version 1.4 available since 1 year, 1.3 buggy

Asked by Karl on 2020-05-20

Dear Ubuntu team,
I encountered issues with various video files that play fine in other players. Here, I get frozen video followed by a grey screen that only gradually gets picture details (from delta frames). The Terminal window shows messages of the sort
[hevc @ 0x7fb841036920]Got unexpected packet after EOF
[hevc @ 0x7fb841036920]Could not find ref with POC 96
[hevc @ 0x7fb841036920]Could not find ref with POC 95
[hevc @ 0x7fb841036920]Could not find ref with POC 94
[hevc @ 0x7fb841036920]Could not find ref with POC 100

according to a mplayer bug report, this is fixed in 1.4 and got a "wontfix" for 1.3: http://trac.mplayerhq.hu/ticket/2353
there is also a pending ubuntu bug https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/mplayer/+bug/1797599
According to https://www.mplayerhq.hu/design7/news.html Mplayer 1.4 was released 2019-04-18.
Why does ubuntu still provide the obsolete version?
Thank you in advance for your answer.
Kind regards,
Karl Ewald

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu mplayer Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2020-05-20
Last reply:
2020-05-21
Manfred Hampl (m-hampl) said : #1

You have to be aware that Ubuntu is taking over software from Debian (to avoid double packaging work), and this problem has already been reported to Debian, but no action has been taken so far
https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=958880

I suggest that you create a bug in Ubuntu's bug tracker, with a reference to the Debian bug.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Karl for more information if necessary.

To post a message you must log in.