Audio not playing in ubuntu 14.04

Asked by Jerry on 2017-11-11

Ubuntu 14.04 not playing any audio.

upload=true&script=true&cardinfo=
!!################################
!!ALSA Information Script v 0.4.64
!!################################

!!Script ran on: Sat Nov 11 09:03:19 UTC 2017

!!Linux Distribution
!!------------------

Ubuntu 14.04.5 LTS \n \l DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 14.04.5 LTS" NAME="Ubuntu" ID=ubuntu ID_LIKE=debian PRETTY_NAME="Ubuntu 14.04.5 LTS" HOME_URL="http://www.ubuntu.com/" SUPPORT_URL="http://help.ubuntu.com/" BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/"

!!DMI Information
!!---------------

Manufacturer: LENOVO
Product Name: 20AWA0RQ00
Product Version: ThinkPad T440p
Firmware Version: GLET70WW (2.24 )
Board Vendor: LENOVO
Board Name: 20AWA0RQ00

!!ACPI Device Status Information
!!---------------

/sys/bus/acpi/devices/ACPI0003:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT340F:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LEN0068:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LNXIOBAY:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:00/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:01/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:02/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXVIDEO:01/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0103:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0A:00/status 31
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:00/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:01/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:02/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:03/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:04/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:05/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:06/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:07/status 9
/sys/bus/acpi/devices/SMO1200:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:13/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:30/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:4e/status 15

!!Kernel Information
!!------------------

Kernel release: 4.4.0-1002-aws
Operating System: GNU/Linux
Architecture: x86_64
Processor: x86_64
SMP Enabled: Yes

!!ALSA Version
!!------------

Driver version:
Library version: 1.0.27.2
Utilities version: 1.0.27.2

!!Loaded ALSA modules
!!-------------------

!!Sound Servers on this system
!!----------------------------

Pulseaudio:
      Installed - Yes (/usr/bin/pulseaudio)
      Running - Yes

!!Soundcards recognised by ALSA
!!-----------------------------

!!PCI Soundcards installed in the system
!!--------------------------------------

00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 04)

!!Advanced information - PCI Vendor/Device/Subsystem ID's
!!-------------------------------------------------------

00:03.0 0403: 8086:0c0c (rev 06)
 Subsystem: 17aa:220e
--
00:1b.0 0403: 8086:8c20 (rev 04)
 Subsystem: 17aa:220e

!!Modprobe options (Sound related)
!!--------------------------------

snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_usb_caiaq: index=-2
snd_usb_ua101: index=-2
snd_usb_us122l: index=-2
snd_usb_usx2y: index=-2
snd_cmipci: mpu_port=0x330 fm_port=0x388
snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2

!!Loaded sound module options
!!---------------------------

!!ALSA Device nodes
!!-----------------

!!Aplay/Arecord output
!!--------------------

APLAY

aplay: device_list:268: no soundcards found...

ARECORD

arecord: device_list:268: no soundcards found...

!!Amixer output
!!-------------

!!Alsactl output
!!--------------

--startcollapse--
--endcollapse--

!!All Loaded Modules
!!------------------

Module
hid_logitech_hidpp
x86_pkg_temp_thermal
intel_powerclamp
coretemp
kvm_intel
kvm
irqbypass
crct10dif_pclmul
crc32_pclmul
ghash_clmulni_intel
aesni_intel
aes_x86_64
lrw
gf128mul
glue_helper
ablk_helper
cryptd
i915
rtsx_pci_ms
serio_raw
memstick
drm_kms_helper
drm
i2c_algo_bit
fb_sys_fops
video
syscopyarea
sysfillrect
sysimgblt
shpchp
mei_me
ie31200_edac
intel_smartconnect
mei
edac_core
parport_pc
lpc_ich
ppdev
lp
parport
hid_logitech_dj
usbhid
hid
rtsx_pci_sdmmc
e1000e
ahci
ptp
libahci
rtsx_pci
pps_core

!!ALSA/HDA dmesg
!!--------------

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Needs information
For:
Ubuntu alsa-driver Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2017-11-11
Last reply:
2017-11-11

Do you get sound in headphones?

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Jerry for more information if necessary.

To post a message you must log in.