getting the following error

    name@server:~/py_virenv$ virtualenv --no-site-packages test
    Using base prefix '/usr/local'
    New python executable in test/bin/python3
    Not overwriting existing python script test/bin/python (you must use test/bin/python3)
    Installing setuptools, pip...
      Complete output from command /home/swamydkv/py_virenv/test/bin/python3 -c "import sys, pip; pip...ll\"] + sys.argv[1:])" setuptools pip:
      Traceback (most recent call last):
      File "<string>", line 1, in <module>
      File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1565, in _find_and_load
      File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1532, in _find_and_load_unlocked
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/pip-1.5-py2.py3-none-any.whl/pip/__init__.py", line 9, in <module>
      File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1565, in _find_and_load
      File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1532, in _find_and_load_unlocked
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/pip-1.5-py2.py3-none-any.whl/pip/log.py", line 8, in <module>
      File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1565, in _find_and_load
      File "<frozen importlib._bootstrap>", line 1532, in _find_and_load_unlocked
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 2696, in <module>
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 429, in __init__
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 443, in add_entry
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 1722, in find_in_zip
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 1298, in has_metadata
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 1614, in _has
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/pkg_resources.py", line 1488, in _zipinfo_name
    AssertionError: /usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/EGG-INFO/PKG-INFO is not a subpath of /usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv_support/setuptools-2.0.2-py2.py3-none-any.whl/
    ----------------------------------------
    ...Installing setuptools, pip...done.
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/local/bin/virtualenv", line 9, in <module>
        load_entry_point('virtualenv==1.11', 'console_scripts', 'virtualenv')()
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv.py", line 820, in main
        symlink=options.symlink)
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv.py", line 988, in create_environment
        install_wheel(to_install, py_executable, search_dirs)
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv.py", line 956, in install_wheel
        'PIP_NO_INDEX': '1'
      File "/usr/local/lib/python3.3/site-packages/virtualenv-1.11-py3.3.egg/virtualenv.py", line 898, in call_subprocess
        % (cmd_desc, proc.returncode))
    OSError: Command /home/swamydkv/py_virenv/test/bin/python3 -c "import sys, pip; pip...ll\"] + sys.argv[1:])" setuptools pip failed with error code 1
    name@server:~/py_virenv$

Please help me in resolving this.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Expired
For:
Ubuntu python-pip Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2014-01-06
Last reply:
2014-01-22
Swamy (swamydkv) said : #1

I checked the pip it is working. But the pip is not working with virtualenv

Launchpad Janitor (janitor) said : #2

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.