can't get 9.10 on line

Asked by Neil on 2010-02-06

HI All
I am having problems getting Karmic on line, worked well with 8.04, 8.10, 9.04. I have wireless that is connecting to the modem ok, I can "talk to the modem, ( change setting passwords etc) somethings will conect, updates will be found, but can not be downloaded. can download programs with add & remove, but amsn wont sign in, It is connecting but just!! firefox wont go anyway can get google, will let me search but not link to any of the link it finds.
Bit fustrating!!!!
I have tried it from live disc same problem, tried 9.04 from live all a ok, connects great.
Help.
I have to use windows aaaaaaaaaaaahhhhhhhhh.
I need Ubuntu working
Regards Neil

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Needs information
For:
Ubuntu gnome-nettool Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2010-02-09
Last reply:
2010-02-09

Can you give the output of:

dig www.google.com; ping 216.239.59.105 -c 1; ping www.google.com -c 1

Thanks

Neil (goofandfroggie) said : #2

thanks here it is

I have also have done a pine in network tools it pings well

; <<>> DiG 9.6.1-P1 <<>> www.google.com

;; global options: +cmd

;; Got answer:

;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 4378

;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:

;www.google.com. IN A

;; ANSWER SECTION:

www.google.com. 10000 IN A 66.249.89.104

;; Query time: 2 msec

;; SERVER: 10.1.1.1#53(10.1.1.1)

;; WHEN: Mon Feb 8 23:03:55 2010

;; MSG SIZE rcvd: 48

PING 216.239.59.105 (216.239.59.105) 56(84) bytes of data.

64 bytes from 216.239.59.105: icmp_seq=1 ttl=48 time=369 ms

--- 216.239.59.105 ping statistics ---

1 packets transmitted, 1 received, 0% packet loss, time 0ms

rtt min/avg/max/mdev = 369.314/369.314/369.314/0.000 ms

PING www.google.com (66.249.89.104) 56(84) bytes of data.

64 bytes from www.google.com (66.249.89.104): icmp_seq=1 ttl=55 time=135 ms

--- www.google.com ping statistics ---

1 packets transmitted, 1 received, 0% packet loss, time 0ms

rtt min/avg/max/mdev = 135.659/135.659/135.659/0.000 ms

OK well your resolution is working and 10.1.1.1 is resolving names for you which is fine
Can you give the output of:

route

Thanks

Neil (goofandfroggie) said : #4

Sorry bit slow getting back busy!!
Thanks Neil

Kernel IP routing table

Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface

link-local * 255.255.0.0 U 1000 0 0 wlan0

10.0.0.0 * 255.0.0.0 U 2 0 0 wlan0

default mygateway1.ar7 0.0.0.0 UG 0 0 0 wlan0

looks good

can you ping mygateway1.ar7 ?

Neil (goofandfroggie) said : #6

here is just a part i think it would have gone all night lol.
thanks again it seem to be a bug from what i have read.

will go back to 9.04 and wait till it is fixed
regards Neil
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=329 ttl=255 time=1.64 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=330 ttl=255 time=1.41 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=331 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=332 ttl=255 time=3.29 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=333 ttl=255 time=1.44 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=334 ttl=255 time=1.52 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=335 ttl=255 time=1.64 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=336 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=337 ttl=255 time=1.39 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=338 ttl=255 time=1.90 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=339 ttl=255 time=1.51 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=340 ttl=255 time=1.79 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=341 ttl=255 time=1.89 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=342 ttl=255 time=1.79 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=343 ttl=255 time=1.80 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=344 ttl=255 time=1.52 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=345 ttl=255 time=1.54 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=346 ttl=255 time=1.76 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=347 ttl=255 time=1.66 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=348 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=349 ttl=255 time=1.78 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=350 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=351 ttl=255 time=1.52 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=352 ttl=255 time=1.54 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=353 ttl=255 time=1.43 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=354 ttl=255 time=1.78 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=355 ttl=255 time=1.54 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=356 ttl=255 time=1.55 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=357 ttl=255 time=1.41 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=358 ttl=255 time=1.91 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=359 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=360 ttl=255 time=1.78 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=361 ttl=255 time=1.77 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=362 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=363 ttl=255 time=1.65 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=364 ttl=255 time=1.78 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=365 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=366 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=367 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=368 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=369 ttl=255 time=1.52 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=370 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=371 ttl=255 time=1.52 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=372 ttl=255 time=1.42 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=373 ttl=255 time=1.52 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=374 ttl=255 time=1.66 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=375 ttl=255 time=1.53 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=376 ttl=255 time=2.16 ms
64 bytes from mygateway1.ar7 (10.1.1.1): icmp_seq=377 ttl=255 time=1.54 ms

Can you link the bug here for others. if it is a bug keep an eye on it to see if it gets solved

Neil (goofandfroggie) said : #8

Thanks for your help away .
Learned to do a few more things in terminal.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/eglibc/+bug/417757

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Neil for more information if necessary.

To post a message you must log in.