grub install on /dev/sda failed 21.04

Asked by oitsuki on 2021-04-12

Hello,

I tried to install 21.04 but I have a message > grub install on /dev/sda failed
I use manual partitin and and mz partition
1 - / for all files
2 /home mz data I have all mz information inside this partition
3 / swap.

I tiedz to remove the / and swap partition to recreate it, but it do not want.

sudo fdisk -lu & sudo blkid
[1] 54760
Disk /dev/loop0: 1.91 GiB, 2049441792 bytes, 4002816 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes

Disk /dev/sda: 236 GiB, 253403070464 bytes, 494927872 sectors
Disk model: TOSHIBA THNSNH25
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0xc071a1b8

Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/sda1 2048 97656831 97654784 46.6G 83 Linux
/dev/sda2 97658878 494925823 397266946 189.4G 5 Extended
/dev/sda5 97658880 461563176 363904297 173.5G 83 Linux
/dev/sda6 461563904 494925823 33361920 15.9G 82 Linux swap / Solaris

Disk /dev/sdb: 14.32 GiB, 15376318464 bytes, 30031872 sectors
Disk model: Cruzer Blade
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 53396EEC-B62B-4186-9A3B-604AB93DD4D0

Device Start End Sectors Size Type
/dev/sdb1 64 5732723 5732660 2.7G Microsoft basic data
/dev/sdb2 5732724 5742763 10040 4.9M EFI System
/dev/sdb3 5742764 5743363 600 300K Microsoft basic data
/dev/sdb4 5746688 30031808 24285121 11.6G Linux filesystem
/dev/sda1: UUID="7951e9c0-805c-4003-ba11-2c0e16a4f2fe" BLOCK_SIZE="4096" TYPE="ext4" PARTUUID="c071a1b8-01"
/dev/sda5: UUID="a474ec7f-bf11-468b-b945-717a84d77e16" BLOCK_SIZE="4096" TYPE="ext4" PARTUUID="c071a1b8-05"
/dev/sdb1: BLOCK_SIZE="2048" UUID="2021-04-11-06-05-09-00" LABEL="Kubuntu 21.04 amd64" TYPE="iso9660" PARTLABEL="ISO9660" PARTUUID="53396eec-b62b-4186-9a3a-604ab93dd4d0"
/dev/sda6: UUID="7350d0f2-1ae9-4be8-afd0-dc0ccd04a09a" TYPE="swap" PTTYPE="dos" PARTUUID="c071a1b8-06"
/dev/sdb2: SEC_TYPE="msdos" LABEL_FATBOOT="ESP" LABEL="ESP" UUID="F940-6C0E" BLOCK_SIZE="512" TYPE="vfat" PARTLABEL="Appended2" PARTUUID="53396eec-b62b-4186-9a39-604ab93dd4d0"
/dev/sdb4: UUID="84FB-7145" BLOCK_SIZE="512" TYPE="vfat" PARTUUID="ec39a469-50e5-b943-8937-ed2ba0b52ded"
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/sdb3: PARTLABEL="Gap1" PARTUUID="53396eec-b62b-4186-9a38-604ab93dd4d0"
[1]+ Done sudo fdis

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Answered
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
actionparsnip (andrew-woodhead666) said :
#1

Did you SHASUM the file you downloaded or use torrents to pull down the ISO? You need to make sure the file is complete and consistent as errors can cause issues.

Can you help with this problem?

Provide an answer of your own, or ask oitsuki for more information if necessary.

To post a message you must log in.