Need help setting up modem on Sony VGN-S360

Asked by Philip Farris on 2007-05-04

Hi,
I'm new to Ubuntu and need help getting it to recognize the dialup modem in my Sony VGN-S360 laptop.

Thanks,
Philip

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu kdenetwork Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2007-05-04
Last reply:
2007-05-05
Massimo Forti (slackwarelife) said : #1

Thanks for your question.
Have you read this how-to: https://help.ubuntu.com/community/DialupModemHowto ???
It's very good to start, if you have other problem we are here to help you.

Thanks many

Philip Farris (philipwfarris) said : #2

Yes, I have gone to that page and have run ScanModem.

I just need help understanding which modem driver I
need to use...

Should I attach any other files to you?

Thanks,
Philip Farris

--- Massimo Forti <email address hidden>
wrote:

> Your question #6088 on kdenetwork in ubuntu changed:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088
>
> Status: Open => Answered
>
> Massimo Forti proposed the following answer:
> Thanks for your question.
> Have you read this how-to:
> https://help.ubuntu.com/community/DialupModemHowto
> ???
> It's very good to start, if you have other problem
> we are here to help you.
>
> Thanks many
>
>
_______________________________________________________________________
> If this answers your question, please go to the
> following page to let us
> know that it is solved:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088/+confirm?answer_id=0
>
> If you still need help, you can reply to this email
> or go to the
> following page to enter your feedback:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088
>

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

           CPU0
  0: 2066578 XT-PIC-XT timer
  1: 7357 XT-PIC-XT i8042
  2: 0 XT-PIC-XT cascade
  5: 9 XT-PIC-XT tifm_7xx1
  8: 3 XT-PIC-XT rtc
  9: 667976 XT-PIC-XT acpi, uhci_hcd:usb1, uhci_hcd:usb2, uhci_hcd:usb3, ehci_hcd:usb4, ohci1394, yenta, ipw2200, Intel 82801DB-ICH4, eth0, radeon@pci:0000:01:00.0
 11: 70 XT-PIC-XT sonypi
 12: 123756 XT-PIC-XT i8042
 14: 14596 XT-PIC-XT libata
 15: 90176 XT-PIC-XT libata
NMI: 0
LOC: 0
ERR: 0
MIS: 0

[ 0.000000] Linux version 2.6.20-15-generic (root@palmer) (gcc version 4.1.2 (Ubuntu 4.1.2-0ubuntu4)) #2 SMP Sun Apr 15 07:36:31 UTC 2007 (Ubuntu 2.6.20-15.27-generic)
[ 0.000000] BIOS-provided physical RAM map:
[ 0.000000] sanitize start
[ 0.000000] sanitize end
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 0000000000000000 size: 000000000009f800 end: 000000000009f800 type: 1
[ 0.000000] copy_e820_map() type is E820_RAM
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 000000000009f800 size: 0000000000000800 end: 00000000000a0000 type: 2
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 00000000000d8000 size: 0000000000008000 end: 00000000000e0000 type: 2
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 00000000000e4000 size: 000000000001c000 end: 0000000000100000 type: 2
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 0000000000100000 size: 000000003fe70000 end: 000000003ff70000 type: 1
[ 0.000000] copy_e820_map() type is E820_RAM
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 000000003ff70000 size: 000000000000c000 end: 000000003ff7c000 type: 3
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 000000003ff7c000 size: 0000000000004000 end: 000000003ff80000 type: 4
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 000000003ff80000 size: 0000000000080000 end: 0000000040000000 type: 2
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 00000000ff800000 size: 0000000000400000 end: 00000000ffc00000 type: 2
[ 0.000000] copy_e820_map() start: 00000000fffff000 size: 0000000000001000 end: 0000000100000000 type: 2
[ 0.000000] BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009f800 (usable)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000000009f800 - 00000000000a0000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000000d8000 - 00000000000e0000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000000e4000 - 0000000000100000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000003ff70000 (usable)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000003ff70000 - 000000003ff7c000 (ACPI data)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000003ff7c000 - 000000003ff80000 (ACPI NVS)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000003ff80000 - 0000000040000000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000ff800000 - 00000000ffc00000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000fffff000 - 0000000100000000 (reserved)
[ 0.000000] 127MB HIGHMEM available.
[ 0.000000] 896MB LOWMEM available.
[ 0.000000] Entering add_active_range(0, 0, 262000) 0 entries of 256 used
[ 0.000000] Zone PFN ranges:
[ 0.000000] DMA 0 -> 4096
[ 0.000000] Normal 4096 -> 229376
[ 0.000000] HighMem 229376 -> 262000
[ 0.000000] early_node_map[1] active PFN ranges
[ 0.000000] 0: 0 -> 262000
[ 0.000000] On node 0 totalpages: 262000
[ 0.000000] DMA zone: 32 pages used for memmap
[ 0.000000] DMA zone: 0 pages reserved
[ 0.000000] DMA zone: 4064 pages, LIFO batch:0
[ 0.000000] Normal zone: 1760 pages used for memmap
[ 0.000000] Normal zone: 223520 pages, LIFO batch:31
[ 0.000000] HighMem zone: 254 pages used for memmap
[ 0.000000] HighMem zone: 32370 pages, LIFO batch:7
[ 0.000000] DMI 2.3 present.
[ 0.000000] ACPI: RSDP (v000 PTLTD ) @ 0x000f69d0
[ 0.000000] ACPI: RSDT (v001 SONY G4 0x20041223 PTL 0x00000000) @ 0x3ff78079
[ 0.000000] ACPI: FADT (v002 SONY G4 0x20041223 PTL 0x00000050) @ 0x3ff7bec2
[ 0.000000] ACPI: BOOT (v001 SONY G4 0x20041223 PTL 0x00000001) @ 0x3ff7bfd8
[ 0.000000] ACPI: SSDT (v001 SONY G4 0x20041223 PTL 0x00000000) @ 0x3ff780a9
[ 0.000000] ACPI: DSDT (v001 SONY G4 0x20041223 PTL 0x0100000e) @ 0x00000000
[ 0.000000] ACPI: PM-Timer IO Port: 0x1008
[ 0.000000] Allocating PCI resources starting at 50000000 (gap: 40000000:bf800000)
[ 0.000000] Detected 1696.819 MHz processor.
[ 6.729429] Built 1 zonelists. Total pages: 259954
[ 6.729433] Kernel command line: root=UUID=019fce1f-414c-4a5b-abdd-fa8626ed57d2 ro quiet splash
[ 6.729600] Local APIC disabled by BIOS -- you can enable it with "lapic"
[ 6.729611] mapped APIC to ffffd000 (0180c000)
[ 6.729615] Enabling fast FPU save and restore... done.
[ 6.729618] Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
[ 6.729630] Initializing CPU#0
[ 6.729708] PID hash table entries: 4096 (order: 12, 16384 bytes)
[ 6.730907] Console: colour VGA+ 80x25
[ 6.731555] Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
[ 6.732163] Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[ 6.769032] Memory: 1027556k/1048000k available (1992k kernel code, 19692k reserved, 893k data, 328k init, 130496k highmem)
[ 6.769041] virtual kernel memory layout:
[ 6.769042] fixmap : 0xfff4e000 - 0xfffff000 ( 708 kB)
[ 6.769044] pkmap : 0xff800000 - 0xffc00000 (4096 kB)
[ 6.769045] vmalloc : 0xf8800000 - 0xff7fe000 ( 111 MB)
[ 6.769046] lowmem : 0xc0000000 - 0xf8000000 ( 896 MB)
[ 6.769048] .init : 0xc03d7000 - 0xc0429000 ( 328 kB)
[ 6.769049] .data : 0xc02f2264 - 0xc03d16d4 ( 893 kB)
[ 6.769050] .text : 0xc0100000 - 0xc02f2264 (1992 kB)
[ 6.769054] Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
[ 6.845619] Calibrating delay using timer specific routine.. 3395.81 BogoMIPS (lpj=6791635)
[ 6.845659] Security Framework v1.0.0 initialized
[ 6.845667] SELinux: Disabled at boot.
[ 6.845683] Mount-cache hash table entries: 512
[ 6.845815] CPU: After generic identify, caps: afe9f9bf 00000000 00000000 00000000 00000180 00000000 00000000
[ 6.845828] CPU: L1 I cache: 32K, L1 D cache: 32K
[ 6.845830] CPU: L2 cache: 2048K
[ 6.845833] CPU: After all inits, caps: afe9f9bf 00000000 00000000 00002040 00000180 00000000 00000000
[ 6.845843] Compat vDSO mapped to ffffe000.
[ 6.845846] Remapping vsyscall page to ffffe000
[ 6.845857] Checking 'hlt' instruction... OK.
[ 6.861700] SMP alternatives: switching to UP code
[ 6.861898] Freeing SMP alternatives: 11k freed
[ 6.862074] Early unpacking initramfs... done
[ 7.201379] ACPI: Core revision 20060707
[ 7.203338] ACPI: Looking for DSDT in initramfs... file /DSDT.aml not found, using machine DSDT.
[ 7.206913] CPU0: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.70GHz stepping 06
[ 7.206919] SMP motherboard not detected.
[ 7.206921] Local APIC not detected. Using dummy APIC emulation.
[ 7.206955] Brought up 1 CPUs
[ 7.207187] Booting paravirtualized kernel on bare hardware
[ 7.207258] Time: 23:41:32 Date: 04/03/107
[ 7.207285] NET: Registered protocol family 16
[ 7.207366] EISA bus registered
[ 7.207370] ACPI: bus type pci registered
[ 7.214773] PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfd9c3, last bus=2
[ 7.214775] PCI: Using configuration type 1
[ 7.214777] Setting up standard PCI resources
[ 7.227708] ACPI: Interpreter enabled
[ 7.227710] ACPI: Using PIC for interrupt routing
[ 7.228012] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
[ 7.228018] PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
[ 7.228864] PCI quirk: region 1000-107f claimed by ICH4 ACPI/GPIO/TCO
[ 7.228868] PCI quirk: region 1180-11bf claimed by ICH4 GPIO
[ 7.229110] Boot video device is 0000:01:00.0
[ 7.229316] PCI: Firmware left 0000:02:08.0 e100 interrupts enabled, disabling
[ 7.229419] PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
[ 7.229468] PCI: Bus #03 (-#06) is hidden behind transparent bridge #02 (-#02) (try 'pci=assign-busses')
[ 7.229471] Please report the result to linux-kernel to fix this permanently
[ 7.229488] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
[ 7.233559] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.AGPB._PRT]
[ 7.233802] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.PCIB._PRT]
[ 7.234458] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs *9)
[ 7.234645] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 9) *0, disabled.
[ 7.234836] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 9) *0, disabled.
[ 7.235024] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs *9)
[ 7.235211] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs *9)
[ 7.235399] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 5) *0, disabled.
[ 7.235587] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 9) *0, disabled.
[ 7.235774] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 9) *0, disabled.
[ 7.238245] Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
[ 7.238253] pnp: PnP ACPI init
[ 7.239857] pnp: PnP ACPI: found 9 devices
[ 7.239861] PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
[ 7.239893] PCI: Using ACPI for IRQ routing
[ 7.239895] PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq". If it helps, post a report
[ 7.245275] NET: Registered protocol family 8
[ 7.245277] NET: Registered protocol family 20
[ 7.245601] PCI: Bridge: 0000:00:01.0
[ 7.245604] IO window: 3000-3fff
[ 7.245608] MEM window: d0100000-d01fffff
[ 7.245611] PREFETCH window: d8000000-dfffffff
[ 7.245619] PCI: Bus 3, cardbus bridge: 0000:02:04.0
[ 7.245622] IO window: 00004400-000044ff
[ 7.245626] IO window: 00004800-000048ff
[ 7.245630] PREFETCH window: 50000000-53ffffff
[ 7.245634] MEM window: 58000000-5bffffff
[ 7.245638] PCI: Bridge: 0000:00:1e.0
[ 7.245640] IO window: 4000-4fff
[ 7.245645] MEM window: d0200000-d02fffff
[ 7.245650] PREFETCH window: 50000000-53ffffff
[ 7.245664] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1e.0 to 64
[ 7.245820] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] enabled at IRQ 9
[ 7.245823] PCI: setting IRQ 9 as level-triggered
[ 7.245826] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:04.0[A] -> Link [LNKE] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 7.245849] NET: Registered protocol family 2
[ 7.285314] IP route cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[ 7.285426] TCP established hash table entries: 131072 (order: 8, 1048576 bytes)
[ 7.286390] TCP bind hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes)
[ 7.287087] TCP: Hash tables configured (established 131072 bind 65536)
[ 7.287090] TCP reno registered
[ 7.297415] checking if image is initramfs... it is
[ 7.971211] Freeing initrd memory: 7007k freed
[ 7.971470] Simple Boot Flag at 0x36 set to 0x1
[ 7.971669] audit: initializing netlink socket (disabled)
[ 7.971686] audit(1178235692.424:1): initialized
[ 7.971765] highmem bounce pool size: 64 pages
[ 7.971833] VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
[ 7.971855] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[ 7.971911] io scheduler noop registered
[ 7.971914] io scheduler anticipatory registered
[ 7.971916] io scheduler deadline registered
[ 7.971925] io scheduler cfq registered (default)
[ 7.972225] isapnp: Scanning for PnP cards...
[ 8.325909] isapnp: No Plug & Play device found
[ 8.350341] Real Time Clock Driver v1.12ac
[ 8.350396] Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
[ 8.351287] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] enabled at IRQ 9
[ 8.351290] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.6[B] -> Link [LNKB] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 8.351300] ACPI: PCI interrupt for device 0000:00:1f.6 disabled
[ 8.351381] mice: PS/2 mouse device common for all mice
[ 8.351915] RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 65536K size 1024 blocksize
[ 8.352132] input: Macintosh mouse button emulation as /class/input/input0
[ 8.352166] Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
[ 8.352170] ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
[ 8.352443] PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K,PNP0f13:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
[ 8.355413] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
[ 8.355417] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
[ 8.355533] EISA: Probing bus 0 at eisa.0
[ 8.355541] Cannot allocate resource for EISA slot 1
[ 8.355544] Cannot allocate resource for EISA slot 2
[ 8.355546] Cannot allocate resource for EISA slot 3
[ 8.355548] Cannot allocate resource for EISA slot 4
[ 8.355566] EISA: Detected 0 cards.
[ 8.385641] TCP cubic registered
[ 8.385651] NET: Registered protocol family 1
[ 8.385673] Using IPI No-Shortcut mode
[ 8.385730] ACPI: (supports S0 S3 S4 S5)
[ 8.385771] Magic number: 7:790:705
[ 8.386146] Freeing unused kernel memory: 328k freed
[ 8.388372] Time: tsc clocksource has been installed.
[ 8.399538] input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input1
[ 9.589001] Capability LSM initialized
[ 9.624129] ACPI: CPU0 (power states: C1[C1] C2[C2])
[ 9.624135] ACPI: Processor [CPU0] (supports 8 throttling states)
[ 2.896000] ACPI: Thermal Zone [ATF0] (59 C)
[ 2.904000] Time: acpi_pm clocksource has been installed.
[ 3.228000] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 3.228000] usbcore: registered new interface driver hub
[ 3.228000] usbcore: registered new device driver usb
[ 3.228000] USB Universal Host Controller Interface driver v3.0
[ 3.228000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 9
[ 3.228000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 3.228000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.0 to 64
[ 3.228000] uhci_hcd 0000:00:1d.0: UHCI Host Controller
[ 3.228000] uhci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
[ 3.228000] uhci_hcd 0000:00:1d.0: irq 9, io base 0x00001800
[ 3.228000] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 3.228000] hub 1-0:1.0: USB hub found
[ 3.228000] hub 1-0:1.0: 2 ports detected
[ 3.284000] SCSI subsystem initialized
[ 3.288000] libata version 2.20 loaded.
[ 3.332000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] enabled at IRQ 9
[ 3.332000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.1[B] -> Link [LNKD] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 3.332000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.1 to 64
[ 3.332000] uhci_hcd 0000:00:1d.1: UHCI Host Controller
[ 3.332000] uhci_hcd 0000:00:1d.1: new USB bus registered, assigned bus number 2
[ 3.332000] uhci_hcd 0000:00:1d.1: irq 9, io base 0x00001820
[ 3.332000] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 3.332000] hub 2-0:1.0: USB hub found
[ 3.332000] hub 2-0:1.0: 2 ports detected
[ 3.356000] ieee1394: Initialized config rom entry `ip1394'
[ 3.376000] e100: Intel(R) PRO/100 Network Driver, 3.5.17-k2-NAPI
[ 3.376000] e100: Copyright(c) 1999-2006 Intel Corporation
[ 3.436000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] enabled at IRQ 9
[ 3.436000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.2[C] -> Link [LNKC] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 3.436000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.2 to 64
[ 3.436000] uhci_hcd 0000:00:1d.2: UHCI Host Controller
[ 3.436000] uhci_hcd 0000:00:1d.2: new USB bus registered, assigned bus number 3
[ 3.436000] uhci_hcd 0000:00:1d.2: irq 9, io base 0x00001840
[ 3.436000] usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 3.436000] hub 3-0:1.0: USB hub found
[ 3.436000] hub 3-0:1.0: 2 ports detected
[ 3.540000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] enabled at IRQ 9
[ 3.540000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1d.7[D] -> Link [LNKH] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 3.540000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1d.7 to 64
[ 3.540000] ehci_hcd 0000:00:1d.7: EHCI Host Controller
[ 3.540000] ehci_hcd 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 4
[ 3.540000] ehci_hcd 0000:00:1d.7: debug port 1
[ 3.540000] PCI: cache line size of 32 is not supported by device 0000:00:1d.7
[ 3.540000] ehci_hcd 0000:00:1d.7: irq 9, io mem 0xd0000000
[ 3.544000] ehci_hcd 0000:00:1d.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[ 3.544000] usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 3.544000] hub 4-0:1.0: USB hub found
[ 3.544000] hub 4-0:1.0: 6 ports detected
[ 3.648000] ata_piix 0000:00:1f.1: version 2.10ac1
[ 3.648000] PCI: Enabling device 0000:00:1f.1 (0005 -> 0007)
[ 3.648000] ACPI: Unable to derive IRQ for device 0000:00:1f.1
[ 3.648000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.1[A]: no GSI
[ 3.648000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.1 to 64
[ 3.648000] ata1: PATA max UDMA/100 cmd 0x000101f0 ctl 0x000103f6 bmdma 0x00011860 irq 14
[ 3.656000] ata2: PATA max UDMA/100 cmd 0x00010170 ctl 0x00010376 bmdma 0x00011868 irq 15
[ 3.656000] scsi0 : ata_piix
[ 3.820000] ata1.00: ata_hpa_resize 1: sectors = 156301488, hpa_sectors = 156301488
[ 3.820000] ata1.00: ATA-6: FUJITSU MHT2080AT, 0022, max UDMA/100
[ 3.820000] ata1.00: 156301488 sectors, multi 16: LBA
[ 3.828000] ata1.00: ata_hpa_resize 1: sectors = 156301488, hpa_sectors = 156301488
[ 3.828000] ata1.00: configured for UDMA/100
[ 3.828000] scsi1 : ata_piix
[ 4.148000] ata2.00: ATAPI, max UDMA/33
[ 4.312000] ata2.00: configured for UDMA/33
[ 4.312000] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA FUJITSU MHT2080A 0022 PQ: 0 ANSI: 5
[ 4.312000] scsi 1:0:0:0: CD-ROM MATSHITA UJDA765aDVD/CDRW 1.00 PQ: 0 ANSI: 5
[ 4.316000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] enabled at IRQ 9
[ 4.316000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:04.2[C] -> Link [LNKG] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 4.368000] ohci1394: fw-host0: OHCI-1394 1.1 (PCI): IRQ=[9] MMIO=[d0207000-d02077ff] Max Packet=[2048] IR/IT contexts=[4/8]
[ 4.368000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:08.0[A] -> Link [LNKE] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 4.392000] e100: eth0: e100_probe: addr 0xd0205000, irq 9, MAC addr 08:00:46:F4:23:7B
[ 4.400000] SCSI device sda: 156301488 512-byte hdwr sectors (80026 MB)
[ 4.400000] sda: Write Protect is off
[ 4.400000] sda: Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 4.400000] SCSI device sda: write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 4.400000] SCSI device sda: 156301488 512-byte hdwr sectors (80026 MB)
[ 4.400000] sda: Write Protect is off
[ 4.400000] sda: Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 4.400000] SCSI device sda: write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 4.400000] sda: sda1 sda2 < sda5 >
[ 4.496000] sd 0:0:0:0: Attached scsi disk sda
[ 4.500000] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[ 4.500000] sr 1:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 5
[ 4.504000] sr0: scsi3-mmc drive: 24x/24x writer cd/rw xa/form2 cdda tray
[ 4.504000] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[ 4.504000] sr 1:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
[ 4.748000] Attempting manual resume
[ 4.748000] swsusp: Resume From Partition 8:5
[ 4.748000] PM: Checking swsusp image.
[ 4.748000] PM: Resume from disk failed.
[ 4.760000] EXT3-fs: INFO: recovery required on readonly filesystem.
[ 4.760000] EXT3-fs: write access will be enabled during recovery.
[ 5.640000] ieee1394: Host added: ID:BUS[0-00:1023] GUID[0800460301c2c957]
[ 13.196000] kjournald starting. Commit interval 5 seconds
[ 13.196000] EXT3-fs: recovery complete.
[ 13.196000] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
[ 26.524000] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
[ 26.532000] shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
[ 26.552000] intel_rng: FWH not detected
[ 26.592000] iTCO_vendor_support: vendor-support=0
[ 26.592000] iTCO_wdt: Intel TCO WatchDog Timer Driver v1.01 (11-Nov-2006)
[ 26.592000] iTCO_wdt: failed to reset NO_REBOOT flag, reboot disabled by hardware
[ 26.592000] iTCO_wdt: No card detected
[ 27.072000] Linux agpgart interface v0.102 (c) Dave Jones
[ 27.076000] agpgart: Detected an Intel 855PM Chipset.
[ 27.088000] agpgart: AGP aperture is 256M @ 0xe0000000
[ 27.172000] Yenta: CardBus bridge found at 0000:02:04.0 [104d:818f]
[ 27.172000] Yenta: Enabling burst memory read transactions
[ 27.172000] Yenta: Using CSCINT to route CSC interrupts to PCI
[ 27.172000] Yenta: Routing CardBus interrupts to PCI
[ 27.172000] Yenta TI: socket 0000:02:04.0, mfunc 0x01001b22, devctl 0x64
[ 27.280000] ieee80211_crypt: registered algorithm 'NULL'
[ 27.284000] ieee80211: 802.11 data/management/control stack, git-1.1.13
[ 27.284000] ieee80211: Copyright (C) 2004-2005 Intel Corporation <email address hidden>
[ 27.356000] ipw2200: Intel(R) PRO/Wireless 2200/2915 Network Driver, 1.2.0kmprq
[ 27.356000] ipw2200: Copyright(c) 2003-2006 Intel Corporation
[ 27.364000] input: PS/2 Mouse as /class/input/input2
[ 27.384000] input: AlpsPS/2 ALPS GlidePoint as /class/input/input3
[ 27.408000] Yenta: ISA IRQ mask 0x0cf8, PCI irq 9
[ 27.408000] Socket status: 30000006
[ 27.408000] Yenta: Raising subordinate bus# of parent bus (#02) from #02 to #06
[ 27.408000] pcmcia: parent PCI bridge I/O window: 0x4000 - 0x4fff
[ 27.408000] cs: IO port probe 0x4000-0x4fff: clean.
[ 27.408000] pcmcia: parent PCI bridge Memory window: 0xd0200000 - 0xd02fffff
[ 27.408000] pcmcia: parent PCI bridge Memory window: 0x50000000 - 0x53ffffff
[ 27.408000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0b.0[A] -> Link [LNKD] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 27.408000] ipw2200: Detected Intel PRO/Wireless 2200BG Network Connection
[ 27.776000] ipw2200: Radio Frequency Kill Switch is On:
[ 27.776000] Kill switch must be turned off for wireless networking to work.
[ 27.776000] ipw2200: Detected geography ZZM (11 802.11bg channels, 0 802.11a channels)
[ 27.776000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] enabled at IRQ 5
[ 27.776000] PCI: setting IRQ 5 as level-triggered
[ 27.776000] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:04.3[B] -> Link [LNKF] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
[ 27.808000] tifm_7xx1: sd card detected in socket 0
[ 27.812000] cs: IO port probe 0x100-0x3af: clean.
[ 27.816000] cs: IO port probe 0x3e0-0x4ff: excluding 0x4d0-0x4d7
[ 27.816000] cs: IO port probe 0x820-0x8ff: clean.
[ 27.816000] cs: IO port probe 0xc00-0xcf7: clean.
[ 27.820000] cs: IO port probe 0xa00-0xaff: clean.
[ 27.848000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.5[B] -> Link [LNKB] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 27.848000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.5 to 64
[ 28.668000] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 55473 usecs
[ 28.668000] intel8x0: clocking to 48000
[ 28.816000] fuse init (API version 7.8)
[ 28.880000] lp: driver loaded but no devices found
[ 28.924000] Adding 3028212k swap on /dev/disk/by-uuid/a188c9b9-bb89-40b9-96d3-4c5c0ef42d72. Priority:-1 extents:1 across:3028212k
[ 29.056000] EXT3 FS on sda1, internal journal
[ 30.440000] NET: Registered protocol family 17
[ 33.296000] ACPI: Battery Slot [BAT1] (battery present)
[ 33.308000] ACPI: AC Adapter [ACAD] (on-line)
[ 33.364000] ibm_acpi: ec object not found
[ 33.424000] input: Lid Switch as /class/input/input4
[ 33.428000] ACPI: Lid Switch [LID0]
[ 33.464000] input: Power Button (CM) as /class/input/input5
[ 33.468000] ACPI: Power Button (CM) [PWRB]
[ 33.480000] No dock devices found.
[ 33.568000] Using specific hotkey driver
[ 33.612000] ACPI Sony Notebook Control Driver v0.2 successfully installed
[ 33.620000] pcc_acpi: loading...
[ 37.332000] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[ 37.348000] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:00.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 37.352000] [drm] Initialized radeon 1.25.0 20060524 on minor 0
[ 38.060000] ppdev: user-space parallel port driver
[ 39.076000] agpgart: Found an AGP 2.0 compliant device at 0000:00:00.0.
[ 39.076000] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:00:00.0 into 1x mode
[ 39.076000] agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:01:00.0 into 1x mode
[ 39.208000] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
[ 39.208000] apm: overridden by ACPI.
[ 39.372000] [drm] Setting GART location based on new memory map
[ 39.372000] [drm] Loading R300 Microcode
[ 39.372000] [drm] writeback test succeeded in 2 usecs
[ 42.800000] SLIP: version 0.8.4-NET3.019-NEWTTY (dynamic channels, max=256) (6 bit encapsulation enabled).
[ 42.800000] CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California.
[ 42.800000] SLIP linefill/keepalive option.
[ 42.864000] sonypi: Sony Programmable I/O Controller Driver v1.26.
[ 42.888000] sonypi: detected type2 model, verbose = 0, fnkeyinit = off, camera = off, compat = off, mask = 0xffffffff, useinput = on, acpi = on
[ 42.888000] sonypi: enabled at irq=11, port1=0x1080, port2=0x1084
[ 42.888000] sonypi: device allocated minor is 62
[ 42.940000] input: Sony Vaio Jogdial as /class/input/input6
[ 43.000000] input: Sony Vaio Keys as /class/input/input7
[ 43.244000] Bluetooth: Core ver 2.11
[ 43.244000] NET: Registered protocol family 31
[ 43.244000] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 43.244000] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 43.304000] Bluetooth: L2CAP ver 2.8
[ 43.304000] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 43.468000] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 43.468000] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 43.468000] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
[ 45.512000] NET: Registered protocol family 10
[ 45.512000] lo: Disabled Privacy Extensions
[ 45.512000] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 45.512000] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
[ 104.992000] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth1: link becomes ready
[ 105.044000] ieee80211_crypt: registered algorithm 'TKIP'
[ 120.860000] eth1: no IPv6 routers present
[ 303.172000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 572.908000] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth1: link becomes ready
[ 572.968000] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
[ 573.908000] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth1: link becomes ready
[ 580.788000] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready
[ 581.744000] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth1: link becomes ready
[ 598.184000] eth1: no IPv6 routers present
[ 849.060000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 1045.456000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 1268.376000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 1716.980000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 1945.408000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 2172.108000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 2591.828000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 2758.204000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 3065.916000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 3426.248000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 3660.268000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 4134.948000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 4449.888000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 4613.708000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 4862.648000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 5266.996000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 5526.916000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 5944.796000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 6117.496000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 6404.812000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 6712.312000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 6984.480000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 7062.356000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 00000000001c received TSC 000000000015
[ 7193.424000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000022 received TSC 000000000020
[ 7193.424000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000022 received TSC 000000000021
[ 7345.016000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 7749.168000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 8050.820000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001
[ 8209.536000] TKIP: replay detected: STA=00:18:f8:33:66:2d previous TSC 000000000001 received TSC 000000000001

 Only plain text email is forwarded by the <email address hidden> List Server.
 Do use the following as the email Subject Line:
           SomeName, YourCountry Ubuntu 7.04 kernel 2.6.20-15-generic
 This will alert cogent experts, and distinguish cases in the Archives.
 YourCountry will enable Country Code guidance.
 Occassionally responses are blocked by an Internet Provider mail filters.
 So in a day, also check the Archived responses at http://www.linmodems.org .
 Local Linux experts can be found through: http://www.linux.org/groups/index.html
-------------------------- System information ----------------------------
CPU=i686, Ubuntu 7.04
Linux version 2.6.20-15-generic (root@palmer) (gcc version 4.1.2 (Ubuntu 4.1.2-0ubuntu4)) #2 SMP Sun Apr 15 07:36:31 UTC 2007
 scanModem update of: 2007_April_23

USB modem not detected by lsusb

Modem or host audio card candidates have firmware information:

 PCI slot PCI ID SubsystemID Name
 ---------- --------- --------- --------------
 00:1f.6 8086:24c6 104d:818c Modem: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM

 Modem interrupt assignment and sharing:
  9: 667973 XT-PIC-XT acpi, uhci_hcd:usb1, uhci_hcd:usb2, uhci_hcd:usb3, ehci_hcd:usb4, ohci1394, yenta, ipw2200, Intel 82801DB-ICH4, eth0, radeon@pci:0000:01:00.0

 --- Bootup diagnositcs for card in PCI slot 00:1f.6 ----
[ 8.351290] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.6[B] -> Link [LNKB] -> GSI 9 (level, low) -> IRQ 9
[ 8.351300] ACPI: PCI interrupt for device 0000:00:1f.6 disabled

 The PCI slot 00:1f.6 of the modem card may be disabled early in
 a bootup process, but then enabled later. If modem drivers load
 but the modem is not responsive, read Bootup.txt about possible fixes.
 Send dmesg.txt along with ModemData.txt to <email address hidden>
 if help is needed.

 === Finished modem firmware and bootup diagnostics section. ===
 === Next deducing cogent software ===

ALSAversion 1.0.13
The audio card is not a modem hosting type.

Massimo Forti (slackwarelife) said : #3

You have installed the sl-modem-daemon:

$: sudo apt-get install sl-modem-daemon

this daemon setup your modem on the boot.

Afetr to install it, do

$: sudo apt-get install gnomeppp (if you use ubuntu)

$: sudo apt-get install kppp (if you use kubuntu)

These tools are is gui to found your modem and set the connection.

Thanks

Philip Farris (philipwfarris) said : #4

Hi,

I get the following when I try to dial with KPPP in
Ubuntu.

kppp can not find:
/dev/modem
Please make sure you have setup your modem device
properly and/or adjust the location of the modem
device on the modem tab of the setup dialog.

What's next?

Philip

--- Massimo Forti <email address hidden>
wrote:

> Your question #6088 on kdenetwork in ubuntu changed:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088
>
> Status: Open => Answered
>
> Massimo Forti proposed the following answer:
> You have installed the sl-modem-daemon:
>
> $: sudo apt-get install sl-modem-daemon
>
>
> this daemon setup your modem on the boot.
>
> Afetr to install it, do
>
> $: sudo apt-get install gnomeppp (if you use ubuntu)
>
> $: sudo apt-get install kppp (if you use kubuntu)
>
>
> These tools are is gui to found your modem and set
> the connection.
>
> Thanks
>
>
_______________________________________________________________________
> If this answers your question, please go to the
> following page to let us
> know that it is solved:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088/+confirm?answer_id=2
>
> If you still need help, you can reply to this email
> or go to the
> following page to enter your feedback:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088
>

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

Massimo Forti (slackwarelife) said : #5

When you have installed the sl-modem-daemon which kind of message you have receved ???

Philip Farris (philipwfarris) said : #6

Hi,

I've installed the sl-modem-daemon, but I'm not sure
I've ever installed the modem driver from the Download
/ Configure / Install page that you sent.

Could you please tell me which of those drivers I need
to install? Or, if there's something else I'm doing
wrong...

Thanks,
Philip

--- Massimo Forti <email address hidden>
wrote:

> Your question #6088 on kdenetwork in ubuntu changed:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088
>
> Status: Open => Answered
>
> Massimo Forti proposed the following answer:
> You have installed the sl-modem-daemon:
>
> $: sudo apt-get install sl-modem-daemon
>
>
> this daemon setup your modem on the boot.
>
> Afetr to install it, do
>
> $: sudo apt-get install gnomeppp (if you use ubuntu)
>
> $: sudo apt-get install kppp (if you use kubuntu)
>
>
> These tools are is gui to found your modem and set
> the connection.
>
> Thanks
>
>
_______________________________________________________________________
> If this answers your question, please go to the
> following page to let us
> know that it is solved:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088/+confirm?answer_id=2
>
> If you still need help, you can reply to this email
> or go to the
> following page to enter your feedback:
>
https://answers.beta.launchpad.net/ubuntu/+source/kdenetwork/+question/6088
>

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

Massimo Forti (slackwarelife) said : #7

Ok, we restart the daemon, after you boot your Ubuntu/Kubuntu, open a shell and edit this command:

$: sudo /etc/init.d/sl-modem restar

after post the result.

thanks

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Philip Farris for more information if necessary.

To post a message you must log in.