very slow wifi when using hdmi connector

Asked by Stjepan Golemac on 2012-09-28

When I connect my laptop to my Samsung plasma via HDMI my wireless slows to aproxx 5 kbps. I am using Ubuntu 12.04 on Dell N5050.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu gnome-nettool Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2012-09-28
Last reply:
2012-09-28

Can you give the output of:

sudo lshw -C network; lsb_release -a; uname -a; sudo rfkill list

Thanks

  *-network
       description: Ethernet interface
       product: RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       logical name: eth0
       version: 05
       serial: 24:b6:fd:3a:ee:15
       size: 10Mbit/s
       capacity: 100Mbit/s
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=half firmware=rtl_nic/rtl8105e-1.fw latency=0 link=no multicast=yes port=MII speed=10Mbit/s
       resources: irq:42 ioport:e000(size=256) memory:f1104000-f1104fff memory:f1100000-f1103fff
  *-network
       description: Wireless interface
       product: AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
       vendor: Atheros Communications Inc.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:09:00.0
       logical name: wlan0
       version: 01
       serial: 08:ed:b9:04:22:01
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=ath9k driverversion=3.2.0-31-generic-pae firmware=N/A ip=192.168.1.110 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       resources: irq:19 memory:f7d00000-f7d0ffff
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 12.04.1 LTS
Release: 12.04
Codename: precise
Linux stipe-Inspiron-N5050 3.2.0-31-generic-pae #50-Ubuntu SMP Fri Sep 7 16:39:45 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux
0: phy0: Wireless LAN
 Soft blocked: no
 Hard blocked: no
1: dell-wifi: Wireless LAN
 Soft blocked: no
 Hard blocked: no

The interface has an IP address. If you run:

if you run:

echo "nameserver 8.8.8.8" | sudo tee /etc/resolvconf/resolv.conf.d/tail > /dev/null

And reboot, do you get web access ok?

To do that without HDMI connected or? And if I get no web access how to let u know, or repair it?

Either way, it doesn't matter

And if I get no web access how to let u know, or repair it?

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Stjepan Golemac for more information if necessary.

To post a message you must log in.