anybody please help me connect to internet

Asked by kanhiya on 2008-10-29

hello everybody, i installed ubuntu 8.04 within windows xp successfully but i am unable to connect to internet and i have a broadband connection which requires a username and password and i entered those fields using terminal i typed there sudo pppoeconf and i found two ethernet devices there and at last i choose a option to connect to internet now and i got a message that my device has been trigerred and i also uses pon dsl-provider but all in vain anybody please help me and i am messaging to you from same computer but using windows xp i have copied a text from terminal here, wishing that it will help to solve my problem please give me a reply ...............................................................................................................................
   bash: ponn: command not found
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ pon dsl-provider
Plugin rp-pppoe.so loaded.
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ sudo pon dsl-provider
[sudo] password for kanhiya:
Plugin rp-pppoe.so loaded.
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ misa
bash: misa: command not found
kanhiya@kanhiya-laptop:~$
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ sudo pppoeconf
Plugin rp-pppoe.so loaded.
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ plog
Oct 28 07:59:57 kanhiya-laptop pppd[6180]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 07:59:57 kanhiya-laptop pppd[6203]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 07:59:57 kanhiya-laptop pppd[6203]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 07:59:57 kanhiya-laptop pppd[6180]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:00:53 kanhiya-laptop pppd[6356]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 28 08:00:53 kanhiya-laptop pppd[6358]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6180]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6203]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6203]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6180]: Unable to complete PPPoE Discovery
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ ifconfig pppo
pppo: error fetching interface information: Device not found
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ plog
Oct 28 07:59:57 kanhiya-laptop pppd[6203]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 07:59:57 kanhiya-laptop pppd[6180]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:00:53 kanhiya-laptop pppd[6356]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 28 08:00:53 kanhiya-laptop pppd[6358]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6180]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6203]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6203]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:01:13 kanhiya-laptop pppd[6180]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:01:28 kanhiya-laptop pppd[6358]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:01:28 kanhiya-laptop pppd[6358]: Unable to complete PPPoE Discovery
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ sudo pppoeconf
/usr/sbin/pppoeconf: 520: modconf: not found
/usr/sbin/pppoeconf: 520: modconf: not found
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ sudo pppoeconf
Plugin rp-pppoe.so loaded.
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ plog
Oct 28 08:02:38 kanhiya-laptop pppd[6358]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:02:38 kanhiya-laptop pppd[6358]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:03:53 kanhiya-laptop pppd[6358]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:03:53 kanhiya-laptop pppd[6180]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:03:53 kanhiya-laptop pppd[6203]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 28 08:03:53 kanhiya-laptop pppd[6203]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:03:53 kanhiya-laptop pppd[6180]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:03:53 kanhiya-laptop pppd[6358]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 28 08:04:07 kanhiya-laptop pppd[6651]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 28 08:04:07 kanhiya-laptop pppd[6653]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ ifconfig pppo
pppo: error fetching interface information: Device not found
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ ifconfig pppoe
pppoe: error fetching interface information: Device not found
kanhiya@kanhiya-laptop:~$
kanhiya@kanhiya-laptop:~$ ifconfig eth0
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1e:8c:3d:1d:3d
          inet6 addr: fe80::21e:8cff:fe3d:1d3d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:193 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:396 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:13787 (13.4 KB) TX bytes:26567 (25.9 KB)
          Interrupt:21 Base address:0xdead

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu pppoeconf Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
kanhiya
Solved:
2008-10-30
Last query:
2008-10-30
Last reply:
kanhiya (kanhiya78) said : #1

i do not know how but after reboot i am able to connect to internet using pon sdl-provider command\