Sound not working on Gutsy Gibbon

Asked by Darina on 2007-10-22

Hi,

Can you please help me? I'm still a newbie. I have Asus A8N-VM motherboard with integrated sound card Nforce. It was working fine on Fiesty but after the upgrade to Gutsy Gibbon the sound disappeared. When trying to launch the sound mixer it displays "No volume control GStreamer plugins and/or devices found." The gstramer plugins look installed.

cat /proc/asound/cards
cat: /proc/asound/cards: No such file or directory

darina@darina-desktop:~$ lsmod
Module Size Used by
battery 10116 0
ac 5252 0
thermal 13448 0
fan 4868 0
button 8080 0
forcedeth 49672 0
nls_cp437 5888 0
isofs 35000 0
udf 85668 0
bsd_comp 6144 1
xt_TCPMSS 4992 2
xt_tcpmss 2304 2
xt_tcpudp 3328 2
iptable_mangle 2944 1
ip_tables 12232 1 iptable_mangle
x_tables 14980 4 xt_TCPMSS,xt_tcpmss,xt_tcpudp,ip_tables
ppp_synctty 9728 0
ppp_async 11648 1
crc_ccitt 2176 1 ppp_async
binfmt_misc 11400 1
rfcomm 38684 2
l2cap 22788 11 rfcomm
bluetooth 52324 4 rfcomm,l2cap
capability 5000 0
pppoe 13376 2
pppox 3976 1 pppoe
ppdev 9348 0
powernow_k8 11916 1
cpufreq_userspace 4116 0
cpufreq_conservative 6560 0
cpufreq_ondemand 8084 1
cpufreq_powersave 1792 0
cpufreq_stats 5508 0
freq_table 4740 3 powernow_k8,cpufreq_ondemand,cpufreq_stats
container 4608 0
sbs 18568 0
dock 9476 0
video 17164 0
ipv6 257700 14
af_packet 21896 8
ppp_generic 27028 13 bsd_comp,ppp_synctty,ppp_async,pppoe,pppox
slhc 6656 1 ppp_generic
lp 11460 0
parport_pc 36132 1
parport 35656 3 ppdev,lp,parport_pc
nvidia 6218832 24
serio_raw 7044 0
k8temp 5760 0
pcspkr 3072 0
psmouse 38672 0
rtc 13208 0
agpgart 33584 1 nvidia
i2c_nforce2 6144 0
i2c_core 25104 2 nvidia,i2c_nforce2
shpchp 33556 0
pci_hotplug 31288 1 shpchp
evdev 10240 4
ext3 129928 1
jbd 53416 1 ext3
mbcache 8324 1 ext3
sg 36124 0
sd_mod 29200 5
ide_cd 31776 0
cdrom 36512 1 ide_cd
ata_generic 7556 0
usbhid 28384 0
hid 27008 1 usbhid
floppy 58500 0
sata_nv 19460 4
libata 125040 2 ata_generic,sata_nv
scsi_mod 146828 3 sg,sd_mod,libata
amd74xx 14364 0 [permanent]
ide_core 114772 2 ide_cd,amd74xx
ehci_hcd 35084 0
ohci_hcd 21764 0
usbcore 136088 4 usbhid,ehci_hcd,ohci_hcd
processor 23984 2 thermal,powernow_k8
commoncap 7424 1 capability
fuse 44948 5

darina@darina-desktop:~$ aplay --list-devices
aplay: device_list:204: no soundcards found...

darina@darina-desktop:~$ amixer
amixer: Mixer attach default error: No such device

I don't know what other information you need. Please help me i have no idea what to do to make it detect my sound card.

Thank you.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu hal Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Alexandre Forget
Solved:
2007-10-24
Last query:
2007-10-24
Last reply:
2007-10-24
Leonidas (khanfirdosh) said : #1

REINSTALL UBUNTU

Please open a terminal and type:
sudo lspci > /tmp/lspci.txt
sudo dmesg > /tmp/dmesg.txt
then open them and copy and paste contents here:
sudo gedit /tmp/lspci.txt
sudo gedit /tmp/demsg.txt

Thank you.

Darina (darina-gr) said : #3

Thank you for replying so fast!

@ Leonidas: Thanks for the suggestion but I want to have this fixed if possible without reinstall of Ubuntu. I have Windows as well on my machine and it's too much effort to make it work and my net work on ubuntu as well (pppoe, some funny provider). Anyway...

@ elart.it: The content ot lspci.txt:

00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:05.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation C51G [GeForce 6100] (rev a2)
00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a2)
00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a2)
00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a2)
00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a2)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev a1)
00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a1)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Contro

Content of dmesg.txt:

[ 0.000000] Linux version 2.6.22-14-386 (buildd@palmer) (gcc version 4.1.3 20070929 (prerelease) (Ubuntu 4.1.2-16ubuntu2)) #1 Sun Oct 14 22:36:54 GMT 2007 (Ubuntu 2.6.22-14.46-386)
[ 0.000000] BIOS-provided physical RAM map:
[ 0.000000] BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000000e5000 - 0000000000100000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001bfc0000 (usable)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001bfc0000 - 000000001bfce000 (ACPI data)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001bfce000 - 000000001bff0000 (ACPI NVS)
[ 0.000000] BIOS-e820: 000000001bff0000 - 000000001c000000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec01000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000fee00000 - 00000000fef00000 (reserved)
[ 0.000000] BIOS-e820: 00000000ff780000 - 0000000100000000 (reserved)
[ 0.000000] 0MB HIGHMEM available.
[ 0.000000] 447MB LOWMEM available.
[ 0.000000] found SMP MP-table at 000ff780
[ 0.000000] Entering add_active_range(0, 0, 114624) 0 entries of 256 used
[ 0.000000] Zone PFN ranges:
[ 0.000000] DMA 0 -> 4096
[ 0.000000] Normal 4096 -> 114624
[ 0.000000] HighMem 114624 -> 114624
[ 0.000000] early_node_map[1] active PFN ranges
[ 0.000000] 0: 0 -> 114624
[ 0.000000] On node 0 totalpages: 114624
[ 0.000000] DMA zone: 32 pages used for memmap
[ 0.000000] DMA zone: 0 pages reserved
[ 0.000000] DMA zone: 4064 pages, LIFO batch:0
[ 0.000000] Normal zone: 863 pages used for memmap
[ 0.000000] Normal zone: 109665 pages, LIFO batch:31
[ 0.000000] HighMem zone: 0 pages used for memmap
[ 0.000000] DMI 2.3 present.
[ 0.000000] ACPI: RSDP signature @ 0xC00FB870 checksum 0
[ 0.000000] ACPI: RSDP 000FB870, 0024 (r2 ACPIAM)
[ 0.000000] ACPI: XSDT 1BFC0100, 0044 (r1 A M I OEMXSDT 10000505 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: FACP 1BFC0290, 00F4 (r3 A M I OEMFACP 10000505 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: DSDT 1BFC0440, 55D2 (r1 A0367 A0367001 1 INTL 2002026)
[ 0.000000] ACPI: FACS 1BFCE000, 0040
[ 0.000000] ACPI: APIC 1BFC0390, 0070 (r1 A M I OEMAPIC 10000505 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: MCFG 1BFC0400, 003C (r1 A M I OEMMCFG 10000505 MSFT 97)
[ 0.000000] ACPI: OEMB 1BFCE040, 005B (r1 A M I AMI_OEM 10000505 MSFT 97)
[ 0.000000] Nvidia board detected. Ignoring ACPI timer override.
[ 0.000000] If you got timer trouble try acpi_use_timer_override
[ 0.000000] ACPI: PM-Timer IO Port: 0x508
[ 0.000000] ACPI: Local APIC address 0xfee00000
[ 0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x01] lapic_id[0x00] enabled)
[ 0.000000] Processor #0 15:15 APIC version 16
[ 0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x02] lapic_id[0x81] disabled)
[ 0.000000] ACPI: IOAPIC (id[0x01] address[0xfec00000] gsi_base[0])
[ 0.000000] IOAPIC[0]: apic_id 1, version 17, address 0xfec00000, GSI 0-23
[ 0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 0 global_irq 2 dfl dfl)
[ 0.000000] ACPI: BIOS IRQ0 pin2 override ignored.
[ 0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 9 global_irq 9 high level)
[ 0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 14 global_irq 14 high edge)
[ 0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 15 global_irq 15 high edge)
[ 0.000000] ACPI: IRQ9 used by override.
[ 0.000000] ACPI: IRQ14 used by override.
[ 0.000000] ACPI: IRQ15 used by override.
[ 0.000000] Enabling APIC mode: Flat. Using 1 I/O APICs
[ 0.000000] Using ACPI (MADT) for SMP configuration information
[ 0.000000] Allocating PCI resources starting at 20000000 (gap: 1c000000:e2c00000)
[ 0.000000] Built 1 zonelists. Total pages: 113729
[ 0.000000] Kernel command line: root=UUID=f1f57cc5-715e-41fb-862d-d379243abbc8 ro quiet splash
[ 0.000000] mapped APIC to ffffd000 (fee00000)
[ 0.000000] mapped IOAPIC to ffffc000 (fec00000)
[ 0.000000] Enabling fast FPU save and restore... done.
[ 0.000000] Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
[ 0.000000] Initializing CPU#0
[ 0.000000] PID hash table entries: 2048 (order: 11, 8192 bytes)
[ 0.000000] Detected 1808.310 MHz processor.
[ 25.753160] spurious 8259A interrupt: IRQ7.
[ 25.755982] Console: colour VGA+ 80x25
[ 25.756244] Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[ 25.756458] Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[ 25.764098] Memory: 443540k/458496k available (1929k kernel code, 14316k reserved, 877k data, 348k init, 0k highmem)
[ 25.764108] virtual kernel memory layout:
[ 25.764109] fixmap : 0xfffa8000 - 0xfffff000 ( 348 kB)
[ 25.764110] pkmap : 0xff800000 - 0xffc00000 (4096 kB)
[ 25.764112] vmalloc : 0xdc800000 - 0xff7fe000 ( 559 MB)
[ 25.764113] lowmem : 0xc0000000 - 0xdbfc0000 ( 447 MB)
[ 25.764114] .init : 0xc03c0000 - 0xc0417000 ( 348 kB)
[ 25.764116] .data : 0xc02e25d5 - 0xc03bda04 ( 877 kB)
[ 25.764117] .text : 0xc0100000 - 0xc02e25d5 (1929 kB)
[ 25.764120] Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
[ 25.764160] SLUB: Genslabs=22, HWalign=64, Order=0-1, MinObjects=4, CPUs=1, Nodes=1
[ 25.844141] Calibrating delay using timer specific routine.. 3619.68 BogoMIPS (lpj=7239364)
[ 25.844162] Security Framework v1.0.0 initialized
[ 25.844167] SELinux: Disabled at boot.
[ 25.844173] Mount-cache hash table entries: 512
[ 25.844253] CPU: After generic identify, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 00000000 00000001 00000000 00000001
[ 25.844260] CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/line)
[ 25.844263] CPU: L2 Cache: 512K (64 bytes/line)
[ 25.844265] CPU: After all inits, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 00000410 00000001 00000000 00000001
[ 25.844273] Compat vDSO mapped to ffffe000.
[ 25.844280] CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ stepping 02
[ 25.844285] Checking 'hlt' instruction... OK.
[ 25.860597] Early unpacking initramfs... done
[ 26.162763] ACPI: Core revision 20070126
[ 26.162824] ACPI: Looking for DSDT in initramfs... error, file /DSDT.aml not found.
[ 26.165559] ENABLING IO-APIC IRQs
[ 26.165797] ..TIMER: vector=0x31 apic1=0 pin1=0 apic2=-1 pin2=-1
[ 26.311998] Booting paravirtualized kernel on bare hardware
[ 26.312052] Time: 10:19:40 Date: 09/22/107
[ 26.312070] NET: Registered protocol family 16
[ 26.312136] EISA bus registered
[ 26.312146] ACPI: bus type pci registered
[ 26.312878] PCI: PCI BIOS revision 3.00 entry at 0xf0031, last bus=4
[ 26.312880] PCI: Using configuration type 1
[ 26.312882] Setting up standard PCI resources
[ 26.319616] ACPI: EC: Look up EC in DSDT
[ 26.324974] ACPI: Interpreter enabled
[ 26.324976] ACPI: (supports S0 S1 S3 S4 S5)
[ 26.324992] ACPI: Using IOAPIC for interrupt routing
[ 26.334087] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
[ 26.334096] PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
[ 26.334945] PCI: Transparent bridge - 0000:00:10.0
[ 26.334977] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
[ 26.335189] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.PCE0._PRT]
[ 26.335291] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.PCE1._PRT]
[ 26.335387] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.PCE2._PRT]
[ 26.335497] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0P1._PRT]
[ 26.346043] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.346258] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.346471] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.346683] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.346895] ACPI: PCI Interrupt Link [LNEA] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.347106] ACPI: PCI Interrupt Link [LNEB] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.347318] ACPI: PCI Interrupt Link [LNEC] (IRQs 16 17 18 19) *11
[ 26.347552] ACPI: PCI Interrupt Link [LNED] (IRQs 16 17 18 19) *0, disabled.
[ 26.347764] ACPI: PCI Interrupt Link [LUB0] (IRQs 20 21 22 23) *5
[ 26.347995] ACPI: PCI Interrupt Link [LUB2] (IRQs 20 21 22 23) *16
[ 26.348207] ACPI: PCI Interrupt Link [LMAC] (IRQs 20 21 22 23) *5
[ 26.348419] ACPI: PCI Interrupt Link [LAZA] (IRQs 20 21 22 23) *5
[ 26.348631] ACPI: PCI Interrupt Link [LACI] (IRQs 20 21 22 23) *0, disabled.
[ 26.348849] ACPI: PCI Interrupt Link [LMC9] (IRQs 20 21 22 23) *0, disabled.
[ 26.349062] ACPI: PCI Interrupt Link [LSMB] (IRQs 20 21 22 23) *5
[ 26.349274] ACPI: PCI Interrupt Link [LPMU] (IRQs 20 21 22 23) *10
[ 26.349502] ACPI: PCI Interrupt Link [LSA0] (IRQs 20 21 22 23) *5
[ 26.349721] ACPI: PCI Interrupt Link [LSA1] (IRQs 20 21 22 23) *0, disabled.
[ 26.349971] ACPI: PCI Interrupt Link [LATA] (IRQs 20 21 22 23) *0, disabled.
[ 26.350046] Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
[ 26.350056] pnp: PnP ACPI init
[ 26.350063] ACPI: bus type pnp registered
[ 26.355293] pnp: PnP ACPI: found 13 devices
[ 26.355295] ACPI: ACPI bus type pnp unregistered
[ 26.355298] PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
[ 26.355337] PCI: Using ACPI for IRQ routing
[ 26.355340] PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq". If it helps, post a report
[ 26.366531] NET: Registered protocol family 8
[ 26.366533] NET: Registered protocol family 20
[ 26.366580] pnp: 00:07: iomem range 0xfefe0000-0xfefe01ff has been reserved
[ 26.366583] pnp: 00:07: iomem range 0xfee01000-0xfeefffff could not be reserved
[ 26.366588] pnp: 00:08: iomem range 0xfec00000-0xfec00fff could not be reserved
[ 26.366591] pnp: 00:08: iomem range 0xfee00000-0xfee00fff could not be reserved
[ 26.366595] pnp: 00:0a: ioport range 0x290-0x297 has been reserved
[ 26.366600] pnp: 00:0b: iomem range 0xe0000000-0xefffffff has been reserved
[ 26.366604] pnp: 00:0c: iomem range 0x0-0x9ffff could not be reserved
[ 26.366607] pnp: 00:0c: iomem range 0xc0000-0xcffff could not be reserved
[ 26.366610] pnp: 00:0c: iomem range 0xe0000-0xfffff could not be reserved
[ 26.366613] pnp: 00:0c: iomem range 0x100000-0x1bffffff could not be reserved
[ 26.367916] Time: tsc clocksource has been installed.
[ 26.396808] PCI: Bridge: 0000:00:02.0
[ 26.396810] IO window: disabled.
[ 26.396812] MEM window: disabled.
[ 26.396814] PREFETCH window: disabled.
[ 26.396817] PCI: Bridge: 0000:00:03.0
[ 26.396818] IO window: disabled.
[ 26.396820] MEM window: disabled.
[ 26.396822] PREFETCH window: disabled.
[ 26.396825] PCI: Bridge: 0000:00:04.0
[ 26.396826] IO window: disabled.
[ 26.396828] MEM window: disabled.
[ 26.396830] PREFETCH window: disabled.
[ 26.396833] PCI: Bridge: 0000:00:10.0
[ 26.396834] IO window: disabled.
[ 26.396837] MEM window: disabled.
[ 26.396839] PREFETCH window: disabled.
[ 26.396851] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.0 to 64
[ 26.396857] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:03.0 to 64
[ 26.396863] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:04.0 to 64
[ 26.396870] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:10.0 to 64
[ 26.396881] NET: Registered protocol family 2
[ 26.435901] IP route cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[ 26.435938] TCP established hash table entries: 16384 (order: 5, 131072 bytes)
[ 26.436053] TCP bind hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
[ 26.436113] TCP: Hash tables configured (established 16384 bind 16384)
[ 26.436115] TCP reno registered
[ 26.447983] checking if image is initramfs... it is
[ 26.899678] Switched to high resolution mode on CPU 0
[ 27.044343] Freeing initrd memory: 6767k freed
[ 27.044640] audit: initializing netlink socket (disabled)
[ 27.044654] audit(1193048380.176:1): initialized
[ 27.045954] VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
[ 27.045964] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[ 27.046036] io scheduler noop registered
[ 27.046038] io scheduler anticipatory registered
[ 27.046039] io scheduler deadline registered
[ 27.046053] io scheduler cfq registered (default)
[ 27.046069] Boot video device is 0000:00:05.0
[ 27.471378] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.0 to 64
[ 27.471399] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[ 27.471402] Allocate Port Service[0000:00:02.0:pcie00]
[ 27.471451] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:03.0 to 64
[ 27.471471] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[ 27.471473] Allocate Port Service[0000:00:03.0:pcie00]
[ 27.471517] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:04.0 to 64
[ 27.471537] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[ 27.471540] Allocate Port Service[0000:00:04.0:pcie00]
[ 27.471626] isapnp: Scanning for PnP cards...
[ 27.825138] isapnp: No Plug & Play device found
[ 27.844479] Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
[ 27.844582] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[ 27.845163] 00:09: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[ 27.845634] RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 65536K size 1024 blocksize
[ 27.845800] input: Macintosh mouse button emulation as /class/input/input0
[ 27.845874] PNP: No PS/2 controller found. Probing ports directly.
[ 27.848592] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
[ 27.848596] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
[ 27.848717] mice: PS/2 mouse device common for all mice
[ 27.848793] EISA: Probing bus 0 at eisa.0
[ 27.848820] EISA: Detected 0 cards.
[ 27.848908] TCP cubic registered
[ 27.848920] NET: Registered protocol family 1
[ 27.848940] Using IPI Shortcut mode
[ 27.849099] Magic number: 11:9:326
[ 27.849122] hash matches device ttyyf
[ 27.849518] Freeing unused kernel memory: 348k freed
[ 29.035355] fuse init (API version 7.8)
[ 29.040404] Capability LSM initialized
[ 29.579772] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 29.579793] usbcore: registered new interface driver hub
[ 29.579813] usbcore: registered new device driver usb
[ 29.580951] ACPI: PCI Interrupt Link [LUB2] enabled at IRQ 23
[ 29.580963] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0b.1[B] -> Link [LUB2] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 16
[ 29.580974] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:0b.1 to 64
[ 29.580977] ehci_hcd 0000:00:0b.1: EHCI Host Controller
[ 29.581183] ehci_hcd 0000:00:0b.1: new USB bus registered, assigned bus number 1
[ 29.581212] ehci_hcd 0000:00:0b.1: debug port 1
[ 29.581216] PCI: cache line size of 64 is not supported by device 0000:00:0b.1
[ 29.581227] ehci_hcd 0000:00:0b.1: irq 16, io mem 0xfebdfc00
[ 29.581235] ehci_hcd 0000:00:0b.1: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
[ 29.581321] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 29.581342] hub 1-0:1.0: USB hub found
[ 29.581348] hub 1-0:1.0: 8 ports detected
[ 29.591595] Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
[ 29.591601] ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
[ 29.604121] SCSI subsystem initialized
[ 29.622259] libata version 2.21 loaded.
[ 29.667432] ohci_hcd: 2006 August 04 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[ 29.706133] NFORCE-MCP51: IDE controller at PCI slot 0000:00:0d.0
[ 29.706155] NFORCE-MCP51: chipset revision 161
[ 29.706158] NFORCE-MCP51: not 100% native mode: will probe irqs later
[ 29.706165] NFORCE-MCP51: 0000:00:0d.0 (rev a1) UDMA133 controller
[ 29.706174] ide0: BM-DMA at 0xffa0-0xffa7, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
[ 29.706183] ide1: BM-DMA at 0xffa8-0xffaf, BIOS settings: hdc:pio, hdd:pio
[ 29.706189] Probing IDE interface ide0...
[ 29.722612] forcedeth.c: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Version 0.60.
[ 29.824195] FDC 0 is a post-1991 82077
[ 30.441785] hda: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4165B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
[ 30.778779] ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
[ 30.781918] Probing IDE interface ide1...
[ 31.351995] sata_nv 0000:00:0e.0: version 3.4
[ 31.352349] ACPI: PCI Interrupt Link [LSA0] enabled at IRQ 22
[ 31.352360] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0e.0[A] -> Link [LSA0] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 17
[ 31.352406] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:0e.0 to 64
[ 31.352476] scsi0 : sata_nv
[ 31.352636] scsi1 : sata_nv
[ 31.352767] ata1: SATA max UDMA/133 cmd 0x0001e800 ctl 0x0001e482 bmdma 0x0001e000 irq 17
[ 31.352771] ata2: SATA max UDMA/133 cmd 0x0001e400 ctl 0x0001e082 bmdma 0x0001e008 irq 17
[ 31.361063] hda: ATAPI 48X DVD-ROM DVD-R-RAM CD-R/RW drive, 2048kB Cache, UDMA(33)
[ 31.361071] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[ 31.816949] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
[ 31.857513] ata1.00: ATA-7: ST3160812AS, 3.AAD, max UDMA/133
[ 31.857516] ata1.00: 312581808 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth 0/32)
[ 31.924112] ata1.00: configured for UDMA/133
[ 32.232713] ata2: SATA link down (SStatus 0 SControl 300)
[ 32.243248] scsi 0:0:0:0: Direct-Access ATA ST3160812AS 3.AA PQ: 0 ANSI: 5
[ 32.244758] ACPI: PCI Interrupt Link [LUB0] enabled at IRQ 21
[ 32.244769] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0b.0[A] -> Link [LUB0] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 18
[ 32.244781] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:0b.0 to 64
[ 32.244784] ohci_hcd 0000:00:0b.0: OHCI Host Controller
[ 32.244904] ohci_hcd 0000:00:0b.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
[ 32.244922] ohci_hcd 0000:00:0b.0: irq 18, io mem 0xfebde000
[ 32.251256] sd 0:0:0:0: [sda] 312581808 512-byte hardware sectors (160042 MB)
[ 32.251269] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 32.251271] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 32.251283] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 32.251329] sd 0:0:0:0: [sda] 312581808 512-byte hardware sectors (160042 MB)
[ 32.251335] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 32.251337] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[ 32.251347] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 32.251351] sda: sda1 sda2 sda3 sda4
[ 32.288050] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[ 32.291824] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[ 32.302795] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 32.302820] hub 2-0:1.0: USB hub found
[ 32.302831] hub 2-0:1.0: 8 ports detected
[ 32.405177] ACPI: PCI Interrupt Link [LMAC] enabled at IRQ 20
[ 32.405190] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:14.0[A] -> Link [LMAC] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 19
[ 32.405197] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:14.0 to 64
[ 32.405205] forcedeth: using HIGHDMA
[ 32.547036] Attempting manual resume
[ 32.547040] swsusp: Resume From Partition 8:2
[ 32.547042] PM: Checking swsusp image.
[ 32.547223] PM: Resume from disk failed.
[ 32.582946] kjournald starting. Commit interval 5 seconds
[ 32.582957] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
[ 32.708460] usb 2-1: new low speed USB device using ohci_hcd and address 2
[ 32.922459] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 32.924610] eth0: forcedeth.c: subsystem: 010de:cb84 bound to 0000:00:14.0
[ 33.228186] usb 2-3: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[ 33.441183] usb 2-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 40.897375] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
[ 40.898669] shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
[ 41.121357] i2c-adapter i2c-0: nForce2 SMBus adapter at 0x600
[ 41.121399] i2c-adapter i2c-1: nForce2 SMBus adapter at 0x700
[ 41.390839] Linux agpgart interface v0.102 (c) Dave Jones
[ 41.572142] Real Time Clock Driver v1.12ac
[ 41.731554] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
[ 42.119425] parport_pc 00:06: reported by Plug and Play ACPI
[ 42.119550] parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7, dma 3 [PCSPP,TRISTATE,COMPAT,EPP,ECP,DMA]
[ 42.131954] ACPI: PCI Interrupt Link [LNEC] enabled at IRQ 19
[ 42.131967] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:05.0[A] -> Link [LNEC] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 20
[ 42.131975] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:05.0 to 64
[ 42.132190] NVRM: loading NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 100.14.19 Wed Sep 12 14:12:24 PDT 2007
[ 42.164673] usbcore: registered new interface driver hiddev
[ 42.211289] input: PC Speaker as /class/input/input1
[ 42.216855] input: Logitech USB Receiver as /class/input/input2
[ 42.216893] input: USB HID v1.10 Keyboard [Logitech USB Receiver] on usb-0000:00:0b.0-1
[ 42.317352] input: Logitech USB Receiver as /class/input/input3
[ 42.317585] input: USB HID v1.10 Mouse [Logitech USB Receiver] on usb-0000:00:0b.0-1
[ 42.317601] usbcore: registered new interface driver usbhid
[ 42.317605] /build/buildd/linux-source-2.6.22-2.6.22/drivers/hid/usbhid/hid-core.c: v2.6:USB HID core driver
[ 44.299476] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
[ 44.336411] Adding 1052248k swap on /dev/sda2. Priority:-1 extents:1 across:1052248k
[ 44.693089] EXT3 FS on sda3, internal journal
[ 45.859504] PPP generic driver version 2.4.2
[ 45.893737] NET: Registered protocol family 17
[ 45.925812] NET: Registered protocol family 10
[ 45.925898] lo: Disabled Privacy Extensions
[ 46.367418] No dock devices found.
[ 46.490515] input: Power Button (FF) as /class/input/input4
[ 46.494146] ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
[ 46.523296] input: Power Button (CM) as /class/input/input5
[ 46.526859] ACPI: Power Button (CM) [PWRB]
[ 46.699147] powernow-k8: Found 1 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ processors (version 2.00.00)
[ 46.699180] powernow-k8: 0 : fid 0xa (1800 MHz), vid 0x6
[ 46.699183] powernow-k8: 1 : fid 0x2 (1000 MHz), vid 0x12
[ 50.024801] ppdev: user-space parallel port driver
[ 50.568144] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
[ 50.568149] apm: overridden by ACPI.
[ 52.711960] NET: Registered protocol family 24
[ 52.782023] Capability LSM initialized
[ 53.095598] Bluetooth: Core ver 2.11
[ 53.095706] NET: Registered protocol family 31
[ 53.095708] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 53.095711] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 53.119576] Bluetooth: L2CAP ver 2.8
[ 53.119581] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 53.123710] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 53.123787] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 53.123789] Bluetooth: RFCOMM ver 1.8
[ 28.176000] Marking TSC unstable due to: cpufreq changes.
[ 28.180000] Time: acpi_pm clocksource has been installed.
[ 28.532000] Clocksource tsc unstable (delta = -159643002 ns)
[ 30.000000] PPP BSD Compression module registered
[ 30.788000] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team

Is there any hope?

Thank you very much :)

Open a terminal and type:
asoundconf list
> asoundconf get the name cards

asoundconf set-default-card PARAMETER
> change the PARAMETER value with the one returned by "asoundconf list"

then add your user to audio group
sudo adduser <your_username> audio

Be sure that your user are enable to use audio by checking
System->Administration->User and Group-> Select "Your user name" -> Properties ...

Then reboot to be sure that all paramaters are reloaded.

Try your audio don't forget to double click on the upper right loudspeaker icon to check your devices volume and or by changing the device by select the File->Change Device

Test your audio System from System->Preferences->Audio

HTH

Darina (darina-gr) said : #5

Hello,

Thank you for the prompt reply!

I tried what you suggested but the command 'asoundconf list' does not return any value:

darina@darina-desktop:~$ asoundconf list
darina@darina-desktop:~$

Any suggestions?

Thank you.

Jakob Hilmer (jakob-hilmer) said : #6

I have similar problem until I updated the module dependencies with:

 # depmod -a

After a reboot the sound was working.

Jakob

Darina (darina-gr) said : #7

Hi,

I tried this as well. When i typed it in the terminal nothing happened (nothing was displayed). After i restarted my computer nothing continued to happen :)

There are some errors displayed when i restart my computer. Something about network manager, signal 15 and shutting down quietly. I have to restart the hard way to escape from this screen. Do you think it is connected with my problem? Maybe i really should reinstall...

Thanks.

I try to serch MCP51 Audio on Google and i found some for you:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3608078

HTH

Best Alexandre Forget (lex-forget) said : #9

It work for me.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3608078

short version:
apt-get install linux-ubuntu-modules-2.6.22-14-386
modprobe snd-hda-intel

Darina (darina-gr) said : #10

Hello,

Problem solved!

Alexandre Forget, your suggestion solved my problem :) Thank you!

Thanks to all of you for all the time and help.

Me Happy :D

Darina (darina-gr) said : #11

Thanks Alexandre Forget, that solved my question.