arecordmidi- help

Asked by dvn654 on 2010-03-06

First of all I'm completely new to Linux and really not much of a computer person until my bf gave me a computer with linux, so please bear with me I really appreciate any help... The sound devices listed in my device manager (a bunch of em most with just question marks and no more property info) and the list that came up in terminal completely confused me so while exploring i was brought to arecordmidi and when i tried to look up the verbose this is what I got..... Can anyone tell me what this is??????????

arecordmidi version 1.0.20
Me@Mylaptop:~$ arecord -v
Recording WAVE 'stdin' : Unsigned 8 bit, Rate 8000 Hz, Mono
ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
Its setup is:
  stream : CAPTURE
  access : RW_INTERLEAVED
  format : U8
  subformat : STD
  channels : 1
  rate : 8000
  exact rate : 8000 (8000/1)
  msbits : 8
  buffer_size : 4000
  period_size : 1000
  period_time : 125000
  tstamp_mode : NONE
  period_step : 1
  avail_min : 1000
  period_event : 0
  start_threshold : 1
  stop_threshold : 4000
  silence_threshold: 0
  silence_size : 0
  boundary : 2097152000
RIFF$�WAVEfmt @@data����

...then those question marks go on forevor....

??????????????

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu alsa-utils Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2010-03-06
Last reply:
2010-03-06
Vikram Dhillon (dhillon-v10) said : #1

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 03/05/2010 08:17 PM, dvn654 wrote:
> New question #103388 on alsa-utils in ubuntu:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-utils/+question/103388
>
> First of all I'm completely new to Linux and really not much of a computer person until my bf gave me a computer with linux, so please bear with me I really appreciate any help... The sound devices listed in my device manager (a bunch of em most with just question marks and no more property info) and the list that came up in terminal completely confused me so while exploring i was brought to arecordmidi and when i tried to look up the verbose this is what I got..... Can anyone tell me what this is??????????
>
> arecordmidi version 1.0.20
> Me@Mylaptop:~$ arecord -v
> Recording WAVE 'stdin' : Unsigned 8 bit, Rate 8000 Hz, Mono
> ALSA <-> PulseAudio PCM I/O Plugin
> Its setup is:
> stream : CAPTURE
> access : RW_INTERLEAVED
> format : U8
> subformat : STD
> channels : 1
> rate : 8000
> exact rate : 8000 (8000/1)
> msbits : 8
> buffer_size : 4000
> period_size : 1000
> period_time : 125000
> tstamp_mode : NONE
> period_step : 1
> avail_min : 1000
> period_event : 0
> start_threshold : 1
> stop_threshold : 4000
> silence_threshold: 0
> silence_size : 0
> boundary : 2097152000
> RIFF$�WAVEfmt @@data����
>
> ...then those question marks go on forevor....
>
> ??????????????
>
>

Hey there :) welcome to Ubuntu. This doesn't seem like a big problem,
can you tell me if your sound still functions properly and are you still
able to get what you want out of arecordmidi. If so then you can just
ignore the question marks, they are probably some symbols not properly
loading up. Hope that helps.

- --
Regards,
Vikram Dhillon

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.9 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iEYEARECAAYFAkuR0DkACgkQcoBavQdRHcyXIACgtDaOpmMOOhFtjdpR6KO2l7Eu
pU4An1lRM+6n1YrcsT+6/JN0pSPrPSFa
=sdx+
-----END PGP SIGNATURE-----

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask dvn654 for more information if necessary.

To post a message you must log in.