Ekiga crashes -must force quit

Asked by Tigerwolf on 2011-03-06

Ekiga launches, detects devices, and logs in my account.

Echo test is choppy/garbled, and never finishes the greeting. Connect time keeps increasing, but there's nothing, including no return echo.

Any attempt to hang up causes the application window to gray out and require a force quit.

Machine is dual core 2.0Ghz with 3G ram, Nvidia graphics and Intel audio laptop. CPU goes to max, and network traffic shows significant activity.

Tried 'Report Problem' and it gathered data and sent it someplace. However there was NO opportunity to describe the problem, and since the problem crashes the application, there's no way to report *after* it does.

Gizmo5 works fine.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu ekiga Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2011-03-06
Last reply:
2011-03-06

Can you give the output of:

uname -a; lsb_release -a; echo; apt-cache policy ekiga

Thanks

Tigerwolf (tigerwolf) said : #2

tigerwolf@tigerwolf-laptop:~$ uname -a; lsb_release -a; echo; apt-cache policy ekiga
Linux tigerwolf-laptop 2.6.31-22-generic #73-Ubuntu SMP Fri Feb 11 17:36:01 UTC 2011 i686 GNU/Linux
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 9.10
Release: 9.10
Codename: karmic

ekiga:
  Installed: 3.2.5-1ubuntu1
  Candidate: 3.2.6-1ubuntu1
  Version table:
     3.2.6-1ubuntu1 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com lucid/universe Packages
 *** 3.2.5-1ubuntu1 0
        100 /var/lib/dpkg/status

All the updates have been applied.

Try:
sudo add-apt-repository ppa:sevmek/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ekiga

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Tigerwolf for more information if necessary.

To post a message you must log in.