0: hp-wifi: Wireless LAN Soft blocked: yes -> DISABLED Wireless Ethernet controller [0200]: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter [168c:001c] (rev 01) disabled due to software wireless killswitch on Compaq Presario CQ50 Notebook PC in Ubuntu 10.10

Asked by Marco Diaz on 2011-01-30

I have Ubuntu 10.10 with kernel 2.6.35-24-generic .

My Ethernet controller is Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01) but not run the wireless in Ubuntu .

The only message in the system is : The device is not ready

how I can fix this fault?

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu gnome-nettool Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Mark Rijckenberg
Solved:
2011-01-31
Last query:
2011-01-31
Last reply:
2011-01-31

Hi,

Please first connect your wired network adapter to the wireless router using an ethernet cable (also known as a LAN cable).

In order to gather essential troubleshooting information about your wireless card, please follow this procedure:

Step 1: Open Terminal from "Applications->Accessories->Terminal"

Step 2: Please copy-paste the following command from the https://answers.launchpad.net/ubuntu website in Firefox into the Linux Terminal. Do NOT copy-paste from the Email message into the Terminal, as that will only copy PART of the command. The command STARTS with the word sudo and ENDS with the word lsmod. So please copy-paste the ENTIRE command below from Firefox into a Terminal, press <enter>, then enter password when sudo asks for password, then press enter again.

Tip: If you have a wheel mouse or 3 button mouse you do not need to type commands into the Terminal. Highlight the command written on the page. Move your cursor anywhere in the Terminal and press the wheel or middle button. Automatic Copy and paste! No spelling mistakes! No Typos! No other errors!

sudo apt-get update; sudo apt-get install hwinfo grep; sudo lshw -C network; rfkill list; sudo iwlist scanning; cat /etc/network/interfaces; cat /etc/lsb-release; lspci -nn; lsusb; sudo lshw -short; uname -a; dmesg | egrep 'acx|at76|ath|b43|bcm|CX|eth|ipw|irmware|isl|lbtf|orinoco|ndiswrapper|NPE|ound|p54|prism|rtl|rt2|rt3|rt6|rt7|usb|witch|wl'; iwconfig; cat /etc/modprobe.d/* | egrep 'acx|at76|ath|b43|bcm|CX|eth|ipw|irmware|isl|lbtf|orinoco|ndiswrapper|NPE|p54|prism|rtl|rt2|rt3|rt6|rt7|witch|wl'; sudo hwinfo --netcard ; cat /var/lib/NetworkManager/NetworkManager.state; sudo lsmod

Step 3: Please post results (copy/paste terminal output) on this thread. The troubleshooters here need to see the full Terminal output from running the above command.

Step 4: Please also specify the exact model and make of your PC (if known) on this thread

Regards,

Mark

Marco Diaz (zethabyte) said : #2

Mark , Thanks for your response , the data are:

ldconfig deferred processing now taking place
  *-network
       description: Ethernet interface
       product: MCP77 Ethernet
       vendor: nVidia Corporation
       physical id: a
       bus info: pci@0000:00:0a.0
       logical name: eth0
       version: a2
       serial: 00:1d:72:69:26:d4
       size: 100MB/s
       capacity: 100MB/s
       width: 32 bits
       clock: 66MHz
       capabilities: pm msi ht bus_master cap_list ethernet physical mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=forcedeth driverversion=0.64 duplex=full ip=192.168.2.103 latency=0 link=yes maxlatency=20 mingnt=1 multicast=yes port=MII speed=100MB/s
       resources: irq:42 memory:c0009000-c0009fff ioport:30f8(size=8) memory:c0007c00-c0007cff memory:c0007800-c000780f
  *-network DISABLED
       description: Wireless interface
       product: AR5001 Wireless Network Adapter
       vendor: Atheros Communications Inc.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:07:00.0
       logical name: wlan0
       version: 01
       serial: 00:22:69:12:05:2c
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=ath5k driverversion=2.6.35-24-generic firmware=N/A latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
       resources: irq:23 memory:c2000000-c200ffff
  *-network DISABLED
       description: Ethernet interface
       physical id: 1
       logical name: vboxnet0
       serial: 0a:00:27:00:00:00
       capabilities: ethernet physical
       configuration: broadcast=yes multicast=yes
0: hp-wifi: Wireless LAN
 Soft blocked: yes
 Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
 Soft blocked: yes
 Hard blocked: no
lo Interface doesn't support scanning.

eth0 Interface doesn't support scanning.

wlan0 Interface doesn't support scanning : Network is down

vboxnet0 Interface doesn't support scanning.

auto lo
iface lo inet loopback

DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=10.10
DISTRIB_CODENAME=maverick
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 10.10"
00:00.0 RAM memory [0500]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller [10de:0754] (rev a2)
00:01.0 ISA bridge [0601]: nVidia Corporation Device [10de:075e] (rev a2)
00:01.1 SMBus [0c05]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] SMBus [10de:0752] (rev a1)
00:01.3 Co-processor [0b40]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Co-Processor [10de:0753] (rev a2)
00:01.4 RAM memory [0500]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller [10de:0568] (rev a1)
00:02.0 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller [10de:077b] (rev a1)
00:02.1 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller [10de:077c] (rev a1)
00:04.0 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller [10de:077d] (rev a1)
00:04.1 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller [10de:077e] (rev a1)
00:06.0 IDE interface [0101]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] IDE [10de:0759] (rev a1)
00:07.0 Audio device [0403]: nVidia Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio [10de:0774] (rev a1)
00:08.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge [10de:075a] (rev a1)
00:09.0 IDE interface [0101]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] SATA Controller (non-AHCI mode) [10de:0ad0] (rev a2)
00:0a.0 Ethernet controller [0200]: nVidia Corporation MCP77 Ethernet [10de:0760] (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Express Bridge [10de:0569] (rev a1)
00:14.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge [10de:077a] (rev a1)
00:18.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor HyperTransport Configuration [1022:1300] (rev 40)
00:18.1 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor Address Map [1022:1301]
00:18.2 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor DRAM Controller [1022:1302]
00:18.3 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor Miscellaneous Control [1022:1303]
00:18.4 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h Processor Link Control [1022:1304]
02:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation C77 [GeForce 8200M G] [10de:0845] (rev a2)
07:00.0 Ethernet controller [0200]: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter [168c:001c] (rev 01)
Bus 004 Device 002: ID 0458:003a KYE Systems Corp. (Mouse Systems) NetScroll+ Mini Traveler
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 003: ID 04f2:b091 Chicony Electronics Co., Ltd Webcam
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 0bda:0158 Realtek Semiconductor Corp. USB 2.0 multicard reader
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
H/W path Device Class Description
===============================================
                        system Compaq Presario CQ50 Notebook PC
/0 bus 360A
/0/0 memory 102KiB BIOS
/0/3 processor AMD Athlon Dual-Core QL-60
/0/3/5 memory 128KiB L1 cache
/0/3/6 memory 512KiB L2 cache
/0/4 memory 2GiB System Memory
/0/4/0 memory 1GiB DIMM DRAM Synchronous 667 MHz (1.5 ns)
/0/4/1 memory 1GiB DIMM DRAM Synchronous 667 MHz (1.5 ns)
/0/5 processor
/0/5/0 memory 128KiB L1 cache
/0/5/1 memory 512KiB L2 cache
/0/b memory RAM memory
/0/1 bridge nVidia Corporation
/0/1.1 bus MCP78S [GeForce 8200] SMBus
/0/1.3 processor MCP78S [GeForce 8200] Co-Processor
/0/1.4 memory RAM memory
/0/2 bus MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller
/0/2.1 bus MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller
/0/c bus MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller
/0/4.1 bus MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller
/0/6 storage MCP78S [GeForce 8200] IDE
/0/7 multimedia MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio
/0/8 bridge MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge
/0/9 scsi3 storage MCP78S [GeForce 8200] SATA Controller (non-AHCI mode)
/0/9/0 /dev/cdrom disk DVD RW AD-7561S
/0/9/0/0 /dev/cdrom disk
/0/9/1 /dev/sda disk 160GB Hitachi HTS54321
/0/9/1/1 /dev/sda1 volume 4769MiB EXT4 volume
/0/9/1/2 /dev/sda2 volume 144GiB Extended partition
/0/9/1/2/5 /dev/sda5 volume 11GiB Linux filesystem partition
/0/9/1/2/6 /dev/sda6 volume 7632MiB Linux filesystem partition
/0/9/1/2/7 /dev/sda7 volume 3812MiB Linux filesystem partition
/0/9/1/2/8 /dev/sda8 volume 3812MiB Linux swap / Solaris partition
/0/9/1/2/9 /dev/sda9 volume 118GiB Linux filesystem partition
/0/a eth0 network MCP77 Ethernet
/0/100 bridge MCP78S [GeForce 8200] PCI Express Bridge
/0/100/0 display C77 [GeForce 8200M G]
/0/14 bridge MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge
/0/14/0 wlan0 network AR5001 Wireless Network Adapter
/0/101 bridge Family 11h Processor HyperTransport Configuration
/0/102 bridge Family 11h Processor Address Map
/0/103 bridge Family 11h Processor DRAM Controller
/0/104 bridge Family 11h Processor Miscellaneous Control
/0/105 bridge Family 11h Processor Link Control
/0/d scsi2 storage
/0/d/0.0.0 /dev/sdb disk SCSI Disk
/1 vboxnet0 network Ethernet interface
Linux zethabyte 2.6.35-24-generic #42-Ubuntu SMP Thu Dec 2 01:41:57 UTC 2010 i686 GNU/Linux
[ 0.000000] found SMP MP-table at [c00f7ff0] f7ff0
[ 0.199046] ACPI: No dock devices found.
[ 0.229972] HEST: Table is not found!
[ 0.230458] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 0.230478] usbcore: registered new interface driver hub
[ 0.230507] usbcore: registered new device driver usb
[ 0.240028] Switching to clocksource hpet
[ 0.255145] pnp: PnP ACPI: found 12 devices
[ 0.312430] input: Lid Switch as /devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0C0D:00/input/input0
[ 0.313467] ACPI: Lid Switch [LID0]
[ 0.336586] ERST: Table is not found!
[ 0.390069] hub 1-0:1.0: USB hub found
[ 0.434283] hub 2-0:1.0: USB hub found
[ 0.498214] hub 3-0:1.0: USB hub found
[ 0.554129] hub 4-0:1.0: USB hub found
[ 0.584922] device-mapper: multipath: version 1.1.1 loaded
[ 0.584926] device-mapper: multipath round-robin: version 1.0.0 loaded
[ 0.586343] powernow-k8: Found 1 AMD Athlon Dual-Core QL-60 (2 cpu cores) (version 2.20.00)
[ 0.610472] BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 0 devices found
[ 0.697506] isapnp: No Plug & Play device found
[ 0.743694] usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
[ 0.934337] forcedeth: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Version 0.64.
[ 0.934736] forcedeth 0000:00:0a.0: PCI INT A -> Link[LMAC] -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
[ 0.934743] forcedeth 0000:00:0a.0: setting latency timer to 64
[ 0.944352] scsi2 : usb-storage 1-1:1.0
[ 0.944514] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[ 1.112025] usb 2-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3
[ 1.453681] forcedeth 0000:00:0a.0: ifname eth0, PHY OUI 0x732 @ 1, addr 00:1d:72:69:26:d4
[ 1.453687] forcedeth 0000:00:0a.0: highdma csum pwrctl mgmt lnktim msi desc-v3
[ 1.588544] usb 4-1: new low speed USB device using ohci_hcd and address 2
[ 1.891729] usbcore: registered new interface driver hiddev
[ 1.897663] input: Genius Optical Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:04.0/usb4/4-1/4-1:1.0/input/input5
[ 1.897793] generic-usb 0003:0458:003A.0001: input,hidraw0: USB HID v1.11 Mouse [Genius Optical Mouse] on usb-0000:00:04.0-1/input0
[ 1.897819] usbcore: registered new interface driver usbhid
[ 1.897822] usbhid: USB HID core driver
[ 6.441957] lp: driver loaded but no devices found
[ 7.024236] uvcvideo: Found UVC 1.00 device CNF7047 (04f2:b091)
[ 7.040781] input: CNF7047 as /devices/pci0000:00/0000:00:04.1/usb2/2-2/2-2:1.0/input/input8
[ 7.040862] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[ 7.307439] ath5k 0000:07:00.0: PCI INT A -> Link[Z012] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
[ 7.307454] ath5k 0000:07:00.0: setting latency timer to 64
[ 7.307523] ath5k 0000:07:00.0: registered as 'phy0'
[ 7.807011] ath: EEPROM regdomain: 0x67
[ 7.807017] ath: EEPROM indicates we should expect a direct regpair map
[ 7.807022] ath: Country alpha2 being used: 00
[ 7.807025] ath: Regpair used: 0x67
[ 10.073235] Registered led device: ath5k-phy0::rx
[ 10.073256] Registered led device: ath5k-phy0::tx
[ 10.073261] ath5k phy0: Atheros AR2425 chip found (MAC: 0xe2, PHY: 0x70)
[ 11.104242] input: HDA NVidia Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input10
[ 11.104460] input: HDA NVidia Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input11
[ 11.104612] input: HDA NVidia Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:07.0/sound/card0/input12
[ 19.597389] forcedeth 0000:00:0a.0: irq 42 for MSI/MSI-X
[ 26.642643] vboxdrv: Found 2 processor cores.
[ 29.649559] eth0: no IPv6 routers present
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any
          Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off
          Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
          Power Management:off

vboxnet0 no wireless extensions.

# which ath5k cannot recover. To prevent this condition, stop
blacklist ath_pci
blacklist eth1394
# replaced by p54pci
blacklist prism54
# replaced by b43 and ssb.
blacklist bcm43xx
blacklist uart6850
blacklist twl4030_wdt
options iwlagn 11n_disable=1
21: PCI 0a.0: 0200 Ethernet controller
  [Created at pci.318]
  UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_10de_760
  Unique ID: rBUF.HOUiokKC0A4
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:0a.0
  SysFS BusID: 0000:00:0a.0
  Hardware Class: network
  Model: "nVidia MCP78S [GeForce 8200] Ethernet"
  Vendor: pci 0x10de "nVidia Corporation"
  Device: pci 0x0760 "MCP78S [GeForce 8200] Ethernet"
  SubVendor: pci 0x103c "Hewlett-Packard Company"
  SubDevice: pci 0x360a
  Revision: 0xa2
  Driver: "forcedeth"
  Driver Modules: "forcedeth"
  Device File: eth0
  Memory Range: 0xc0009000-0xc0009fff (rw,non-prefetchable)
  I/O Ports: 0x30f8-0x30ff (rw)
  Memory Range: 0xc0007c00-0xc0007cff (rw,non-prefetchable)
  Memory Range: 0xc0007800-0xc000780f (rw,non-prefetchable)
  IRQ: 42 (95454 events)
  HW Address: 00:1d:72:69:26:d4
  Link detected: yes
  Module Alias: "pci:v000010DEd00000760sv0000103Csd0000360Abc02sc00i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: forcedeth is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe forcedeth"
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown

30: PCI 700.0: 0282 WLAN controller
  [Created at pci.318]
  UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_168c_1c
  Unique ID: y9sn.9AnOduZyIOF
  Parent ID: MZfG.4gyqmROFCTA
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/0000:07:00.0
  SysFS BusID: 0000:07:00.0
  Hardware Class: network
  Model: "Atheros AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter"
  Vendor: pci 0x168c "Atheros Communications Inc."
  Device: pci 0x001c "AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter"
  SubVendor: pci 0x103c "Hewlett-Packard Company"
  SubDevice: pci 0x137b
  Revision: 0x01
  Driver: "ath5k"
  Driver Modules: "ath5k"
  Device File: wlan0
  Features: WLAN
  Memory Range: 0xc2000000-0xc200ffff (rw,non-prefetchable)
  IRQ: 23 (no events)
  HW Address: 00:22:69:12:05:2c
  Link detected: yes
  WLAN channels: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
  WLAN frequencies: 2.412 2.417 2.422 2.427 2.432 2.437 2.442 2.447 2.452 2.457 2.462 2.467 2.472
  WLAN encryption modes: WEP40 WEP104 TKIP CCMP
  WLAN authentication modes: open sharedkey wpa-psk wpa-eap
  Module Alias: "pci:v0000168Cd0000001Csv0000103Csd0000137Bbc02sc00i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: ath5k is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe ath5k"
  Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #23 (PCI bridge)

[main]
NetworkingEnabled=true
WirelessEnabled=true
WWANEnabled=true
Module Size Used by
binfmt_misc 6599 1
vboxnetadp 6454 0
vboxnetflt 15184 0
vboxdrv 190231 2 vboxnetadp,vboxnetflt
nfs 275158 1
lockd 65605 1 nfs
fscache 46361 1 nfs
nfs_acl 2257 1 nfs
auth_rpcgss 34001 1 nfs
sunrpc 193114 13 nfs,lockd,nfs_acl,auth_rpcgss
parport_pc 26058 0
ppdev 5556 0
snd_hda_codec_nvhdmi 13615 1
snd_hda_codec_conexant 29971 1
snd_hda_intel 22107 4
snd_hda_codec 87552 3 snd_hda_codec_nvhdmi,snd_hda_codec_conexant,snd_hda_intel
nvidia 9329739 40
arc4 1165 2
snd_hwdep 5040 1 snd_hda_codec
joydev 8767 0
snd_pcm 71475 3 snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi 4588 0
ath5k 130083 0
mac80211 231541 1 ath5k
ath 8153 1 ath5k
snd_rawmidi 17783 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 6047 1 snd_seq_midi
uvcvideo 55847 0
snd_seq 47174 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
videodev 43098 1 uvcvideo
snd_timer 19067 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 5744 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
v4l1_compat 13359 2 uvcvideo,videodev
psmouse 59033 0
agpgart 32011 1 nvidia
serio_raw 4022 0
snd 49038 16 snd_hda_codec_conexant,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
video 18712 0
shpchp 29886 0
output 1883 1 video
cfg80211 144470 3 ath5k,mac80211,ath
led_class 2633 1 ath5k
k10temp 2607 0
i2c_nforce2 5179 0
soundcore 880 1 snd
snd_page_alloc 7120 2 snd_hda_intel,snd_pcm
lp 7342 0
parport 31492 3 parport_pc,ppdev,lp
hp_wmi 5223 0
usbhid 36882 0
hid 67742 1 usbhid
usb_storage 40172 0
ahci 19198 6
forcedeth 49433 0
pata_amd 8746 0
libahci 21664 1 ahci

Is a Laptop Compaq CQ50 - 103LA , I've had this problem since Ubuntu 8.04 on this machine. I resolved the problem by installing madwifi , but with this Kernel 2.6.35-24 and 2.6.35-25 not run the wireless .

The following Terminal output (that you sent us) shows the issue that your wireless card is
having:

"
   *-network DISABLED
       description: Wireless interface
       product: AR5001 Wireless Network Adapter

0: hp-wifi: Wireless LAN
 Soft blocked: yes
 Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
 Soft blocked: yes
 Hard blocked: no

wlan0 Interface doesn't support scanning : Network is down

wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any
          Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off

"

So your wireless card is disabled by a hardware switch, a
special key combination (Fn-F2, etc...), by incorrect BIOS settings for
wireless, or a combination of these factors...

There might also be a BIOS option that allows you to have the wireless
functionality controlled "By application"

Search for the "by application" option in the BIOS and select it (if
possible)....

Also run the following 2 Terminal commands to try to change the rfkill
state of your wireless chipset:

rfkill unblock all

sudo rfkill unblock all

Then retest wireless.

Marco Diaz (zethabyte) said : #4

The wirelless card was activated by hardware and the problem persisted .

but the command rfkill fixed my problem . not know existed.

Thank you very much !!!!!!