Webcam does not work properly

Asked by Eberhard on 2009-09-25

I have a 1,3 M digicam which can be used as a webcam and which is detected as such by cheese but cheese regularly breaks down when I try to capture a video or a photo... sometimes even the whole system breaks down and the screen shows some colorful random picture... Skype also detects the cam but shows no image at all. I use a Toshiba p4010 subnotebook with 512 MB Ram and a DVD drive.
Thank you,
Eberhard

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu cheese Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2009-09-25
Last reply:
2009-09-25

What version of ubuntu are you using?

Can you provide the output of:

lsusb

Thanks

Eberhard (e-hierse) said : #3

I use Jaunty 9.04
How do I get the output of Isusb? When I paste this in the panel ist says "bash: Isusb: command not found"
Thanks

That is not right

the command is pronounced - ELL-ESS-YOU-ESS-BEE

lsusb

simple yet effective

Eberhard (e-hierse) said : #5

Bus 001 Device 002: ID 15a4:1336
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

All I can find is this:
http://www.linuxquestions.org/questions/mandriva-30/after-update-i-cant-see-my-fuji-digital-camera-anymore-748603/

I'd log a bug, also, try running cheese from the terminal. When it crashes, add the outout in the terminal as information.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Eberhard for more information if necessary.

To post a message you must log in.