webcam drivers problem LogitechHD C910 Pro

Asked by Cristino J Olano on 2011-03-02

Logitech webcam HD C910 Pro works intermitenly wit different problems online... sound works but video doesn't or the other way around. Cant figure it out .. Tried talking to Logitech but they do not support Linux ad for what I hear they don't support Mac to well either.. ICan it be a configuration issue. Please help

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu cheese Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2011-03-02
Last reply:
2011-03-02

Yes, this is a good reason to not buy their products.

Can you give the output of:

lsusb

Thanks

Cristino J Olano (crjolano) said : #2

This is the output of lsusb
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 002: ID 0644:0000 TEAC Corp. Floppy
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0d49:7450 Maxtor
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 148f:3072 Ralink Technology, Corp. RT3072 Wireless Adapter
Bus 001 Device 002: ID 046d:0821 Logitech, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Ok so the ID is:

046d:0821

We can use that to find guides.

If you run:

sudo apt-get install mplayer; mplayer tv:// -tv driver=v4l2 device=/dev/video0

Do you see yourself?

Cristino J Olano (crjolano) said : #5

Yes, I do see myself.

Then it's working. When you don't get video one day, try the command.

Cristino J Olano (crjolano) said : #7

Thank you for your help!!!!

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Cristino J Olano for more information if necessary.

To post a message you must log in.