my acerscan c320p doesn't work in feisty

Asked by Hans van Esdonk on 2007-05-22

my acerscan 320p not detected in feisty, does anyone could help me solve this problem ? . tq

regards,

julius

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Expired
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
2007-06-26
Last reply:
2007-07-12
Markus Thielmann (thielmann) said : #1

Thanks for your question.

You hit Bug #85488.

There are quite a few workaround in the bug report. I'm now able to successfully use gscan2pdf (http://gscan2pdf.sourceforge.net/download/debian/binary/gscan2pdf_0.9.8_all.deb) with my scanner.

Hans van Esdonk (hans-excilas) said : #2

Dear Markus,

It worked once...complete scan of A4.
But then...
The scanner stops somewhere at 2/3 of the A4 area and subsequence trials
responded with unknown report:scanimage:open of device
snapscan:libusb:001:010 failed error during device I/O..
Before that message the line light of the scanner switches on, so there
must be at least some communication.

It looks the same problem as with Xsane program.

I tested the scanner with windows and it works fine, so probably no
scanner fault. With Mirascan (windows progr.) the line source will go
back to the beginning and works fine from thereon.

Hans van Esdonk.

Markus Thielmann schreef:
> Your question #7003 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
> Status: Open => Answered
>
> Markus Thielmann proposed the following answer:
> Thanks for your question.
>
> You hit Bug #85488.
>
> There are quite a few workaround in the bug report. I'm now able to
> successfully use gscan2pdf
> (http://gscan2pdf.sourceforge.net/download/debian/binary/gscan2pdf_0.9.8_all.deb)
> with my scanner.
>
> _______________________________________________________________________
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003/+confirm?answer_id=0
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
>
>

Markus Thielmann (thielmann) said : #3

Unfortunatly I'm not able to help you on that problem. In my opionion you'll have to wait until the bug is fixed. I'm waiting for that fix, too.

Hans van Esdonk (hans-excilas) said : #4

Thanks Markus.
Best regards,
Hans

Markus Thielmann schreef:
> Your question #7003 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
> Status: Open => Answered
>
> Markus Thielmann proposed the following answer:
> Unfortunatly I'm not able to help you on that problem. In my opionion
> you'll have to wait until the bug is fixed. I'm waiting for that fix,
> too.
>
> _______________________________________________________________________
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003/+confirm?answer_id=2
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
>
>

Launchpad Janitor (janitor) said : #5

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

Hans van Esdonk (hans-excilas) said : #6

Still have this problem

Launchpad Answers Janitor schreef:
> Your question #7003 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
> Status: Open => Expired
>
> Launchpad Answers Janitor expired the question:
> This question was expired because it remained in the 'Open' state
> without activity for the last 15 days.
>
> _______________________________________________________________________
> If you're still having this problem, you can reopen your question either
> by replying to this email or by going to the following page and
> entering more information about your problem:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
>
>

Dennis Dirdjaja (dcd-ditsch) said : #7

Hello Hans,

I could get around this bug by installing scanbuttond and starting it with my session. This workaround is described in the bug comments and works for me (maybe for you, too).

Hans van Esdonk (hans-excilas) said : #8

Hello Dennis,
I tried this already but it doesn't work.
Strange enough is that sometimes the scanner works both with xsane and
kooka, but the scanner stops after a scan somewhere at 3/4 of the length
when going back to the begin of the scan. A solution is to use windows
to get the light back to the beginning......but I don't like that.
I have no solution for that problem. I guess it's a timing problem but
not sure
Hans

Dennis Dirdjaja schreef:
> Your question #7003 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
> Status: Open => Answered
>
> Dennis Dirdjaja proposed the following answer:
> Hello Hans,
>
> I could get around this bug by installing scanbuttond and starting it
> with my session. This workaround is described in the bug comments and
> works for me (maybe for you, too).
>
> _______________________________________________________________________
> If this answers your question, please go to the following page to let us
> know that it is solved:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003/+confirm?answer_id=6
>
> If you still need help, you can reply to this email or go to the
> following page to enter your feedback:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
>
>

Launchpad Janitor (janitor) said : #9

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.

still have the problem

Launchpad Answers Janitor schreef:
> Your question #7003 on Ubuntu changed:
> https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/7003
>
> Status: Open => Expired
>
> Launchpad Answers Janitor expired the question:
> This question was expired because it remained in the 'Open' state
> without activity for the last 15 days.
>
>

Launchpad Janitor (janitor) said : #11

This question was expired because it remained in the 'Open' state without activity for the last 15 days.