LAN internet issue in ubuntu 14.04

Asked by swati on 2017-11-23

hi, i recently installed ubuntu 14.04 in my desktop but LAN INTERNET is not working, if i try to open any site on browser it is redirecting me in router login, and and if i make phone hotspot through wired then internet is working good, even window 7 alternatively installed in the same desktop , and in window 7 lan is working good, please resolve the issue

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu gnome-nettool Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
krishan kumar srivastava
Solved:
2017-11-29
Last query:
2017-11-29
Last reply:
2017-11-28

Can you ping 8.8.8.8 OK?

Do you use a proxy for Web access?

swati (swati725) said : #3

i am not sure about it, we are using local LAN internet and when i use LAN IN desktop for ubuntu it is redirecting me in router login

swati (swati725) said : #4

yes i tried to ping and it is showing that network is unreachable

Have you rebooted the router? Pull the power out and back in

swati (swati725) said : #6

I have already rebooted the router. Pull the power out and back in, tried this also but still its not working.

Manfred Hampl (m-hampl) said : #7

If you receive a request to authenticate at the router, then this seems to be caused by settings in your router.
Have you verified the configuration inside your router?
Which IP address do you have locally in Windows, and which one do you have in Ubuntu?

192.168.1.222 is showing my ubuntu and as i checked in my partner pc which have window 7 : 192.168.1.205

192.168.1.222 is showing my ubuntu and as i checked in my partner pc which have window 7 : 192.168.1.205

Manfred Hampl (m-hampl) said : #10

If you get a request to log in to the router, can you log in there?
If you enter "www.google.com" in the browser's address field and press enter, what happens? Does the address stay as it is, or is it replaced by something different?

swati (swati725) said : #11

yes i can login there and if i enter www.google.com it is redirecting me into www.google.com/login.asp

swati (swati725) said : #12

Thanks krishan kumar srivastava, that solved my question.