No sound dummy output 16.04

Asked by tomer on 2017-09-09

I don't have sound in ubuntu this is my Alsa info script

!!################################
!!ALSA Information Script v 0.4.64
!!################################

!!Script ran on: Sat Sep 9 11:33:56 UTC 2017

!!Linux Distribution
!!------------------

Ubuntu 16.04.2 LTS \n \l DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 16.04.2 LTS" NAME="Ubuntu" ID=ubuntu ID_LIKE=debian PRETTY_NAME="Ubuntu 16.04.2 LTS" HOME_URL="http://www.ubuntu.com/" SUPPORT_URL="http://help.ubuntu.com/" BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/" UBUNTU_CODENAME=xenial

!!DMI Information
!!---------------

Manufacturer: Dell Inc.
Product Name: Latitude E7470
Product Version:
Firmware Version: 1.10.4
Board Vendor: Dell Inc.
Board Name: 0T6HHJ

!!ACPI Device Status Information
!!---------------

/sys/bus/acpi/devices/ACPI0003:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/ACPI000C:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/DELLABC6:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/DLLK06DC:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT33A1:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3400:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:01/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3403:02/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT340E:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/INT3F0D:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:00/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:01/status 1
/sys/bus/acpi/devices/LNXPOWER:02/status 1
/sys/bus/acpi/devices/PNP0103:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0401:00/status 13
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C02:03/status 3
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C02:05/status 3
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C09:00/status 15
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0A:00/status 31
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:00/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:01/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:02/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:03/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:04/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:05/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:06/status 9
/sys/bus/acpi/devices/PNP0C0F:07/status 9
/sys/bus/acpi/devices/device:09/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:40/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:51/status 15
/sys/bus/acpi/devices/device:63/status 11

!!Kernel Information
!!------------------

Kernel release: 4.4.0-93-generic
Operating System: GNU/Linux
Architecture: x86_64
Processor: x86_64
SMP Enabled: Yes

!!ALSA Version
!!------------

Driver version:
Library version: 1.1.0
Utilities version: 1.1.0

!!Loaded ALSA modules
!!-------------------

!!Sound Servers on this system
!!----------------------------

Pulseaudio:
      Installed - Yes (/usr/bin/pulseaudio)
      Running - Yes

!!Soundcards recognised by ALSA
!!-----------------------------

!!PCI Soundcards installed in the system
!!--------------------------------------

!!Advanced information - PCI Vendor/Device/Subsystem ID's
!!-------------------------------------------------------

!!Modprobe options (Sound related)
!!--------------------------------

snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_atiixp_modem: index=-2
snd_intel8x0m: index=-2
snd_via82xx_modem: index=-2
snd_usb_audio: index=-2
snd_usb_caiaq: index=-2
snd_usb_ua101: index=-2
snd_usb_us122l: index=-2
snd_usb_usx2y: index=-2
snd_cmipci: mpu_port=0x330 fm_port=0x388
snd_pcsp: index=-2
snd_usb_audio: index=-2

!!Loaded sound module options
!!---------------------------

!!ALSA Device nodes
!!-----------------

crw-rw---- 1 root audio 116, 1 Sep 9 14:24 /dev/snd/seq
crw-rw---- 1 root audio 116, 33 Sep 9 14:24 /dev/snd/timer

!!Aplay/Arecord output
!!--------------------

APLAY

aplay: device_list:268: no soundcards found...

ARECORD

arecord: device_list:268: no soundcards found...

!!Amixer output
!!-------------

!!Alsactl output
!!--------------

--startcollapse--
--endcollapse--

!!All Loaded Modules
!!------------------

Module
pci_stub
vboxpci
vboxnetadp
vboxnetflt
vboxdrv
drbg
ansi_cprng
ctr
ccm
rfcomm
bnep
uvcvideo
videobuf2_vmalloc
videobuf2_memops
hid_generic
videobuf2_v4l2
videobuf2_core
v4l2_common
videodev
usbhid
media
btusb
btrtl
arc4
dell_wmi
sparse_keymap
intel_rapl
x86_pkg_temp_thermal
intel_powerclamp
coretemp
kvm_intel
kvm
iwlmvm
irqbypass
mac80211
crct10dif_pclmul
crc32_pclmul
dell_laptop
ghash_clmulni_intel
dcdbas
dell_smm_hwmon
aesni_intel
aes_x86_64
iwlwifi
lrw
gf128mul
glue_helper
ablk_helper
cryptd
rtsx_pci_ms
cfg80211
memstick
input_leds
joydev
serio_raw
shpchp
mei_me
mei
processor_thermal_device
intel_soc_dts_iosf
hci_uart
btbcm
btqca
8250_fintek
btintel
int3403_thermal
bluetooth
int340x_thermal_zone
int3400_thermal
acpi_als
intel_lpss_acpi
acpi_thermal_rel
dell_rbtn
kfifo_buf
intel_lpss
mac_hid
industrialio
acpi_pad
parport_pc
ppdev
lp
parport
autofs4
rtsx_pci_sdmmc
i915_bpo
intel_ips
psmouse
i2c_algo_bit
drm_kms_helper
e1000e
syscopyarea
sysfillrect
sysimgblt
ptp
fb_sys_fops
pps_core
rtsx_pci
drm
ahci
libahci
wmi
pinctrl_sunrisepoint
video
i2c_hid
pinctrl_intel
hid
fjes

!!ALSA/HDA dmesg
!!--------------

lspci |grep Audio - return nothing; pacmd list-cards - 0 card(s) available.

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Expired
For:
Ubuntu alsa-driver Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2017-09-09
Last reply:
2017-09-26

Do you get sound in headphones?

Launchpad Janitor (janitor) said : #2

This question was expired because it remained in the 'Needs information' state without activity for the last 15 days.