No puc canviar resolució monitor placa Asrock K7S41

Asked by maquines

Hola, sóc nou, domine windows i ara estic introduín-me en linux,
Instal·lant el 8.04 en una placa Asrock amb tarja de video integrada, ( Chip sis741) i monitor TFT IBM de 17" polsades model
L-171p, sols apareix la maxima resolució de 800 x 600 e intentat canviar-la des de la finestra que gestiona resolucions i cancia marques i models de tarjeta sense resultats.

Amb un altra placa igual i monitor TFT Samsung syncromaster 710v passa el mateix, e baixat actualitzacions del repositori de linux i res de res, llegint per Blogs, foros etc. no trobe solució

Alguna suggerència?

Atm

maquines

Question information

Language:
Catalan Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Arnau Alcázar
Solved:
Last query:
Last reply:
Revision history for this message
Best Arnau Alcázar (arnau) said :
#1

Prova d'executar $sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg per tal que et torni a
crear el fitxer de configuració de les X.

Revision history for this message
maquines (avaries) said :
#2

Gràcies per la ràpida resposta, abans de res no sé si aquest es el lloc mes adient per a fer preguntes d´aquest tipus o sería millor fer-les als foros de Ubuntu-es. Al ser un novato en linux encara no sé ben be on dirigir-me.

Executant l´instrucció que em comentes dins d´un terminal sols s´obri una pantalla tipus Shell de Dos en fons blau que parla de la configuració del teclat i res més.

Puc fer alguna cosa més?

Gràcies

maquines

Revision history for this message
maquines (avaries) said :
#3

Desprès de acabar d´escriure l´anterior missatge e tornat a entrar a la configuració de pantalla i ja m´ha deixat canviar la configuració a 1024 x 768 pixels, per tant a fet efecte l´executar l´instrucció xserver-xorg

Torne a preguntar si aquest es el lloc adient per a fer preguntes com a novato o en pots dir on dirgir-me, és per a que em criden l´atenció

gràcies

maquines

Revision history for this message
Arnau Alcázar (arnau) said :
#4

>Desprès de acabar d´escriure l´anterior missatge e tornat a entrar a la configuració de pantalla i ja m´ha deixat canviar >la configuració a 1024 x 768 pixels, per tant a fet efecte l´executar l´instrucció xserver-xorg

Aquesta instrucció el que fa es crear un altre cop la configuració del servidor de les X, i fins que no el reinicies no el torna a llegir.

>Torne a preguntar si aquest es el lloc adient per a fer preguntes com a novato o en pots dir on dirgir-me, és per a que em >criden l´atenció

Aquest lloc està fet precisament per a fer preguntes com les teves, l'únic problema és que no hi ha gaire gent apuntada i llavors a vegades ningú respon. Si et passa això, pots provar de formular la pregunta als diferents llocs que la comunitat d'ubuntaires en català té: la llista [1] o el fòrum [2]. Allà hi ha moltíssima gent que et podrà respondre. Som una comunitat amb un número de persones més que considerable.

[1] -> http://llistes.cpl.upc.edu/listinfo/ubuntucat-info
[2] -> http://cat.ubuntuforums.org

Revision history for this message
maquines (avaries) said :
#5

Gràcies per l´informació i miraré les llistes que em dius.

Abusant de la teua confiança et comente: vaig intentar clonar el HD principal amb d´Ubuntu 8.04 instal·lat utilitzant l´Acronis True Imatge 8, em va eixir un avís d´advertiment que després tindria que inicialitzar l´HD amb uns fitxers de Linux per a que funcionara, cosa que al ignorar com es feia no vaig fer i evidentment el nou HD clonat posat com a master no va funcionar.

Pregunta: és normal? o aquest problema no passa fent una clonació de l´HD amb el comando DD des de la finestra de terminal? amb la sintaxi corresponent dd=if etc. etc.

atm

maquines

Revision history for this message
maquines (avaries) said :
#6

Thanks Arnau Alcázar, that solved my question.

Revision history for this message
maquines (avaries) said :
#7

Afegeisc: vaig descobrint més coses poc a poc llegint fórums etc. Provant e pogut clonar el HD master a l´esclau amb l´instrucció DD, el defecte que li trobe es que una vegada executada no dona senyals de vida i no saps si està executant-se o no, tindria que obrir una barra d´activitat com qualsevol programa que dona el temps d´espera que falta.

El problema de la resolució de vídeo passa quan el disc dur el canvíes d´ordinador, no detecta corrrectament el monitor i es queda en baixa resolució, ignore si es un bug de l´ubuntu 8.04.

Com es pot actualitzar el 8.04 al 8.10 ? el 8.10 el tinc en un CD
Si el pose a instalar detecta l´anterior versió? sols substitueix els fitxers nous ? a al contrari ho matxaca tot?

atm

maquines

Revision history for this message
Quim Perelló (qperello) said :
#8

>Afegeisc: vaig descobrint més coses poc a poc llegint fórums etc. Provant e pogut clonar el HD master a >l´esclau amb l´instrucció DD, el defecte que li trobe es que una vegada executada no dona senyals de vida i no >saps si està executant-se o no, tindria que obrir una barra d´activitat com qualsevol programa que dona el temps >d´espera que falta.

Si és veritat és l'únic problema que té el dd, però també s'ha de dir que és molt efectiu

>Com es pot actualitzar el 8.04 al 8.10 ? el 8.10 el tinc en un CD
>Si el pose a instalar detecta l´anterior versió? sols substitueix els fitxers nous ? a al contrari ho matxaca tot?

Si, et detectarà la versió i proposarà l'actuació . Per altre si tens connexió a internet, a aquí: http://ubuntulife.wordpress.com/2008/10/31/actualizar-ubuntu-804-hardy-heron-a-ubuntu-810-intrepid-ibex/ explica molt bé com configurar-ho per a fer l'actualització a internet.

En principi l'actualització substituïrà els components que siguin "vells". No ho matxacarà tot, perquè si no ja diriem que és una instal·lació "neta"

Revision history for this message
maquines (avaries) said :
#9

Gràcies per l´aclariment, ara tinc un altre problema, (a la vida tot són problemes), m´he baixat d´un enllaç que n´hi havia a la web adslzone, d´uns drivers per a Linux fets per un linuxero francés, per poder fer funcionar el modem usb Sagem 800 amb Ubuntu, el Sagem 800 que es el que facilitava fa uns anys Wanadoo i es que el que actualment tinc a casa.

Desprès d´instalar-los, cosa prou senzilla per cert, m´he pogut connectar a internet amb l´Ubuntu, des de un equip de sobretaula ( amb el portatil ho faig via wifi que es molt fàcil) Amb el Sagem no em podia connectar a internet, al navegador Firefox e trobat al menu Arxiu tildada l´opció "treballar sense connexió" per defecte, tinc que des-tildar-la per a que funcione la connexió a internet cada vegada que s´obri el navegador, per ara no trobe la causa peró seguiré cercant la forma d´arreglar-ho

Si algú ho sap............ i pot tirar-me una mà........... virtualment el podria convidar a café o a un Gintónic si no té la tensió massa alta per a pendre alcohol.

Tampoc trobe opció per a activar la connexió o des-activarla com feia amb el Windows, demane disculpes per haver pronunciat aquesta paraulota...........

atm

maquines