HDMI Audio for first user on multiuser system

Asked by mnrbig on 2011-11-22

I have ubuntu 11:10 with five different users. HDMI audio works when the first user to login to the system. Other user who then login have no HDMI audio. A reboot resets the system so that any of the users that login first will have the HDMI audio work for them only. This occurs even if the first logged on user logs off. Is this a feature of HDMI audio?

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Open
For:
Ubuntu alsa-driver Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2011-11-23
Last reply:
2011-11-23

Run:

groups

As the user having issues and as a user where the sound works. What is the output ?

mnrbig (mnrbig) said : #2

Working user

output of groups: nielt adm dialout cdrom audio video plugdev lpadmin admin pulse pulse-access sambashare
output of groups for non admin working user: bent audio video nopasswdlogin pulse pulse-access

Non Working user
output of groups: court audio video nopasswdlogin pulse pulse-access

Ok log in as the non-working user and run:

killall pulseaudio; rm -r ~/.pulse; rm ~/.pulse-cookie

Then wait a few seconds and try some sound apps

mnrbig (mnrbig) said : #4

Hi

Thanks for the reply, this has made no difference. Still no HDMI sound. However i have noticed that HDMI only works for the first user to login for the first time. If I logout and then back in, i no longer have sound.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask mnrbig for more information if necessary.

To post a message you must log in.