issue about 460.67 nvidia KDE issue?

Asked by Lars Martin Hambro on 2021-04-07

Hi i have lot of issue with Kubuntu 21.04 slow perfomance and did not works perfect with nvidia drivers but ubuntu works better?

What did you think about this?
Its look like you need glasses but you did need it, its works better with linux mint 20.1 so i think its after 20.10 that get issue GTX 1080 TI.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu nvidia-graphics-drivers-460 Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2021-04-07
Last reply:
2021-04-08

https://www.diskusjon.no/uploads/monthly_2021_04/Screenshot_20210320_163825.png.b16df886a877fe9070a41d64a55e0e7e.png
https://www.diskusjon.no/uploads/monthly_2021_04/Screenshot_20210406_200708.png.77b303fd654feb66460a269c2400d02b.png

That its look on KDE, gnome works better? but did not know why? Low diskspace or must its be other isssue about slow boot performance and nvidia poor quality?

After i have remove 125 GB its get isssue from KDE to gnome, now i have issue about poor images also i gnome.

Manfred Hampl (m-hampl) said : #3

For diagnostic purposes, what is the output of the commands

uname -a
lsb_release -crid
sudo lshw -C display
xrandr -q

Have you tried switching between wayland and xorg at login time? Do you see similar behavior in both cases?

Linux PC2 5.11.0-051100-generic #202102142330 SMP Sun Feb 14 23:33:21 UTC 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu Hirsute Hippo (development branch)
Release: 21.04
Codename: hirsute
*-display
       description: VGA compatible controller
       product: GP102 [GeForce GTX 1080 Ti]
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:0a:00.0
       version: a1
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=nvidia latency=0
       resources: irq:88 memory:f5000000-f5ffffff memory:e0000000-efffffff memory:f0000000-f1ffffff ioport:d000(size=128) memory:c0000-dffff

Screen 0: minimum 8 x 8, current 3200 x 1080, maximum 32767 x 32767
DVI-D-0 connected primary 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 521mm x 293mm
   1920x1080 60.00*+ 119.98 99.93
   1440x900 119.85
   1280x1024 119.96 75.02 60.02
   1024x768 119.99 75.03 60.00
   800x600 119.97 75.00 60.32
   640x480 120.01 75.00 59.94
HDMI-0 connected 1280x720+1920+0 (normal left inverted right x axis y axis) 708mm x 398mm
   1280x720 60.00*+ 59.94 50.00 29.97 23.98
   4096x2160 59.94 50.00 24.00 23.98
   3840x2160 59.94 50.00 29.97 25.00 23.98 23.98
   1920x1080 59.94 50.00 29.97 25.00 23.98 60.00 50.04
   720x576 50.00
   720x480 59.94
   640x480 59.94 59.93
DP-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP-2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP-3 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP-4 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP-5 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

its use plasma X11

"Have you tried switching between wayland and xorg at login time? Do you see similar behavior in both cases?"
Give information about that?

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Lars Martin Hambro for more information if necessary.

To post a message you must log in.