pango throws SEGV killing JVM killing Eclipse killing incoming $$

Asked by Bill Scott on 2010-02-01

Seems as though any action in Eclipse accessing the file system during a reconfiguration action results in the application getting hung or blown away. This is since a distribution upgrade to 9.10 a number of days ago. When the app is blown away the JVM reports a SIGSEGV from pango. Have re-installed virtually all GTK+ components including pango. Have re-installed Eclipse including blowing away all configuration files. No bueno.

Any clues on how to approach debugging?

--Bill

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu eclipse Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Niels Thykier
Solved:
2010-03-25
Last query:
2010-03-25
Last reply:
2010-03-05
Bill Scott (bill-scott) said : #1

Marco,
    I'm stunned at the speed of your response! :-)

    It's not at all clear this is an Eclipse issue. What is clear is
Eclipse is a victim of the problem. The JVM is reporting the problem in
a log and at that time the JVM happens to be running Eclipse. If I was
running another Java app perhaps the same issue occurs. The JVM is
clearly implicating pango in the log.

    Should this remain classified as an Eclipse issue or perhaps better
as a GTK issue?

thanks!
Bill

marcobra (Marco Braida) wrote:
> Your question #99544 on eclipse in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/eclipse/+question/99544
>
> Project: Ubuntu => eclipse in ubuntu
>
>

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.

Niels Thykier (niels-thykier) said : #2

Hi

We uploaded eclipse with a patch for this problem.

~Niels

Best Niels Thykier (niels-thykier) said : #3

Hi

We uploaded eclipse with a patch for this problem. See please see bug #445009 for more information.

~Niels

Bill Scott (bill-scott) said : #4

Will do.

thanks!!
Bill

Niels Thykier wrote:
> Your question #99544 on eclipse in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/eclipse/+question/99544
>
> Niels Thykier proposed the following answer:
> Hi
>
> We uploaded eclipse with a patch for this problem. See please see bug
> #445009 for more information.
>
> ~Niels
>
>

Niels Thykier (niels-thykier) said : #5

Hi Bill

With your last message you appear to have reopened the question, although your message itself do not suggest that the question was unanswered. I am therefore closing the question again; feel free to reopen it if you feel the question has not been answered fully.

~Niels

Bill Scott (bill-scott) said : #6

Niels,
    I wanted about four or five days of run time prior to closing the
issue. Around the end of that time I simply forgot (and remembered and
forgot repeatedly) to close the issue. Regarding the symptoms on my
development machine the issue is indeed resolved.

     Thanks for all of your hard work!

Bill

Niels Thykier wrote:
> Your question #99544 on eclipse in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/eclipse/+question/99544
>
> Status: Open => Answered
>
> Niels Thykier proposed the following answer:
> Hi Bill
>
> With your last message you appear to have reopened the question,
> although your message itself do not suggest that the question was
> unanswered. I am therefore closing the question again; feel free to
> reopen it if you feel the question has not been answered fully.
>
> ~Niels
>
>

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.

Benjamin Drung (bdrung) said : #7

Can you mark this question as solved then?

Bill Scott (bill-scott) said : #8

Have had a few weeks of soak time on the fix. Looks stable. Changing to "Problem Solved".

--Bill

Bill Scott (bill-scott) said : #9

Thanks Niels Thykier, that solved my question.

Bill Scott (bill-scott) said : #10

Benjamin,
    Done - thanks for the support!!

Bill

Benjamin Drung wrote:
> Your question #99544 on eclipse in ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/eclipse/+question/99544
>
> Benjamin Drung posted a new comment:
> Can you mark this question as solved then?
>
>

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.