aplications don't go, all

Asked by esther on 2009-01-10

spanish please
'

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Sat Jan 10 18:34:31 2009
DistroRelease: Ubuntu 8.04
ExecutablePath: /usr/bin/nautilus
NonfreeKernelModules: fglrx
Package: nautilus 1:2.22.5.1-0ubuntu1
PackageArchitecture: i386
ProcEnviron:
 PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games
 LANG=es_ES.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: nautilus
Uname: Linux 2.6.24-22-generic i686

Question information

Language:
English Edit question
Status:
Solved
For:
Ubuntu Edit question
Assignee:
No assignee Edit question
Solved by:
Evan R. Murphy
Solved:
2009-01-12
Last query:
2009-01-12
Last reply:
2009-01-11

This question was originally filed as bug #315864.

esther (esthertala) said : #1
Tom (tom6) said : #2

System - Administration - Language Support

then choose Spanish

Does that help? Sorry i m not sure.

Good luck :)

esther (esthertala) said : #4

Thanks, the problem is with the command aplications, don't go. I reciently put in the PC an audio card of Creative. Now the sound go, but the aplications is block, ??
I'm catalonian, i'm sorry by my english.
Esther.
I'm downloading the spanish version of your message, perhaps...
> Date: Sat, 10 Jan 2009 17:55:49 +0000
> From: <email address hidden>
> To: <email address hidden>
> Subject: [Bug 315864] Re: aplications don't go, all
>
> Or download Spanish Ubuntu
>
> http://ftp.gui.uva.es/sites/ubuntu.com/releases/intrepid/ubuntu-8.10-desktop-i386.iso
>
> from
>
> http://www.ubuntulinux.org/getubuntu/downloading?release=desktop-
> newest&mirror=http%3A%2F%2Fftp.gui.uva.es%2Fsites%2Fubuntu.com%2Freleases%2F&arch=i386
>
> --
> aplications don't go, all
> https://bugs.launchpad.net/bugs/315864
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in Ubuntu: New
>
> Bug description:
> spanish please
> '
>
> ProblemType: Bug
> Architecture: i386
> Date: Sat Jan 10 18:34:31 2009
> DistroRelease: Ubuntu 8.04
> ExecutablePath: /usr/bin/nautilus
> NonfreeKernelModules: fglrx
> Package: nautilus 1:2.22.5.1-0ubuntu1
> PackageArchitecture: i386
> ProcEnviron:
> PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games
> LANG=es_ES.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> SourcePackage: nautilus
> Uname: Linux 2.6.24-22-generic i686

_________________________________________________________________
Llévate Messenger en el móvil a todas partes ¡Conéctate!
http://www.microsoft.com/spain/windowsmobile/messenger/default.mspx

Chris Coulson (chrisccoulson) said : #5

Thank you for taking the time to report this issue and helping to make Ubuntu better. Examining the information you have given us, this does not appear to be a bug report so we are closing it and converting it to a question in the support tracker. We appreciate the difficulties you are facing, but it would make more sense to raise problems you are having in the support tracker at https://answers.launchpad.net/ubuntu if you are uncertain if they are bugs. For help on reporting bugs, see https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#When%20not%20to%20file%20a%20bug.

Tom (tom6) said : #6

I don't know. Can you use Synaptic Package Manager or 'Add / Remove Programs' to reinstall Alsa Player?

Sorry i can't give a better answer :(

Good luck with this :)

Tom (tom6) said : #7

Is Question #56963 helpful?

What mean applications don't go... please tell the menu item name you are tring...

Please be sure your system is upgraded/updated without pending packages open a terminal and type:

sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get -f install
sudo apt-get --fix-missing install
sudo apt-get clean
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade

Thank you

Please also remove the audio card and tell us if the system is working good...

thank you

esther (esthertala) said : #10

All the aplications, with all the menu into of programs, all the programs. Also the add or quit aplications, or the terminal tomboy.
I done; copy and past the drivers of the cd instalation of the Creative Labs. in the terminal. Then i add in my system the: em8300, em8300-bin, em8300-headers, em8300-source, with the Synaptic. Then in the next intent of open the aplications don't go. Nothing.
Sorry, i'm writting with a dictionary in one hand and the other write.
Esther.
I

esther (esthertala) said : #11

I reinstalled the alsa player. With Synaptic.
Aplications are out of order too.
Perhaps reinstaling all the ubuntu system, i look for the way to do it.
Thanks, too.
Esther.

Best Evan R. Murphy (evanrmurphy) said : #12

Hola Esther,

¿Me explicas el problema que estás experimentando en español, por favor? Así espero entenderlo mejor y con suerte ayudarte a resolverlo también. Has dicho cosas sobre el sonido y las aplicaciones, pero todavía no comprendo exactamente lo que pasa.

Saludos y espero tu respuesta,
Evan

esther (esthertala) said : #13

Hola, perdón por el retraso en responder, todavía estoy estudiando nuevas aplicaciones para añadir.
Resuelto, he instalado Ubuntu.10, particionando de nuevo el disco, que parece que era uno de los problemas que tenia, la falta de espacio en el disco-
La anterior version era Ubuntu.0.4, tenia el mando de Aplicaciones bloqueado, no se abría clicando sobre él y en el menú principal de ubuntu solo aparecian los mandos de Lugares y Sistema pero no el de Aplicaciones. Todo esto me pasó tras añadir al sistema una targeta de sonido de Creative Labs. No tenia sonido, así que busqué aplicaciones y encontré las aplicaciones: em8300, em8300-bin, em 8300-headers, em8300-source, del Gestor de Paquetes Synaptic. Creo que con ello logré que me reconociera la targeta de Creative.
A partir de ese momento tenia sonido pero no podia acceder a los programas por el menú principal.
Ahora todo va bien, tengo el Ubuntu con mucho más espacio en el disco, y estoy muy animada a seguir experimentando y aprendiendo. Si no he roto todo después de esto, puedo hacer cualquier cosa.
I'm very happy!
Esther.
Gracias a todos.

esther (esthertala) said : #14

Thanks Evan Murphy, that solved my question.

Tom (tom6) said : #15

WoooHooo, nicely done :)