Part 3 ASUS 7270E Unbuntu-16.04 Audio Not Working

Asked by Ray on 2017-09-03

Hi - I ran the commands from:

https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure

and then rebooted. The audio out on the top of my desktop case didn't work, but when I ran it in the back on the line-out it sounds great. I opened the case up and it looks like the cable from the top of the case is plugged in okay. I had Micro Center put the computer together as it is a custom box. It's probably still under warranty, but it probably not worth the hassle.

Works fine as long as I plug into the audio in the back of the case ... Thx

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu alsa-driver Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2017-09-05
Last reply:
2017-09-05

Again keep it all on one question

Ray (orvonton) said : #2

Please Close this ticket

Sent from my iPhone

> On Sep 3, 2017, at 11:44 AM, Ray <email address hidden> wrote:
>
> New question #657334 on alsa-driver in Ubuntu:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/657334
>
> Hi - I ran the commands from:
>
> https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure
>
> and then rebooted. The audio out on the top of my desktop case didn't work, but when I ran it in the back on the line-out it sounds great. I opened the case up and it looks like the cable from the top of the case is plugged in okay. I had Micro Center put the computer together as it is a custom box. It's probably still under warranty, but it probably not worth the hassle.
>
> Works fine as long as I plug into the audio in the back of the case ... Thx
>
> --
> You received this question notification because you asked the question.

Ray (orvonton) said : #3

Please Close this ticket

Sent from my iPhone

> On Sep 3, 2017, at 11:48 AM, actionparsnip <email address hidden> wrote:
>
> Your question #657334 on alsa-driver in Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/657334
>
> Status: Open => Answered
>
> actionparsnip proposed the following answer:
> Again keep it all on one question
>
> --
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/657334/+confirm?answer_id=0
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/657334
>
> You received this question notification because you asked the question.

Just mark them as solved. Probably easier

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask Ray for more information if necessary.

To post a message you must log in.