Maverick Ubuntu 10.10: Wireless doesn't work in Dell laptop after installed

Asked by carzam on 2010-06-19

IHi All
I'm new in Ubuntu World.. I'm installing ubuntu 10 without XP OSm and I don't know how can i configure the wireless device.. I'll appreciate your comments

my PC is Dell D400

thanks a lot

regards
Piero

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu gnome-nettool Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
actionparsnip
Solved:
2010-06-20
Last query:
2010-06-20
Last reply:
2010-06-19
carzam (carzam9) said : #1

This is my Dell Laptop that I just installed Ubuntu 10.10 for netbooks.

robinot (robinot) said : #2

dell with ubuntu-netbook remix ? no, try desktop version.
About wireless it is not important that you see it, enter or choose your code with :
network manager and network tool, install it.

it is important to keep firefox and to install wi-fi first on xp.

dell D505 dual-boot xp sp3

carzam (carzam9) said : #3

Actually wi-fi is working fine in XP and I have dual boot with Ubuntu 10.10 and all that is working perfect.
can you be more specific how to do it with network manager and network tool please.

Thank for your help

Pako (elektrobank01) said : #4

10.10 is in heavy development now it's still Alfa1, what do you expect?

Log a bug, Exactly as Pako says. It's NOT released. It's not even BETA yet so it WILL have issues. If you want a release that works then install Lucid.

carzam (carzam9) said : #6

ok, I guess that's what I should do.
What is the proper way to uninstall the program, I looked for an uninstall command somewhere but I could not find one.

Thanks again
carzam

If you have maverick and want lucid you must reinstall. If you want to only remove one app you can run:

sudo apt-get --purge remove packagename

or use software-centre.

carzam (carzam9) said : #8

Actually I tried others things and finally made it work, so , thank you any way for not trying to give me any suggestion.
I know that is only an alpha release but that is exactly the idea try to find and share the problems and solutions to make a better program and you didn't even try to to suggest me anything.
Next time if you are going to respond to this questions have a better attitude.
So far I haven't found any glitch in the 10.10 and is working good.

steven wolff (stevenwolffy) said : #9

Hi Carzam,
can you tell me what you did to solve your wireless connection issue. I am having the same issue.

Thanks,
Steven

carzam (carzam9) said : #10

I am trying to remember, I think that I downloaded new wireless drivers and
then it worked right away it was something simple.

Good luck!!!

-----Original Message-----
From: steven wolff
Sent: Thursday, November 04, 2010 8:01 PM
To: <email address hidden>
Subject: Re: [Question #115066]: Wireless doesn't work in Dell laptop
afterinstalled Ubuntu 10.04

Your question #115066 on gnome-nettool in ubuntu changed:
https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-nettool/+question/115066

steven wolff posted a new comment:
Hi Carzam,
can you tell me what you did to solve your wireless connection issue. I am
having the same issue.

Thanks,
Steven

--
You received this question notification because you are a direct
subscriber of the question.

steven wolff (stevenwolffy) said : #11

Yes, that was it. I hooked up my wired network, it noticed I needed the
driver and download then installed. Very easy.

Thanks,

On Fri, Nov 5, 2010 at 10:00 AM, carzam <
<email address hidden>> wrote:

> Question #115066 on gnome-nettool in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-nettool/+question/115066
>
> carzam posted a new comment:
> I am trying to remember, I think that I downloaded new wireless drivers
> and
> then it worked right away it was something simple.
>
> Good luck!!!
>
> -----Original Message-----
> From: steven wolff
> Sent: Thursday, November 04, 2010 8:01 PM
> To: <email address hidden>
> Subject: Re: [Question #115066]: Wireless doesn't work in Dell laptop
> afterinstalled Ubuntu 10.04
>
> Your question #115066 on gnome-nettool in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-nettool/+question/115066
>
> steven wolff posted a new comment:
> Hi Carzam,
> can you tell me what you did to solve your wireless connection issue. I am
> having the same issue.
>
> Thanks,
> Steven
>
> --
> You received this question notification because you are a direct
> subscriber of the question.
>
> You received this question notification because you are a direct
> subscriber of the question.
>

--
Steven Wolff
<email address hidden>