No audio - Dummy Output

Asked by Julian on 2018-11-05

Alsa info:

http://www.alsa-project.org/db/?f=4add4db302fe0d843c9acd289185bcdd3113eb82

Alsa-info.sh --stdout:

/usr/sbin/alsactl: save_state:1595: No soundcards found...
cat: /tmp/alsa-info.9ygFmVTRW5/alsactl.tmp: No such file or directory
upload=true&script=true&cardinfo=
!!################################
!!ALSA Information Script v 0.4.64
!!################################

!!Script ran on: Mon Nov 5 07:24:05 UTC 2018

!!Linux Distribution
!!------------------

Ubuntu 16.04.5 LTS \n \l DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 16.04.5 LTS" NAME="Ubuntu" ID=ubuntu ID_LIKE=debian PRETTY_NAME="Ubuntu 16.04.5 LTS" HOME_URL="http://www.ubuntu.com/" SUPPORT_URL="http://help.ubuntu.com/" BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/" UBUNTU_CODENAME=xenial

!!DMI Information
!!---------------

Manufacturer: Dell Inc.
Product Name: XPS 15 9560
Product Version:
Firmware Version: 1.10.1
Board Vendor: Dell Inc.
Board Name: 05FFDN

!!ACPI Device Status Information
!!---------------

/sys/bus/acpi/devices/ACPI0003:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/ACPI000C:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/DLL07BE:01/status 15
/sys/bus/acpi/devices/DLLK07BE:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT33A1:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT33D5:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3400:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:01/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:03/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:04/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:05/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:06/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT340E:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3F0D:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:00/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:01/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:02/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:03/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:04/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:05/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:06/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:07/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:08/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:09/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:0a/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:0b/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:0c/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:0d/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:0e/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:0f/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:10/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:11/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:12/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:13/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:14/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:15/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:16/status 1
/sys/bus/acpi/devices/MSFT0101:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0103:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C02:01/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C02:03/status 3
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C02:05/status 3
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C04:00/status 31
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C09:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0A:00/status 31
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0C:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:00/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:01/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:02/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:03/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:04/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:05/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:06/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:07/status 9
/sys/bus/acpi/devices/device:09/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:5f/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:70/status 11

!!Kernel Information
!!------------------

Kernel release: 4.4.0-134-lowlatency
Operating System: GNU/Linux
Architecture: x86_64
Processor: x86_64
SMP Enabled: Yes

!!ALSA Version
!!------------

Driver version: k4.4.0-134-lowlatency
Library version: 1.1.0
Utilities version: 1.1.0

!!Loaded ALSA modules
!!-------------------

!!Sound Servers on this system
!!----------------------------

Pulseaudio:
      Installed - Yes (/usr/bin/pulseaudio)
      Running - Yes

!!Soundcards recognised by ALSA
!!-----------------------------

--- no soundcards ---

!!PCI Soundcards installed in the system
!!--------------------------------------

00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Device a171 (rev 31)

!!Advanced information - PCI Vendor/Device/Subsystem ID's
!!-------------------------------------------------------

00:1f.3 0403: 8086:a171 (rev 31) (prog-if 80)
 Subsystem: 1028:07be

!!Modprobe options (Sound related)
!!--------------------------------

snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_usb_caiaq: index=-2
snd_usb_ua101: index=-2
snd_usb_us122l: index=-2
snd_usb_usx2y: index=-2
snd_cmipci: mpu_port=0x330 fm_port=0x388
snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2

!!Loaded sound module options
!!---------------------------

!!ALSA Device nodes
!!-----------------

crw-rw----+ 1 root audio 116, 1 Nov 5 08:19 /dev/snd/seq
crw-rw----+ 1 root audio 116, 33 Nov 5 08:19 /dev/snd/timer

!!Aplay/Arecord output
!!--------------------

APLAY

aplay: device_list:268: no soundcards found...

ARECORD

arecord: device_list:268: no soundcards found...

!!Amixer output
!!-------------

!!Alsactl output
!!--------------

--startcollapse--
--endcollapse--

!!All Loaded Modules
!!------------------

Module
drbg
ansi_cprng
ctr
ccm
xt_nat
xt_tcpudp
veth
ipt_MASQUERADE
nf_nat_masquerade_ipv4
rfcomm
xfrm_user
xfrm_algo
iptable_nat
nf_conntrack_ipv4
nf_defrag_ipv4
nf_nat_ipv4
xt_addrtype
xt_conntrack
nf_nat
nf_conntrack
arc4
aufs
pci_stub
vboxpci
vboxnetadp
vboxnetflt
vboxdrv
bnep
hid_multitouch
binfmt_misc
snd_hda_intel
snd_hda_codec
snd_hda_core
snd_hwdep
snd_pcm
snd_seq_midi
snd_seq_midi_event
intel_rapl
x86_pkg_temp_thermal
intel_powerclamp
coretemp
i2c_designware_platform
i2c_designware_core
kvm_intel
dell_wmi
snd_rawmidi
kvm
ath10k_pci
irqbypass
crct10dif_pclmul
crc32_pclmul
ghash_clmulni_intel
ath10k_core
dell_laptop
ath
btusb
dcdbas
aesni_intel
uvcvideo
snd_seq
mac80211
videobuf2_vmalloc
btrtl
videobuf2_memops
snd_seq_device
aes_x86_64
videobuf2_v4l2
snd_timer
lrw
videobuf2_core
btbcm
gf128mul
v4l2_common
glue_helper
btintel
videodev
ablk_helper
media
bluetooth
cryptd
input_leds
joydev
serio_raw
snd
cfg80211
soundcore
rtsx_pci_ms
mei_me
idma64
memstick
virt_dma
mei
intel_lpss_pci
intel_lpss
processor_thermal_device
shpchp
intel_soc_dts_iosf
int3403_thermal
intel_hid
int3400_thermal
mac_hid
int340x_thermal_zone
acpi_thermal_rel
sparse_keymap
acpi_pad
iptable_filter
ip_tables
ip6table_filter
ip6_tables
br_netfilter
bridge
stp
llc
arp_tables
x_tables
parport_pc
ppdev
lp
parport
autofs4
hid_logitech_hidpp
hid_logitech_dj
usbhid
rtsx_pci_sdmmc
nouveau
i915_bpo
mxm_wmi
ttm
intel_ips
psmouse
i2c_algo_bit
drm_kms_helper
syscopyarea
sysfillrect
sysimgblt
nvme
fb_sys_fops
rtsx_pci
ahci
drm
libahci
i2c_hid
hid
wmi
video
fjes

!!ALSA/HDA dmesg
!!--------------

[ 9.310773] cfg80211: (57240000 KHz - 63720000 KHz @ 2160000 KHz), (N/A, 0 mBm), (N/A)
[ 9.337857] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: enabling device (0000 -> 0002)
[ 9.337975] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: bound 0000:00:02.0 (ops i915_audio_component_bind_ops [i915_bpo])
[ 9.373608] EXT4-fs (nvme0n1p2): mounting ext2 file system using the ext4 subsystem
--
[ 9.380921] Adding 16596988k swap on /dev/mapper/ubuntu--gnome--vg-swap_1. Priority:-1 extents:1 across:16596988k SSFS
[ 9.451426] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: CORB reset timeout#1, CORBRP = 0
[ 9.452951] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: no codecs found!
[ 9.475771] ath10k_pci 0000:02:00.0: Direct firmware load for ath10k/cal-pci-0000:02:00.0.bin failed with error -2

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Open
For:
Ubuntu alsa-driver Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2018-11-05
Last reply:
2018-11-05

Do you get sound in headphones?

Julian (juliancamilleri1989) said : #2

No, nothing at all; there's no sound card apparently. - but it was working a few days ago. DELL XPS 15.

Julian (juliancamilleri1989) said : #3

Anyone has any idea of how to fix this?

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Julian for more information if necessary.

To post a message you must log in.