ibus input not working at all since oneiric

Asked by Copernicvs on 2011-09-19

I'm using oneiric since alpha3, and despite all the updates and bugfixes, ibus is just not working under ubuntu, nor kubuntu.
kernel: 3.0.0-11 (also previous versions)
ibus: 1.3.99.20110419-1ubuntu3 (also ibus-gtk, ibus-gtk3, ibus-qt4, ibus-pinyin packages are installed and up-to-date, with all dependencies)
kubuntu 11.10

The problem is that even though ibus-daemon starts up at login, but it doesn't do anything, the icon doesn't appear in the notificaion area, and I can't seem to switch to a different method with the hotkey either. When I try running ibus-daemon from the command line, i get the answer that it's already running for this session. Also there is no way under language support to install chinese language pack, only the translations, all the other options are greyed out (input methods, etc) since oneiric.

I'm not sure how to report it, because i don't get any error messages whatsoever, it just doesn't work...

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Needs information
For:
Ubuntu ibus Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2011-09-19
Last reply:
2012-07-03

Report a bug. Oneiric is not stable and not ready

Ma Hsiao-chun (mahsiaochun) said : #2

Do you still have same problem with final released version of Ubuntu 11.10 (Oneiric) ?

Copernicvs (kornenator) said : #3

I'm sorry, but I can't answer that question anymore, it was so long ago. Also I switched over to fcitx around that time, since it had no problem with any application (while ibus failing to work under skype, and some Qt apps around the time), but also there were 2 releases of Ubuntu since that time, and I've been using Kubuntu 12.04 for months.
However, the greyes out (inactive) selections under the language support still exist, last time I tried.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Copernicvs for more information if necessary.

To post a message you must log in.