lenovo 3000 c200 laptop sound issues kubuntu 6.10

Asked by Michael Cady on 2007-03-15

cannot get sound working in kubuntu 6.10 on my new lenovo 3000 c200 laptop... help

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu kdemultimedia Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2007-03-16
Last reply:
2007-03-16
Benoit Malet (benoit-malet) said : #1

Hello !

Maybe this can be usefull: https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

Hope this helps !

Regards,
Benoît

Michael Cady (mjc85250) said : #2

user@r7-biltmore:~$ aplay -1
aplay: invalid option -- 1

aplay -1 does not seem to work here? I am running Kubuntu 6.10...

Thx

On 3/16/07, Benoit Malet <email address hidden> wrote:
>
> Your support request #4224 on kdemultimedia in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/kdemultimedia/+ticket/4224
>
> Status: Open => Answered
>
> Benoit Malet proposed the following answer:
> Hello !
>
> Maybe this can be usefull:
> https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting
>
> Hope this helps !
>
> Regards,
> Benoît
>
> _______________________________________________________________________
> If this answers your request, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/kdemultimedia/+ticket/4224/+confirm?answer_id=0
>
> If you still need support, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/kdemultimedia/+ticket/4224
>

Michael Cady (mjc85250) said : #3

Used underscore instead of dash...

user@r7-biltmore:~$ aplay _1
ALSA lib pcm_direct.c:819:(snd_pcm_direct_initialize_slave)
snd_pcm_hw_params_any failed
ALSA lib pcm_dmix.c:874:(snd_pcm_dmix_open) unable to initialize slave
aplay: main:547: audio open error: Invalid argument
user@r7-biltmore:~$

Benoit Malet (benoit-malet) said : #4

Hello !

In fact, you should try with -l (a L in lower case) insted of a -1 ;)

Hope this helps you to go further ;)

Regards,
Benoît

Michael Cady (mjc85250) said : #5

LOL

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: HDA Generic [HDA Generic]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
user@r7-biltmore:~$

Thanks!

On 3/16/07, Benoit Malet <email address hidden> wrote:
>
> Your support request #4224 on kdemultimedia in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/kdemultimedia/+ticket/4224
>
> Status: Open => Answered
>
> Benoit Malet proposed the following answer:
> Hello !
>
> In fact, you should try with -l (a L in lower case) insted of a -1 ;)
>
> Hope this helps you to go further ;)
>
> Regards,
> Benoît
>
> _______________________________________________________________________
> If this answers your request, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
>
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/kdemultimedia/+ticket/4224/+confirm?answer_id=3
>
> If you still need support, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/kdemultimedia/+ticket/4224
>

--
Thank You,

    Michael J Cady
    RedSeven ~ Small Business Computing
    Cell 480.227.0023 | Office 602.296.1200 X4
    http://www.redsevenbusiness.com

Benoit Malet (benoit-malet) said : #6

My pleasure ;)

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Michael Cady for more information if necessary.

To post a message you must log in.