SR Webradio med Konqueror

Asked by svenman on 2008-05-10

Kubuntu 8.04 - snyggt gränssitt men:
Tänkte mig att eftersom det fanns en version (nr 10) av RealPlayer att om jag installerade den skulle Sveriges Radio.s webradio fungera med Konqueror. Men i stället får jag felmeddelande när jag försöker ladda webstreamen.
(KDE:s (nspluginviewer) krachhandterarre med signalen 11 (SIDSEGV)
Varför är det så svårt med Linux?

Question information

Language:
Swedish Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu kdebase Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2008-05-12
Last reply:
2008-07-21
Anders Häggström (hagge) said : #1

Jag vet inte om det här är den lösning du letar efter, men jag skulle rekommendera att du kopplar upp mot radioströmmen direkt, med valfritt program som kan hantera mms-strömmar (windoze-formatet).
Här är en lista med direktlänkar till många av de svenska radiostationerna: http://www.swedishexpat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=40

svenman (svewik) said : #2

Tack Anders. Intressant lista, tack för den!
Men den jag är egentligen ute efter de strömmar som SRP2 har i sitt 30-dagars arkiv.
Enligt inställningar kan man bara välja på RealPlayer eller Windows Media Player
http://www.sr.se/webbradio/settings.asp?type=live&id=p2&miniplayer=&broadcastdate=&isblock=1

Anders Häggström (hagge) said : #3

okej, jag kör Ubuntu själv, inte Kubuntu, så jag vet inte riktigt hut mjuvaruutbudet är där. Jag vet däremot att i Ubuntu så har jag installerat "vlc" och "mozilla-vlc-plugin" och sedan har ställt in Firefox på att använda "Windoze Media Player" som standardspelare på SR's hemsida (alltså föredra mms-strömar). När jag sedan öppnar valfri ljudström, oavsett om det är live eller en arkiv-ström så startas det i VLC inbäddat i webläsaren.

Nu efterfrågar du en lösning till Konqueror och där fungerar inte vlc-pluginet (så vitt jag vet) så det kan jag inte hjälpa dej med tyvärr.

OT: Jag tycker det är synd att SR inte tillhandahåller en öppen ström, typ OGG eller Flac, det hade förenklat väldigt mycket för oss som inte kör propertariära operativsystem.

Zippert (daniel-zippert) said : #4

Hos mig så fungerar det utan att jag gör några ändringar, Jag der inga knappar å det ser inte ut som om det fungerar men ljudströmmen laddas på sidan automatiskt efter ett litet tag. Det här är i Ubuntu 8.4.
Annars kan jag starkt rekommendera att köra dem i VLC antingen genom att kopiera länken och köra den manuellt eller att installera det plugin som nämndes ovan, den fungerar på svt för videoströmmar också. Jag skickar med länken,,

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/446

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask svenman for more information if necessary.

To post a message you must log in.