RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller not working

Asked by Jerry Luce on 2010-08-16

After Lucid update, lost access to RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller as wired eth0.

lspci -vv -nn|less -i

05:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02)
        Subsystem: Gateway 2000 Device [107b:0184]
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
        Latency: 0, Cache Line Size: 32 bytes
        Interrupt: pin A routed to IRQ 42
        Region 0: I/O ports at a400 [size=256]
        Region 2: Memory at cfdef000 (64-bit, prefetchable) [size=4K]
        Region 4: Memory at cfdf0000 (64-bit, prefetchable) [size=64K]
        [virtual] Expansion ROM at cfd00000 [disabled] [size=128K]
        Capabilities: <access denied>

So Ubuntu recognises it's existence. Other commands tell me it is up, and broadcasting, but the hub leds show absolutely no activity. How can i get it working?

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Open
For:
Ubuntu gnome-nettool Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2010-08-16
Last reply:

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Jerry Luce for more information if necessary.

To post a message you must log in.