My RADEON9200 is not recognized

Asked by Cedric on 2007-05-17

Hi,
With the 6.06, there was no problème
i install the 6.10 (not upgrade) and my graphic card isn't detected anymore.

Here is what is in my xorg.conf:
Section "Device"
 Identifier "Carte vidéo générique"
 Driver "vesa"
 BusID "PCI:3:0:0"
EndSection

And this is what lspci gives:
03:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200] (rev 01)
03:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200] (Secondary) (rev 01)

Ubuntu is listing :
nForce2 AGP (different version?)
nForce2 AGP
   RV280 [Radeon 9200] (secondary)
   RV280 [Radeon 9200]

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu hal Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Cesare Tirabassi
Solved:
2007-05-18
Last query:
2007-05-18
Last reply:
2007-05-17
Best Cesare Tirabassi (norsetto) said : #1

>Ubuntu is listing :
>nForce2 AGP (different version?)
>nForce2 AGP
> RV280 [Radeon 9200] (secondary)
> RV280 [Radeon 9200]

What do you mean by Ubuntu is listing!?
Perhaps you have choosen VESA during install?
Anyhow try changing the "vesa" in your xorg.conf file with "ati" and tell us if it works.

Cedric (cedricmichel75) said : #2

Thanks Cesare Tirabassi, that solved my question.

skyhawk (cslinks11) said : #3

im new to Ubuntu. i got ubuntu 7.10 installed and running fine except for the usb tv capture (xtv 2.0). seems to be recocgnised from the h/menu. but it says no capture device found when opening tv application such as tvtime tv viewer. i will really appreciate any assistance.