unable to sync data with servers

Asked by sean.conrad@lexi.com on 2010-05-26

Binary package hint: evolution

The Send/Receive button is greyed out and I am unable to get the application to sync up with my mail servers. I also have 3 calendars configured to be used by the application, but no entries are are displayed. This issues happened this morning, then it all of sudden started working, then it happened again.

ProblemType: Bug
Architecture: amd64
Date: Wed May 26 16:59:06 2010
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/evolution
InstallationMedia: Ubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release amd64 (20091027)
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: evolution 2.28.1-0ubuntu2
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-21.59-generic
SourcePackage: evolution
Uname: Linux 2.6.31-21-generic x86_64

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu evolution Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
sean.conrad@lexi.com
Solved:
2010-06-01
Last query:
2010-06-01
Last reply:
2010-05-28

This question was originally filed as bug #586082.

Pedro Villavicencio (pedro) said : #2

Thank you for taking the time to report this issue and helping to make Ubuntu better. Examining the information you have given us, this does not appear to be a bug report so we are closing it and converting it to a question in the support tracker. We appreciate the difficulties you are facing, but it would make more sense to raise problems you are having in the support tracker at https://answers.launchpad.net/ubuntu if you are uncertain if they are bugs. For help on reporting bugs, see https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#When%20not%20to%20file%20a%20bug.

The application got set to "Work Offline". The solution was to select File -> Work Online. After selecting, the "Send / Receive" button was once again enabled.