in mijn computer bevinden zich twee harde schijven, op de één is windows xp geinstalleerd en de andere is geformatteerd.

Asked by Cornelis

Mijn bedoeling is om Ubuntu 9.04 op de tweede harde schijf te installeren. Daarbij wil ik de mogelijkheid hebben om te wisselen tussen beide systemen zonder de computer te moeten uitschakelen. Is dat mogelijk? En hoe moet ik te werk gaan om e.e.a te bewerkstelligen>

Question information

Language:
Dutch Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Rob Frerejean
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Best Rob Frerejean (hffrerejean) said :
#1

Dat is helaas niet mogelijk. Je zal op de vije ruimte Ubuntu moeten installeren, maar als je van XP gebruik wilt maken, dan moet je helaas opnieuw opstarten. Wat je wel kan doen is Ubuntu installeren en in Ubuntu het pakket Virtualbox installeren. Daarin kan je Windows installeren en dan kan je wel wisselen. Tis in dit geval wel zo dat Ubuntu als hoofd OS is. Je kan het ook andersom doen, maar dan heb je de nare nadelen van Windows. Dus beter niet doen.

Revision history for this message
Cornelis (c-okx) said :
#2

De toelichting op mijn vraag gaf niet weer wat ik bedoelde, mijn excuses daarvoor. Inmiddels heb ik Ubuntu op de tweede schijf geinstalleerd, en kan ik bij het opstarten kiezen welk systeem ik wil. Dat was wat ik bedoelde. Hartelijk dank voor uw hulp.
C.Okx