suspend-hybernate don't work on dell 6400

Asked by hormosapiens on 2007-05-14

hello
could you help me make work suspend and hibernate option. when i chose them from menu "quit" both of them work but then it's not possible to turn back, accept if I shutdown the laptop holding down the power button for more then 5 seconds, and then restart.
I have already 2 months in linux ubuntu.

specs:dell inspiron 6400 duo2core 2ghz, ati x1300 with fglrx, 1gb ram, ubuntu7.04, gnome 2.18, xserver 7.2, kernel 2.6.20.

thank you

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu gnome-power-manager Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Cesare Tirabassi
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Cesare Tirabassi (norsetto) said :
#1

fglrx does not support suspend/hybernate.

Revision history for this message
hormosapiens (hormosapiens) said :
#2

so I should stop thinking about having those options available on my lap top with fglrx????

Revision history for this message
Cesare Tirabassi (norsetto) said :
#3

Or to be more precise, the problem is actually the resume.....

Revision history for this message
Cesare Tirabassi (norsetto) said :
#4

What can I say, I don't have fglrx, to me suspend is better than a 3d desktop. As of today you can't have both I'm afraid.

Revision history for this message
hormosapiens (hormosapiens) said :
#5

can you give me some more information??
what should i change to make them work??
should I wait for ati to make the right driver or what else?

Revision history for this message
Best Cesare Tirabassi (norsetto) said :
#6

There is nothing I or you or anybody else can do. These are closed source drivers. Only ATI can fix them. They know the problem very well, if you go to their bug tracking system you can see the bug, and also how long its been sitting there.....

Revision history for this message
hormosapiens (hormosapiens) said :
#7

Thanks Cesare Tirabassi, that solved my question.

Revision history for this message
Roberto Luberti (rluberti) said :
#8

this thread solved the same issue on my laptop

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=471855

laptop:
Dell Inspiron E1505
Intel Pentium dual-core proc T2080 (1.73Ghz)
Ubuntu 7.04
256MB NVIDIA GeForce Go 7300 TurboCache
Intel PRO/Wireless 3945a/g