Sound problem

Asked by Karthik Vanka on 2019-03-04

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu alsa-driver Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2019-03-04
Last reply:
2019-03-05

!!################################
!!ALSA Information Script v 0.4.64
!!################################

!!Script ran on: Mon Mar 4 06:25:54 UTC 2019

!!Linux Distribution
!!------------------

Ubuntu 16.04.6 LTS \n \l DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 16.04.6 LTS" NAME="Ubuntu" ID=ubuntu ID_LIKE=debian PRETTY_NAME="Ubuntu 16.04.6 LTS" HOME_URL="http://www.ubuntu.com/" SUPPORT_URL="http://help.ubuntu.com/" BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/" UBUNTU_CODENAME=xenial

!!DMI Information
!!---------------

Manufacturer: LENOVO
Product Name: 20H1004UIG
Product Version: ThinkPad E470
Firmware Version: R0DET31W (1.07 )
Board Vendor: LENOVO
Board Name: 20H1004UIG

!!ACPI Device Status Information
!!---------------

/sys/bus/acpi/devices/ACPI0003:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3F0D:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LEN0268:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:00/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:01/status 1
/sys/bus/acpi/devices/MSFT0101:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0103:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C02:01/status 3
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0A:00/status 31
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:00/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:01/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:02/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:03/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:04/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:05/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:06/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:07/status 9
/sys/bus/acpi/devices/device:3d/status 15

!!Kernel Information
!!------------------

Kernel release: 4.4.0-142-generic
Operating System: GNU/Linux
Architecture: x86_64
Processor: x86_64
SMP Enabled: Yes

!!ALSA Version
!!------------

Driver version: k4.4.0-142-generic
Library version: 1.1.0
Utilities version: 1.1.0

!!Loaded ALSA modules
!!-------------------

!!Sound Servers on this system
!!----------------------------

Pulseaudio:
      Installed - Yes (/usr/bin/pulseaudio)
      Running - Yes

!!Soundcards recognised by ALSA
!!-----------------------------

--- no soundcards ---

!!PCI Soundcards installed in the system
!!--------------------------------------

!!Advanced information - PCI Vendor/Device/Subsystem ID's
!!-------------------------------------------------------

!!Modprobe options (Sound related)
!!--------------------------------

snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_usb_caiaq: index=-2
snd_usb_ua101: index=-2
snd_usb_us122l: index=-2
snd_usb_usx2y: index=-2
snd_cmipci: mpu_port=0x330 fm_port=0x388
snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2

!!Loaded sound module options
!!---------------------------

!!ALSA Device nodes
!!-----------------

crw-rw---- 1 root audio 116, 1 Mar 4 11:54 /dev/snd/seq
crw-rw---- 1 root audio 116, 33 Mar 4 11:54 /dev/snd/timer

!!Aplay/Arecord output
!!--------------------

APLAY

aplay: device_list:268: no soundcards found...

ARECORD

arecord: device_list:268: no soundcards found...

!!Amixer output
!!-------------

!!Alsactl output
!!--------------

--startcollapse--
--endcollapse--

!!All Loaded Modules
!!------------------

Module
drbg
ansi_cprng
ctr
ccm
rfcomm
arc4
bnep
binfmt_misc
intel_rapl
x86_pkg_temp_thermal
intel_powerclamp
ath10k_pci
coretemp
ath10k_core
ath
kvm
irqbypass
crct10dif_pclmul
crc32_pclmul
ghash_clmulni_intel
aesni_intel
mac80211
aes_x86_64
lrw
gf128mul
glue_helper
ablk_helper
cryptd
uvcvideo
videobuf2_vmalloc
cfg80211
videobuf2_memops
videobuf2_v4l2
videobuf2_core
input_leds
btusb
v4l2_common
btrtl
btbcm
btintel
serio_raw
videodev
bluetooth
media
thinkpad_acpi
nvram
mei_me
mei
shpchp
snd
soundcore
joydev
mac_hid
parport_pc
ppdev
lp
parport
autofs4
i915_bpo
intel_ips
i2c_algo_bit
psmouse
drm_kms_helper
syscopyarea
sysfillrect
sysimgblt
fb_sys_fops
r8169
drm
sdhci_pci
ahci
mii
sdhci
libahci
wmi
video
fjes

!!ALSA/HDA dmesg
!!--------------

What is the sound problem? Without this the above information is useless......

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Karthik Vanka for more information if necessary.

To post a message you must log in.